Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-1 (VIDEOS)

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στην Τρίπολη αλλά ο καλύτερος Αστέρας ισοφάρισε γρήγορα και έχασε ευκαιρίες νίκης στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" (1-1). Λαγός και Σανκαρέ οι σκόρερ του ματς.

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-1 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Στο πρώτο 45λεπτο ο Αστέρας έδειχνε μία ταχύτητα πάνω από τον Παναθηναϊκός ο οποίος βρέθηκε "ανοιχτός" ουκ ολίγες φορές. Η ταχύτητα του Γιαννιώτα και γενικά η δραστηριότητα των μεσοπιθετικών των Αρκάδων δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην άμυνα των "πράσινων" (κυρίως στις πτέρυγες) και έφερε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες του Γιαννιώτα και του Πάρα που εξουδετέρωσε ο Στιλ (στο 7' ο Αστέρας είχε και δοκάρι).

Παρόλα αυτά, και κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα, ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που προηγήθηκε στο σκορ. Σ' ένα διάστημα που άσκησε μία κάποια πίεση στα αντίπαλα καρέ, η ομάδα του Αναστασίου "έβγαλε" ένα ρήγμα από δεξιά και η σέντρα του Ζέκα έδωσε τη δυνατότητα στο Λαγό να γράψει το 0-1.

Ωστόσο, τα ανασταλτικά προβλήματα του Παναθηναϊκού δεν τα έλυσε το γκολ. Ο Αστέρας εξακολούθησε να βρίσκει εύκολα χώρους και να κάνει τελικές και στο 36' η επιμονή του δικαιώθηκε χάρη στην κεφαλιά του Σανκαρέ και τη λάθος εκτίμηση του μέχρι εκείνη τη στιγμή άριστου Στιλ. Ειρήσθω εν παρόδω, ο Αγγλος τερματοφύλακα δεν επηρεάστηκε και εξουδετέρωσε το σουτ του Φερνάντες στο 44'.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την πίεση του πιο ψηλά στο δεύτερο ημίχρονο και τουλάχιστον μέχρι το 65' είχε μεγάλα ποσοστά κατοχής της μπάλας χωρίς όμως τα στοιχεία αυτά να μεταφραστούν σε ευκαιρίες.

Αντιθέτως, στην κόντρα επίθεση ο Αστέρας ήταν πολύ επικίνδυνος και απείλησε άμεσα την εστία του Στιλ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις (Γιαννώτας, Φερνάντες, Γκοϊαν). Ο Παναθηναϊκός είχε μόνο μία καλή στιγμή με τον Πέτριτς γεγονός που ώθησε τον Αναστασίου στην απόφαση να ρίξει στο ματς και τον Κλωναρίδη για να προσδώσει ταχύτητα.

Ο Ελληνας πλάγιος δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις αλλά η άμυνα του Αστέρα έκλεισε πάνω του με συνέπεια να μην προκύψουν φάσεις στην εστία του Κοζίτσκι. Το 1-1 τελικώς "σημάδεψε" το ματς.

MVP

Ο Καλίφα Σανκαρέ αποτέλεσε ογκόλιθο στην άμυνα του Αστέρα. Πανταχού παρών σε κάθε σέντρα και κάθετη μπάλα στην περιοχή της ομάδας του, έβαλε και το γκολ της ισοφάρισης που τελικά χάρισε τον πόντο στους Αρκάδες.

Aδύναμος Κρίκος

Υστέρησαν σαφώς οι δημιουργικοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού (πλην του Ζέκα του πρώτου μέρους), υστέρησε σαφώς και ο Μπεργκ που έδειξε έξω από τα νερά του στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Σχόλιο

Ο Αστέρας εδικαιούτο τη νίκη βάσει ευκαιριών και απόδοσης σ' ένα βαρύ τερέν. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του οφείλεται να αισθάνεται ικανοποιημένος που έφυγε με την ισοπαλία από μία δύσκολη έδρα. Η μάχη του πρωταθλήματος συνεχίζεται καυτή σε όλα τα μέτωπα.

Αστέρας Τρίπολης: Κοζίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Κουρμπέλης, Ζησόπουλος, Γιαννιώτας (64' Μπαντιμπανγκά), Φερνάντες (80' Παντελιάδης), Μάσα, Πάρα (70' Μπαράλες)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Μέντες (69' Μπούι), Λαγός, Ατζαγκούν (55' Μπαϊράμι), Ζέκα, Πέτριτς (75' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK