Άρης - Ολυμπιακός 0-2

Αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό στο "Κλ.Βικελίδης", ο οποίος παίζοντας όσο χρειαζόταν νίκησε 2-0 τον Άρη, με γκολ των Ντομίνγκες - Βάις, και διατήρησε το +8 από τον ΠΑΟΚ.

Άρης - Ολυμπιακός 0-2

Το live του αγώνα

Εικόνα του αγώνα

Πριν καν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα η ομάδα του Μίτσελ είχε φτιάξει τις προϋποθέσεις για να μην έχει απώλειες από το ματς με τους "κίτρινους". Ο Κάμπελ σπατάλησε τη μεγάλη ευκαιρία στο 5', όχι όμως και ο Ντομίνγκες, που πλάσαρε έξοχα τον Διούδη, και από το 6' ο Ολυμπιακός είχε αβαντάζ.

Με τον Τάτο καλά κλεισμένο και τον Αγκάνθο εκτός πνεύματος αγώνα, ο Άρης δεν ήταν δυνατόν να απειλήσει. Δεν το έκανε ο αριστεροπόδαρος μέσος ούτε στο 17', αδυνατώντας να ολοκληρώσει τη φάση μετά το κλέψιμο στο Σάμαρη, πέφτοντας πολύ εύκολα εντός περιοχής χωρίς να εκτελέσει. Οι "ερυθρόλευκοι" επανακτούσαν συνεχώς την κατοχή της μπάλας και με το ταλέντο συγκεκριμένων μονάδων τους, όπως του Βάις στο 27', έφτασαν άκοπα στο 2-0 και εξασφάλισαν ουσιαστικά το "τρίποντο" στη Θεσσαλονίκη.

Μεσολαβούσαν ακόμη 60 λεπτά, αλλά η εικόνα ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε ανατροπές, ακόμη κι αν ο Άρης είχε προ εβδομάδας πετύχει κάτι τέτοιο στο Ηράκλειο. Οι πρωταθλητές δεν χρειάστηκε να κάνουν πολλά περισσότερα. Κρατούσαν τις θέσεις τους οι παίκτες του Μίτσελ και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους ούτε καν να πιστέψουν ότι μπορούν έστω να μειώσουν.

Η εκτέλεση φάουλ του Τάτου στο 48' στη γωνία, την οποία έβγαλε ο Ρομπέρτο, ήταν η μόνη στιγμή που απειλήθηκε η ομάδα του Πειραιά, αφού έκτοτε η απογοήτευση διογκώθηκε. Μάλιστα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε εύκολα να είχε φτάσει σε μια ευρεία νίκη, αν ο Διούδης δεν κρατούσε στα τετ α τετ του Βάις (60') και του Σαβιόλα (88'). Η επανεμφάνιση του Ιμπαγάσα στα λίγα αξιοσημείωτα.

MVP

Πασέρ στο πρώτο γκολ και σκόρερ του δεύτερου ο κεφάτος Βλάντιμιρ Βάις, έχασε ακόμη ένα τετ α τετ για το 3-0 στο δεύτερο ημίχρονο. Μακράν ο ποδοσφαιριστής με την περισσότερη διάθεση από τους "ερυθρολεύκους".

Αδύναμος κρίκος

Από τον άπειρο Καραγκούνη δεν περιμένεις να σταματήσει τον Βάις. Από τον Αγκάνθο όμως υπάρχει η απαίτηση να είναι μέσα στις φάσεις και ν' απειλεί. Όχι μόνο δεν το έκανε ο ντεφορμέ Ισπανός φορ, δεν προσπάθησε καν, παραμένει σκιά του περυσινού εαυτού του.

Σχόλιο

Μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων, αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο χορτάρι χάρη στις εμπνεύσεις του Βάις, ο οποίος προτού συμπληρωθούν 30 λεπτά είχε προλάβει να σημαδέψει τη νίκη του Ολυμπιακού στο "Βικελίδης". Όσο κι αν το κοινό του Άρη πίστεψε ότι μπορεί να έρθει η ανατροπή, όσο τουλάχιστον δεν ασχολείτο με πρώην και νυν παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές του Μιλίνκοβιτς έδειχναν συμβιβασμένοι με τη μοίρα τους, προσπαθώντας περισσότερο ν' αποφύγουν μια ευρεία εντός έδρας ήττα. Οι "κίτρινοι" είναι πλέον και... επισήμως ουραγοί, απέχοντας 30 βαθμούς από τον πρωτοπόρο και πρωταθλητή χειμώνα Ολυμπιακό, η επόμενη ημέρα προβλέπεται πολύ δύσκολη.

Οι συνθέσεις

Άρης: Διούδης, Καραγκούνης, Κύργιας, Έλσνερ, Μαργαρίτης, Οικονομόπουλος (79' Κοτσαρίδης), Νταμαρλής, Σταυρόπουλος (63' Σουνάς), Τάτος, Μανιάς, Αγκάνθο (73' Τσουκάνης)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Τόρες, Αβρ.Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μασάντο, Ντομίνγκες (84' Ιμπαγάσα), Βάις (77' Σαβιόλα), Κάμπελ (65' Εντινγκά), Ολαϊτάν

News 24/7

24MEDIA NETWORK