ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1

Ο Στέφανος Αθανασιάδης απάντησε στο γκολ του Ράφικ Τζεμπούρ και ο ΠΑΟΚ κράτησε το αήττητο της Τούμπας (1-1). Οι "ερυθρόλευκοι" άφησαν άλλους δύο βαθμούς στη Θεσσαλονίκη, αλλά κράτησαν τη διαφορά ασφαλείας στο +8.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1

Η εικόνα του αγώνα:

Έχασε την εντυπώσεις , κέρδισε το βαθμό της ισοπαλίας. Ο ΠΑΟΚ ευτύχισε να φύγει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες απο τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας αν και παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο ντέρμπι του πρώτου γύρου.

Ο Κλάους Αθανασιάδης πήρε την μπουκιά απο το στόμα των ερυθρολεύκων, που ήταν καλύτεροι και πιο ουσιαστικοί σε όλη τη διάρκεια του ματς , μόλις δυο λεπτά πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο κι ενώ ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει μια ακόμη νίκη χάρις το γκολ του Τζεμπούρ απο το 27ο λεπτό.

Οι ερυθρόλευκοι με το ξεκίνημα της αναμέτρησης ποντάρισαν στην ουσία δίνοντας χώρο σε έναν άνευρο, ακίνδυνο και χωρίς πάθος ΠΑΟΚ φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στην εστία του Γλύκου.

Το σουτ του Μασάντο απο το ημικύκλιο μόλις στο 8΄ ήταν απλά η προειδοποιητική βολή που όμως δεν άκουσε κανείς απο τους γηπεδούχους που αρκούνταν να φτάνουν έξω απο την εστία του Κάρολ και μετά τέλος.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έδειχνε να έχει εγκλωβιστεί στην πίεση που ασκούσαν οι «ερυθρόλευκοι» απο ψηλά και να μην βρίσκει τα πατήματά της . Η υπεροχή του Ολυμπιακού πήρε σάρκα και οστά στο 27΄ με τον κεραυνό του Ράφικ Τζεμπούρ που αφύλαχτος απο το ύψος της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ.

Παρά το ερυθρόλευκο προβάδισμα η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν άλλαξε ριζικά μέχρι να πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο έστω κι αν ο Σαλπιγγίδης είχε την ευκαιρία να απειλήσει την εστία του Κάρολ με το γυριστό σουτ που επιχείρησε στο 33΄.

Ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι πλεον και το έδειξε στα είκοσι λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου όταν δυο φορές οι Φουστέρ (53 και 65΄) και μια ο Μασάδο (56΄) έχασαν κλασικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του ΠΑΟΚ για να αβγατίσουν το σκορ.

Η απάντηση σ αυτές ήρθε απο τον Λίνο που στο 69΄υποχρέωσε τον Κάρολ σε διπλή απόκρουση και τον Φωτάκη που προσπάθησε με προβολή να προλάβει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού ο οποίος και πάλι υπεράσπισε την εστία του. Στην ύστατη προσπάθεια των γηπεδούχων να φτάσουν στην ισοφάριση ήρθε το γκολ. Ο Σαλπιγγίδης έβγαλε απο δεξιά τη σέντρα, ο Αθανασιάδης ήρθε ως άλλος Σαντα Κλάους , πρόλαβε τον Τοροσίδη και με προβολή χάρισε τον βαθμό της ισοφάρισης στην ομάδα του.

Το κλειδί του αγώνα:

Φουστερ και Μασάντο κλώτσησαν τις ευκαιρίες να προσφέρουν μια άνετη νίκη στον Ολυμπιακό κι ο ΠΑΟΚ αυτά δεν τα αφήνει να πάνε χαμένα. Στην πρώτη και τελευταία οργανωμένη επίθεση που έκαναν οι παίκτες του Δώνη ευτύχισαν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

Ο MVP:

Ο Κλάους Αθανασιάδης ήταν την σωστή στιγμή στην σωστή θέση και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του σε μια κακή μέρα να μην φύγει ηττημένη απο τον αγωνιστικό χώρο.

Ο αδύναμος κρίκος:

Δυο φορές μέσα σε ελάχιστα λεπτά ο Νταβιντ Φουστερ θα μπορούσε να είχε σφραγίσει τη νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Δεν το έκανε κι ο ΠΑΟΚ φρόντισε να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Έτο (46' Κωνσταντινίδης), Κατσικάς, Βιβιάν, Λίνο, Φωτάκης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Λόρενς (67' Λάζαρ), Ρομπέρ (74' Σταφυλίδης), Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (77' Φέισα), Μασάντο, Φουστέρ, Αμπντούν (87' Γκρέκο), Τζιμπούρ (71' Μήτρογλου).

News 24/7

24MEDIA NETWORK