Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2

Πάνω-κάτω η μπάλα, φάσεις, γκολ, ένα ντέρμπι από αυτά που σπάνια πια βλέπουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο καλύτερος εφετινός Παναθηναϊκός απείλησε το αήττητο του Ολυμπιακού στο χορταστικό 2-2 του ΟΑΚΑ. Διέπρεψαν Τζεμπούρ και Μαυρίας.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2

Η εικόνα του αγώνα:

Ήταν χωρίς υπερβολή από αυτά τα ντέρμπι που δεν θες να τελειώσουν. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετά από πολύ καιρό προσέφεραν θέαμα, καθήλωσαν το κοινό και θα μπορούσαν αμφότεροι να φύγουν νικητές από το τερέν του ΟΑΚΑ.

Ένα ντέρμπι από τα παλιά που είχε πολλές φάσεις, τέσσερα γκολ, δυνατές αλλά όχι κι αντιαθλητικές κόντρες, ένα ντέρμπι που έδωσε μια ανάσα αισιοδοξίας στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η γεύση της πικρίας ωστόσο ανήκει στους "πράσινους" που είδαν τον Πετρόπουλο να χάνει στο 87' τεράστια ευκαιρία να πετύχει το 3-2 μέσα από την μικρή περιοχή κι ενώ η ομάδα του είχε γυρίσει από την κόλαση χάρη το γκολ του Τοτσέ στο 67' με το οποίο ο Παναθηναϊκός είχε ισοφαρίσει 2-2.

Ήταν μια ψυχρολουσία για τους "ερυθρόλευκους" που είχαν καταφέρει στο πρώτο ημίχρονο όχι μόνο να υπερκεράσουν το σπουδαίο γκολ του Μαυρία στο 17' αλλά και μέσα σε 12 λεπτά με τον Ράφικ Τζεμπούρ να πάρουν προβάδισμα "παγώνοντας" τους περίπου 30.000 φίλους του "τριφυλλιού" που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να κυριαρχεί και να πατάει καλύτερα μετά το γκολ της ισοφάρισης στο 22' και μέχρι να πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα αλλά στην επανάληψη παρουσιάστηκε υποτονικός . Οι "πράσινοι" πίστεψαν στην... ανατροπή της ανατροπής και λίγο έλειψε να την πετύχουν. Το λάθος του Χολέμπας άνοιξε το δρόμο για την ισοφάριση και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε ξαναπάρει προβάδισμα αν ο Φουστέρ δεν έχανε δυο κλασικές ευκαιρίες στο 74' και το 77'. Δεν το έκανε και λίγο έλειψε να υποχρεωθεί στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

MVP:

Ο Χάρης Μαυρίας ξεδίπλωσε απλόχερα όλο το ταλέντο του στο τερέν του ΟΑΚΑ. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του, δημιούργησε το δεύτερο και ήταν μόνιμος κίνδυνος για τους "ερυθρόλευκους".

Κλειδί του αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο ημίχρονο να αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης και εν μέρη το κατάφερε. Περιόρισε τις κινήσεις του Ολυμπιακού, έφτασε στην περιοχή του Κάρολ και με υπομονή πέτυχε την ισοφάριση.

Αδύναμος κρίκος:

Σημαντικό μερίδιο ευθύνης και για τα δυο τέρματα που δέχθηκε ο Ολυμπιακός φέρει ο Χοσέ Χολέμπας. Ο "ερυθρόλευκος" αμυντικός έχασε τις περισσότερες μάχες από τον Μαυρία κι έδειξε ότι ήταν εκτός κλίματος.

Το live του ντέρμπι

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης (Μαρίνος 84'), Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος (Σο 87'), Τοτσέ (Πετρόπουλος 83').

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας (Κοντρέρας 90'), Μανωλάς, Χολέμπας, Μοδέστο (Γκρέκο 76'), Μανιάτης, Ιμπαγάσα (Μασάδο 63'), Αμπντούν, Φουστέρ, Τζεμπούρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK