Κέρκυρα-Βέροια 1-1

Η Κέρκυρα διατήρησε το επί 3μηνο αήττητο στην έδρα της, αλλά έχασε βαθμούς στο τέλος του αγώνα με τη Βέροια, μένοντας στο 1-1 για την 12η αγωνιστική της Super League. Η κεφαλιά του Γιάννη Γκούμα απαντήθηκε στο 88' από τον Μικαέλ Ολαϊτάν με τον ίδιο τρόπο στο (έβδομο) ντεμπούτο του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον πάγκο των φιλοξενουμένων.

Κέρκυρα-Βέροια 1-1
INTIME SPORTS

Εικόνα αγώνα

Αν και προερχόταν από την ήττα στο "Γ. Καραϊσκάκης", η Κέρκυρα συνηθίζει να μεταμορφώνεται στην έδρα της. Από την πρεμιέρα και την ήττα από τον Ατρόμητο, η ομάδα του Απόστολου Μάντζιου δεν έχει γνωρίζει την ήττα ξανά σε αυτό το γήπεδο, κρατώντας τον Παναθηναϊκό στο 0-0 την προηγούμενη φορά. Η Βέροια παρέμεινε ζαλισμένη από το εντός έδρας "χαστούκι" με 4-0 από την ουραγό ΑΕΚ και η αντίθετη φόρμα των 2 ομάδων έκανε αισθητή την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, έψαχναν με μεγαλύτερες αξιώσεις το γκολ και ούτε η αναγκαστική αλλαγή του τραυματία Στέλιου Ηλιάδη, με τον Γιάννη Γκούμα στο 32ο λεπτό, τους έβγαλε εκτός σχεδίου. Κάτι που αποδείχθηκε στο 41ο λεπτό, όταν ο νεοεισελθών αμυντικός, με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η Κέρκυρα είχε κάνει το καθήκον της και απέναντι σε έναν αντίπαλο δίχως "δόντια", δύσκολα θα κινδύνευε στο 2ο μέρος.

Τουλάχιστον μέχρι την ανόητη αποβολή του Δημήτρη Γιάντση στο 63ο λεπτό. Η "βασίλισσα του βορρά" δεν είχε άλλα περιθώρια. Πήρε τον έλεγχο του κέντρου, πήρε τις πρωτοβουλίες για κάτι καλό, αλλά όταν έφτανε έξω από την περιοχή των οπισθοχωρημένων γηπεδούχων, αποτύγχανε να βρει χώρο για τελική προσπάθεια. Μόνο τα γεμίσματα είχαν μείνει στον οδηγό επιθέσεων των φιλοξενουμένων και σε μία τέτοια φάση, ο Μικαέλ Ολαϊτάν (ο οποίος στο 50ό λεπτό είχε δοκάρι), έπιασε μία δυνατή κεφαλιά και "έκλεψε" το βαθμό της ισοπαλίας 1-1 για λογαριασμό της Βέροιας.

Το live της αναμέτρησης

Κλειδί

Η Βέροια δεν είχε ρυθμό, δεν είχε "καθαρό" πλάνο για 60 λεπτά, αλλά όταν βρέθηκε με παίκτη παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο, έκανε αυτό που έπρεπε. Έκλεισε τους γηπεδούχους στην περιοχή τους και δεν τους άφησε να "αναπνεύσουν", έστω κι αν δεν είχε σπουδαίες ευκαιρίες. Στο τέλος δικαιώθηκε για την επιμονή της και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας.

MVP

Ο Μικαέλ Ολαϊτάν παραμένει μία μεγάλη πηγή απειλή για κάθε αντίπαλο από πλευράς Βέροιας. Ο Νιγηριανός προωθημένος ήταν ο μοναδικός παίκτης που δημιουργούσε κινδύνους για την άμυνα της Κέρκυρας, με την κίνησή του χωρίς την μπάλα και με την επιθυμία του να ολοκληρώνει τις φάσεις κάθε φορά που γινόταν κάτοχος της μπάλας. Στο 50ό λεπτό η τύχη δεν του έκανε το χατήρι, αλλά στο 88ο του έκλεισε το μάτι...

Αδύναμος κρίκος

Ο Δημήτρης Γιάντσης αντίκρισε 2 κίτρινες κάρτες μέσα σε 13 λεπτά του 2ου ημιχρόνου. Η 2η εξ αυτών, για παρεμπόδιση εκτέλεσης φάουλ σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου. Όσο αυστηρή κι αν κρίνεται από τους γηπεδούχους, άλλο τόσο αχρείαστη ήταν για την Κέρκυρα, η οποία μετά από αυτήν την εξέλιξη κλείστηκε στα καρέ της με αποτέλεσμα να δεχθεί γκολ και να χάσει τους βαθμούς της νίκης.

Κέρκυρα-Βέροια 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK