Βέροια - Λεβαδειακός 4-3

Χάρη στο εντυπωσιακό 4-3 επί του Λεβαδειακού, με ανατροπή μάλιστα, η Βέροια έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των δέκα αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Δύο φορές προηγήθηκαν οι Βοιωτοί, αλλά εκτέθηκαν αμυντικά.

Βέροια - Λεβαδειακός 4-3

Το live του αγώνα

Εικόνα του αγώνα

Μόνο ωφελημένος δεν βγήκε ο Λεβαδειακός από το γρήγορο γκολ του Σαγκινέτι (με κεφαλιά στο 2'). Υπνωτισμένη έκτοτε η ομάδα του Καραγεωργίου έδωσε τη δυνατότητα στη Βέροια να κρατά την μπάλα και να φτιάχνει παιχνίδι.

Ευκαιρίες η ομάδα του Ντόστανιτς δεν έφτιαξε, πέρα από ένα σουτ του Τραπ στο 21' και μια σέντρα - σουτ του Μπεν στο 37', εμφανώς όμως ήταν πιο ορεξάτη από τους φιλοξενούμενους που περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Το 1-1 από τον Μρντάκοβιτς στο 51' ήρθε να ανταμείψει τη Βέροια για υπεροχή της στο προηγούμενο διάστημα και, μολονότι ο Ορτέγα στο 60' έπιασε στον ύπνο την άμυνα και εκτέλεσε τον Αναστασόπουλο για το... απρόσμενο 2-1 του Λεβαδειακού, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν με συνέπεια την ευάλωτη άμυνα των Βοιωτών.

Δυο εύστοχες κεφαλιές, από τον Καλτσά στο 63' και τον... Πετράτσι στο 70' χάρισαν δικαίως το προβάδισμα στην αποφασισμένη "βασίλισσα του βορρά", η οποία μόνο όταν ο Μπεν στο 79' έκανε το 4-2 έπαψε να επιτίθεται προς την εστία του εκτεθειμένου από την άμυνά του Πρζιρόφσκι. Ο Λεβαδειακός ξανασκόραρε, με τον Καπό στο 91', αλλά ήταν ήδη αργά για να πάρει κάτι από ένα παιχνίδι που άρχισε ιδανικά, αλλά κατέληξε εφιαλτικά.

MVP

Ο Μπεν εξελίχθηκε σε ηγετική μορφή για τη Βέροια. Προτού πετύχει το τέταρτο γκολ και σφραγίσει τη νίκη των γηπεδούχων, είχε προκαλέσει τρικυμία στην άμυνα του Λεβαδειακού, φτιάχνοντας το πρώτο και το τρίτο τέρμα.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μακούμπα Κάντζι σπατάλησε μοναδική ευκαιρία στο 38' να διπλασιάσει τα τέρματα του Λεβαδειακού και να ρίξει τη Βέροια στο καναβάτσο. Καθυστέρησε ωστόσο τόσο ώστε να κοπεί από τον Αμαραντίδη και κατόπιν να χτυπά μετά το χέρι του στο χορτάρι.

Σχόλιο

Ήταν ένα παιχνίδι που μετά το 0-1 του Λεβαδειακού θα μπορούσε να καταδικάσει τη Βέροια, αλλά εξελίχθηκε σε θρίαμβο. Η ομάδα του Ντόστανιτς αντέδρασε ορθολογικά και στο καλύτερο παιχνίδι της μετά από καιρό κατέκτησε τρεις πολύτιμους βαθμούς προκειμένου να απεγκλωβιστεί από την τελευταία θέση του πίνακα. Ο Λεβαδειακός ήταν άξιος της μοίρας του, αφού πήρε δύο φορές το προβάδισμα και είχε χαμένο τετ α τετ στο 1-0.

Οι συνθέσεις

Βέροια: Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Ορέστες, Σισοκό, Αμαραντίδης, Τραπ, Σιόντης (46' Καλτσάς), Όστοϊτς (75' Παυλίδης), Μπαργκάν (55' Ζεζίνιο), Μπεν, Μρντάκοβιτς

Λεβαδειακός: Πρζιρόφσκι, Σκέμπης, Λαμπρόπουλος, Πετράτσι, Σαγκινέτι, Μάρτινς, Κονέ (74' Καπό), Μουλόπουλος, Κάντζι (85' Βασιλείου), Γιάντσης (58' Ορτέγα), Μάντζιος

News 24/7

24MEDIA NETWORK