ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 2-1 (VIDEOS)

Ο ΠΑΟΚ κινδύνευσε σοβαρά κόντρα στη μαχητική Κέρκυρα αλλά κατόρθωσε να πάρει τη νίκη με 2-1 στην Τούμπα και να διατηρηθεί στο +4 από τον Ολυμπιακό. Ο Κάτσε λύτρωσε το Δικέφαλο του Βορρά, δοκάρι στις καθυστερήσεις οι Φαίακες.

ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 2-1 (VIDEOS)

To Live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Αγγελος Αναστασιάδης παρέταξε μία ενδεκάδα που λίγοι περίμεναν πριν την έναρξη του αγώνα με την Κέρκυρα. Θέση στο γήπεδο πήραν τόσο ο Ποζατζίδης, ως τρίτος στόπερ στο 3-5-2, όσο και ο Κουλούρης που πλαισίωσε στην γραμμή κρούσης τους Περέιρα και Παπαδόπουλο. Μόλις στο 3' ο Κουλούρης για ελάχιστα εκατοστά δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 5' ο νεαρός επιθετικός, με φαλτσαριστό σουτ ανάγκασε τον Σέτκους σε εντυπωσιακή επέμβαση στη γωνία του.

Στο 9' ο Ζορμπάς σούταρε από μακρινή απόσταση, αλλά ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ άρχισε πάλι, όπως και στο ματς κόντρα στην Γκιγνκάμπ, να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην ανάπτυξη. Δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα ο χρόνος να περνά άσκοπα.

Η επόμενη καλή φάση άνηκε στην Κέρκυρα, όταν μετά από ομαδική προσπάθεια στο 19' η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Γκόμες ο οποίος σούταρε από πλάγια θέση εντός περιοχής, όμως, ο Γλύκος δεν ανησύχησε. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, σουτ του Τζανδάρη έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 26' ο Ποζατζίδης κατέβασε ωραία την μπάλα με το στήθος, μπήκε στα καρέ της Κέρκυρας, πάσαρε παράλληλα, αλλά ο Κουλούρης για λίγο δεν κατάφερε να βάλει την προβολή προ κενής εστίας.

Η Κέρκυρα απείλησε στο 37' με τον Γκόμες, ο οποίος σούταρε άτσαλα από απόσταση αναπνοής και στο 38' με τον Χαβίτο, που βγήκε τετ α τετ με τον Γλύκο, αλλά σούταρε απελπιστικά άστοχα. Η πίεση των φιλοξενουμένων συνεχίστηκε και στο 41' ο Κόντος είδε τον Γλύκο εκτός τέρματος, επιχείρησε να τον “κρεμάσει”, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, σε ένα σημείο που η Τούμπα άρχισε να αποδοκιμάζει.

Στην αρχή του δευτέρου μέρους ο Αναστασιάδης αντικατέστησε τους Κουλούρη και Σπυρόπουλο, με τους Αθανασιάδη και Ρατς αντίστοιχα. Ενα σουτ του Ζορμπά στο 49', που μπλόκαρε ο Γλύκος, ήταν η πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ στο 52' ο Παπαδόπουλος έστρωσε στον Αθανασιάδη, ο οποίος σούταρε, στέλνοντας, όμως, η μπάλα στην αγκαλιά του Σέτκους. Στο 55' ο Ρατς σέντραρε για το κεφάλι του Κλάους, αλλά ο26χρονος επιθετικός, υπό πίεση, δεν σημάδεψε σωστά.

Ο Περέιρα στο 58', πάντως, λύτρωσε τον ΠΑΟΚ. Ο Παπαδόπουλος τροφοδότησε τον Αργεντινό στο ύψος του πέναλτι, αυτός έβαλε ωραία το σώμα του, κράτησε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή “εκτέλεσε” τον Σέτκους, γράφοντας το 1-0. Στο 67' ο Ρατς βρήκε με σέντρα το κεφάλι του Περέιρα, αλλά ο Σέτκους απέκρουσε ενστικτωδώς στη γωνία του.

Η Κέρκυρα έγινε, αρχικά, επικίνδυνη στο 68' με κεφαλιά του Μαρκόφσκι, που απομάκρυνε ο Γλύκος και στο 69' και σε δεύτερο χρόνο και παλι με τον Μαρκόφσκι, ο οποίος νικήθηκε από τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Και αφού προειδοποίησε η Κέρκυρα, στο 70' ισοφάρισε. Ο Ναγιάρ μετά από λάθος απομάκρυνση του Τζαβέλλα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, σούταρε και έστειλε την μπάλα στη γωνία του Γλύκου.

Ο ΠΑΟΚ ανέκτησε στη συνέχεια τον έλεγχο του ματς και στο 81' ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Κάτσε πήρε την μπάλα στα πόδια του στο ύψος της περιοχής, την κατάλληλη στιγμή σούταρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το 2-1. Ο Περέιρα στο 90' έβγαλε τον Πόζογλου απέναντι από τον Σέτκους, όμως, ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας απέκρουσε το πλασέ του νεαρού επιθετικού και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Αργεντινός μπροστά από την γραμμή της εστίας έχασε ένα γκολ απ΄ αυτά που λέμε ότι δεν χάνονται. Δευτερόλεπτα πριν λήξει το ματς, ο Καϊκούτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με εκτέλεση φάουλ και στο σουτ στην επαναφορά ο Γλύκος έκανε μεγάλη επέμβαση, σώζοντας τον ΠΑΟΚ και κρατώντας το 2-1.

MVP

Ο Φακούντο Περέιρα ήταν και σήμερα ο παίκτης που όταν η μπάλα άρχισε να βαραίνει με εκπληκτική ενέργεια και γκολ άνοιξε στον ΠΑΟΚ τον δρόμο για τη νίκη. Συν τοις άλλοις ο Αργεντινός είχε και μερικές εκπληκτικές εμπνεύσεις, τις οποίες εάν οι συμπαίκτες του εκμεταλλεύονταν, το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Αδύναμος κρίκος

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σοβαρά αμυντικά προβλήματα, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους και σήμερα. Η Κέρκυρα δημιούργησε με σχετική ευκολία πολλές επικίνδυνες στιγμές μπροστά στην εστία του Γλύκου, ενώ στην φάση του γκολ των φιλοξενουμένων προηγείται λάθος απομάκρυνση της μπάλας από τον Τζαβέλλα.

Σχόλιο

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι ο ΠΑΟΚ περνάει αγωνιστική κρίση. Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να είχε χάσει το ματς και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο δεν θύμισε σε καμία στιγμή την ομάδα, που πριν μερικές μέρες “έπνιξε” με τη φρεσκάδα που έβγαλε τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σπυρόπουλος (46' Ρατς), Βίτορ, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Ποζατζίδης (76' Πόζογλου), Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα, Παπαδόπουλος, Κουλούρης (46' Αθανασιάδης)

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόζο (65' Ανδρεόπουλος), Ζορμπάς, Ναγιάρ (77' Κρητικός), Κόντος, ΚαΪκούτ, Χαβίτο (65' Μαρκόβσκι)

News 24/7

24MEDIA NETWORK