Ξάνθη-Πανιώνιος 4-0

Tην πιο ανακουφιστική και συνάμα την πιο εύκολη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε την Κυριακή η Ξάνθη. Στο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη μετά την επιστροφή του, οι Ακρίτες συνέτριψαν με 4-0 τον Πανιώνιο στα Πηγάδια. Τα τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Ξάνθη-Πανιώνιος 4-0

H εικόνα του αγώνα

Η χρησιμοποίηση του Ονουάτσι στην κορυφή της επίθεσης από τον Μαρίνο Ουζουνίδη δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα στην άμυνα ανάγκης που παρέταξε ο Πανιώνιος (με Αυλωνίτη και Ρόκα στα στόπερ). Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο δεκαπεντάλεπτο του ματς κατά το οποίο οι φιλοξενούμενοι είχαν την μπάλα και δύο τελικές, στο υπόλοιπο διάστημα η Ξάνθη κυριάρχησε και ευτύχησε να μετουσιώσει σε γκολ την κυριαρχία της.

Η αρχή έγινε στο 32' με το εύκολο γκολ του Μαρίν μετά την ασίστ του Ονουάτσι, στο 38', και πριν προλάβει ο Πανιώνιος να συνέλθει, ο Γούτας έγραψε το 2-0 ενώ στο 40' ο Ονουάτσι διαμόρφωσε το 3-0 σε μία φάση κατά την οποία φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η αμυντική γύμνια του Πανιωνίου.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του με δύο γρήγορες αλλαγές (Μενδρινός και Καμπάνταης) αλλά και με διαφοροποίηση του σχήματος, ωστόσο ελάχιστα πράγματα κατάφερε. Η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε τα πολύ μεγάλα κενά στα μετόπισθεν του Πανιωνίου και όπως όλα έδειχναν το 4-0 αποτελούσε θέμα χρόνου. Τελικά αυτό ήρθε στο 80' με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ονουάτσι ενώ το μόνο που κατάφερε να κάνει ο Πανιώνιος ήταν να αγγίξει το γκολ σ΄ένα σουτ στο δοκάρι του Κούρου στο 85'. Ηταν η πρώτη νίκη της Ξάνθης μετά τις 4 Νοεμβρίου και την επικράτηση κόντρα στο Λεβαδειακό.

MVP

Και δημιουργός και εκτελεστής ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι. Δημιούργησε το πρώτο γκολ, πέτυχε το τρίτο και το τέταρτο και εξελίχθηκε σε μεγάλο πονοκέφαλο για την άμυνα του Πανιωνίου.

Κλειδί αγώνα

H εκπληκτική αποτελεσματικότητα της Ξάνθης. Από τα πέντε σουτ που πήγαν στην εστία, τα τέσσερα βρήκαν δίχτυα. Ολα αυτά για μία ομάδα που είχε σκοράρει μόλις επτά φορές μέχρι σήμερα.

Aδύναμος Κρίκος

Aλυτο πρόβλημα παρέμεινε σ' όλη τη διάρκεια του ματς η αμυντική λειτουργία του Πανιωνίου. Είναι όμως αληθές ότι με τραυματίες τους Λαμπρόπουλο και Κουλουχέρη ο Ελευθερόπουλος δεν είχε πολλές επιλογές.

Ξάνθη-Πανιώνιος 4-0

Το live του αγώνα

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις από το ντέρμπι "αιωνίων" του ΟΑΚΑ και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 14η αγωνιστική της Superleague. Μη χάσετε στις 18:00 το pre game του ντέρμπι με ζωντανές συνδέσεις από το Ολυμπιακό Στάδιο, τελευταία νέα των ομάδων και συνεντεύξεις.

Η SUPER BALL δεν παίζει μπάλα μόνο στις οθόνες σας, αλλά και στα γήπεδα του PES 2013. Σας χαρίζει το απόλυτο φετίχ των ποδοσφαιρικών video games, 5 ολοκαίνουρια Pro Evolution Soccer 2013 για Playstation 3. Μπείτε και κερδίστε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK