Skoda Ξάνθη-Ατρόμητος 3-0

Με χαρακτηριστική άνεση, η Ξάνθη νίκησε 3-0 τον Ατρόμητο στα Πηγάδια και τον υποχρεώσει στην πρώτη φετινή ήττα του. Τα γκολ οι Μαρκόφσκι, Βασιλακάκης και Τόμας (αυτογκόλ).

Skoda Ξάνθη-Ατρόμητος 3-0

Η εικόνα του αγώνα

Το σκορ αντικατοπτρίζει πιστά την εικόνα του ματς για έναν πολύ απλό λόγο. Η Ξάνθη είχε την ουσία αλλά και τον τρόπο να υπηρετήσει με αξιοζήλευτη αποτελεσματικότητα το πλάνο του προπονητή της.

Διέθετε επίσης και παίκτες που άνοιγαν σαν φύλλο την άμυνα του αντιπάλου και ο καλύτερος εξ αυτών ήταν ο εντυπωσιακός Βλαχοδήμος. Στο πρώτο γκολ των ακριτών, μόλις στο 4', ο νεαρός μέσος εξέθεσε όσους τον μάρκαραν και έδωσε έτοιμο το τέρμα στον Μαρκόφσκι.

Ηταν μόνο ένα απλό παράδειγμα από το πως επικράτησε η Ξάνθη κόντρα σε έναν Ατρόμητο χωρίς πάθος, χωρίς σχέδιο και με τη σοβαρή απώλεια του Φυτανίδη από το 25' και μετά. Βεβαίως όταν ο Ελληνας στόπερ αναγκάστηκε να υποχωρήσει, το σκορ είχε γίνει ήδη 2-0 (με το γκολ του Βασιλακάκη στο 19') και οι όποιες ελπίδες του Ατρομήτου είχε ψαλιδιστεί.

Η Ξάνθη διακρίθηκε επίσης και στη διαχείριση του προβαδίσματος. Εδωσε ελάχιστες ευκαιρίες στον αντίπαλο και έκλεισε έξυπνα τους χώρους ακόμα και όταν ο Δώνης γύρισε το σύστημά του σε 4-4-2 με την παρουσία του Αναστασάκου από το 46' και μετά.

Αλλωστε μόλις στο 47' οι ακρίτες πέτυχαν και το τρίτο γκολ τους (αυτογκόλ του Τόμας) και η υπόθεση-νίκη κρίθηκε οριστικά. Ολο το υπόλοιπο διάστημα της επανάληψης ήταν καθαρά διαδικαστικό.

ΜVP

Δεν σκόραρε ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος αλλά ομόρφυνε το βράδυ όσων παρακολούθησαν τον αγώνα. Εξαιρετικός μπαλαδόρος ο νεαρός, αν δουλέψει θα αφήσει εποχή.

Κλειδί αγώνα

Η Ξάνθη έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα και είχε σαφώς μεγαλύτερη θέληση από τον αντίπαλό της. Την βοήθησαν ιδιαίτερα και δύο γρήγορα γκολ.

Αδύναμος Κρίκος

Ολος ο Ατρόμητος. Ισως να επηρέασε η υπόθεση που αφορά αντιντόπιγκ έλεγχο παίκτη του Περιστεριωτών. Αλλά και πάλι τόσο κακή εικόνα δεν δικαιολογείται.

Οι συνθέσεις

Ξάνθη: Βιβιανί, Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Εντιμάρ, Μάνταλος (71' Νταρμπιόν), Βασιλακάκης (83' Φλίσκας), Βλαχοδήμος, Ντάνι, Πόι (81' Μαρσελίνιο), Μαρκόφσκι.

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης (26' Σφακιανάκης), Γιαννούλης, Ζουέλα, Πίτου Γκαρσία (55' Δημούτσος), Μπρίτο (46' Αναστασάκος), Τάτος, Επστάιν, Μήτρογλου.

Σκόρερ: 4' Μαρκόφσκι 19' Βασιλακάκης , 47' Τόμας (αυτ)

Κίτρινες κάρτες: Ντάνι, Βάλλας, Σκόνδρας

ΤΟ LIVE TOY AΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK