Παναθηναϊκός - Βέροια 2-1 (VIDEO)

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τη Βέροια στο "Απόστολος Νικολαϊδης" και αναρριχήθηκε και άλλο στη βαθμολογία. Πήρε πέναλτι και πέτυχε το 2ο τέρμα ο Σουηδός σούπερ σταρ. Με 10 παίκτες από το 25' η Βέροια, πάλεψε γενναία για να πάρει κάτι.

Παναθηναϊκός - Βέροια 2-1 (VIDEO)

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Χωρίς να κάνει κάτι το καταπληκτικό, ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολα το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και είχε σχετικά καλό ρυθμό στο παιχνίδι. Οι ευκαιρίες βέβαια δεν αποτέλεσαν το φόρτε των παικτών του Γιάννη Αναστασίου, ελέω και της επιλογής της Βέροιας να στήσει πολύ ψηλά την άμυνά της βγάζοντας πολλές φορές τους "πράσινους" οφ σάιντ.

Εστω και έτσι πάντως, οι γηπεδούχοι πάτησαν απειλητικά την περιοχή της Βέροιας και κάνοντας...οικονομία στις έντονες συγκινήσεις κατάφεραν να προηγηθούν. Επτά λεπτά μετά την προειδοποιητική βολή του Μπεργκ (σουτ του δοκάρι του Σουηδού στο 18') ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι (πάλι με θύμα τον Μπεργκ) και μαζί την αποβολή του Μαλόν αφού ο φορ του "πράσινων" βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο Πράνιτς εκτέλεσε εύστοχα στο 26' και άνοιξε το σκορ.

Παρά το γεγονός όμως ότι ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω,δεν κατάφερε να κυριαρχήσει και να κόψει το...βήχα του αντιπάλου του. Ακόμα και όταν έγινε το 2-0 στον 48' από τον Μπεργκ (στη μοναδική φάση που η άμυνα της Βέροιας "τρυπήθηκε" από κάθετη πάσα) οι γηπεδούχοι έδειχναν διάθεση απλώς να συντηρήσουν το προβάδισμά τους και όχι να το διευρύνουν.

Η Βέροια από την πλευρά της δεν είχε να χάσει τίποτα. Πήρε κάποια ρίσκα από το 65' και μετά, έβαλε περισσότερους παίκτες μπροστά και κατόρθωσε να μειώσει στο 68' με το γκολ του Καλτσά δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Οι μονομαχίες στο ματς έκτοτε δυνάμωσαν πάρα πολύ (ενίοτε ξέφυγαν και από τα όρια του αθλητικού) με το γεγονός αυτό να ευνοεί ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να ιδρώσουν και άλλο για να εξασφαλίσουν τα κεκτημένα και πράγματι το έπραξαν βοηθούμενοι και από τις αλλαγές του Αναστασίου (κυρίως τον Καρέλη). Εκαναν δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον Κλωναρίδη και τον Καρέλη) αλλά και χωρίς να σκοράρουν κατάφεραν να προφυλάξουν τα νώτα τους και να κατακτήσουν το τρίποντο.

MVP

Μοναδικός στο είδος του στο Μπεργκ και σίγουρα μοναδικός στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Μπήκε ο άνθρωπος στο ροτέισον και άλλαξε προς το... ριζικά καλύτερο την εικόνα της ομάδας του. Ως προς τα κυριακάτικα ανδραγαθήματά του, ο Μπεργκ έγραψε ένα δοκάρι, ένα κερισμένο πέναλτι αποβολή και ένα γκολ. Τι άλλο να κάνει ο...Χριστιανός;

Αδύναμος Κρίκος

Δεν βοήθησε που δεν βοήθησε ο Μπαργκάν έκανε και ένα μαρκάρισμα στον Ζέκα που θύμισε περισσότερο χτύπημα τζούντο παρά ποδοσφαιρικό τάκλιν. Προηγήθηκε και μία...έντονη διαφωνία του (το διατυπώνουμε κομψά) με τον Μπούρμπο μετά την οποία έπρεπε να αποβληθούν αμφότεροι.

Σχόλιο

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά εφέτος. Αργά αλλά πάντως σταθερά και με συνέπεια η ομάδα του Αναστασίου αναρριχάται στη βαθμολογία και πλησιάζει στα πολύ υψηλά πατώματα. Τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια όμως με Παναιτωλικό και Αστέρα θα δείξουν πολλά. Η Βέροια συντήρησε τη φήμη της καλής και μαχητικής ομάδας παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Παναθηναϊκός:Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός, Μπούι (63' Πέτριτς), Πράνιτς, Κλωναρίδης (73' Καρέλης), Μπεργκ (84' Δώνης), Ζέκα.

Βέροια:Καντιμοίρης, Μαλόν, Καλί, Όστοιτς, Μπράβο, Καλτσάς΄(76' Εσπάρθα), Μπαλάφας, Μπατιόν, Γεωργιάδης (38' Βάσκες), Μπεν, Ντουμίτρου (63' Μπαργκάν).

News 24/7

24MEDIA NETWORK