Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-2

Με δύο γκολ του Λέο Μπέλεκ η ΑΕΚ πέρασε από το Αγρίνιο, 2-0 τον Παναιτωλικό που τελείωσε το ματς παιχνίδι με 10 παίκτες. Μόλις ένα γκολ παθητικό για την Ενωση στα τρία τελευταία ματς.

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-2

Εικόνα αγώνα

Αυτή τη φορά το κείμενο του αγώνα της ΑΕΚ δεν έχει πρωταγωνιστή τον συνήθη ύποπτο των τελευταίων αγωνιστικών Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος δεν σκόραρε και τα φώτα της δημοσιότητας μεταφέρονται στον Μπέλεκ. Ο Καμερουνέζος με δύο γκολ έδωσε στην Ένωση την τρίτη σερί νίκη μέσα σε μία εβδομάδα.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Παναιτωλικός είχε ορμή και οι Αγρινιώτες οπαδοί ενθουσιασμό, λόγω του πρώτου μεγάλου αντιπάλου που αντιμετώπισε εντός έδρας η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ. Η κυριαρχία του Παναιτωλικού στο πρώτο τέταρτο εκφράστηκε με δύο σουτ που έγιναν από Θεοδωρίδη και Μητρόπουλο. Ο Λεονάρντο απάντησε για την ΑΕΚ με μακρινό σουτ το οποίο είχε πολλά φάλτσα και πήγε να αιφνιδιάσει τον Μπλάζιτς.

Η δεύτερη φορά που ο ''Δικέφαλος'' πάτησε στην περιοχή του Παναιτωλικού έγινε το 0-1. Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος, Μπέλεκ συνεργάστηκαν με τον Καμερουνέζο να τελειώνει με ωραίο αριστερό πλασέ τη φάση. Το 0-1 ακολούθησε εντυπωσιακός πανηγυρισμός του Μπέλεκ.

Το πρώτο μέρος δεν είχε άλλες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Παναιτωλικού είχαν για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε μία κλασσική ευκαιρία. Ο Αραμπατζής πέρασε το πιο ήσυχο απόγευμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Τεννές σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και να ενισχύσει τα χαφ, μπέρδεψε την κατάσταση περισσότερο. Έκανε αλλαγή στην αλλαγή τον Σιόντη, πέρασε στο ματς τον Μπαμόγκο αλλά ο Γάλλος χτύπησε εκτός φάσης τον Καράμπελα και αποβλήθηκε (79').

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα τα πράγματα για την ΑΕΚ απλοποιήθηκαν. Η διατήρηση του 0-1 δεν απειλήθηκε ενώ ο Μπέλεκ με το δεύτερο του γκολ φρόντισε να κλείσει σε πανηγυρικό, και όχι αγχωτικό τόνο, η νίκη που έστειλε την ΑΕΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Κλειδί αγώνα

Το γρήγορο της ΑΕΚ. Το ιδανικό συστατικό για θετικό αποτέλεσμα στην επαρχία είναι ένα γρήγορο γκολ. Η ΑΕΚ το πέτυχε, μετέφερε την πίεση στον Παναιτωλικό και πήρε μια άνετη νίκη.

MVP

Ο Μπέλεκ. Άλλαξε πολύ ωραία την μπάλα με τον Λυμπερόπουλο στο πρώτο γκολ και ακολούθησε μέχρι τέλους την αντεπίθεση από την οποία σκόραρε το 0-2. Επιπροσθέτως, ο Καμερουνέζος πίεζε ψηλά και δυσκόλευε την ανάπτυξη του Παναιτωλικού από τα μπακ.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μπαμόγκο έγινε αλλαγή στην αλλαγή (στη θέση του Σιόντη) και μετά από λίγα λεπτά αποβλήθηκε για χτύπημα εκτός φάσης. Με την κίνηση του αυτή εξέθεσε και τον Μπάμπη Τεννέ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναιτωλικός: Μπλάζιτς, Κουτρομάνος, Γκόλιας (46' Σιόντης-68' Μπαμόγκο), Κούσας (38' Ρότσα), Θεοδωρίδης, Μπουμάλ, Χαριστέας, Ετζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καμαρά.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Γεωργέας, Μάκος (70' Κάλα), Χοσέ Κάρλος, Μπέλεκ, Λεονάρντο (60' Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος (83' Κλωναρίδης).

Το live του αγώνα :

News 24/7

24MEDIA NETWORK