ΟΦΗ - Καλλονή 1-1 (VIDEOS)

Ο ΟΦΗ απάντησε άμεσα στο γκολ-πέναλτι της Καλλονής και το τελικό 1-1 σφράγισε την προσπάθεια αμφότερων στην αναμέτρηση του "Γεντί Κουλέ". Την ευκαιρία της χρονιάς σπατάλησε ο Αντελέγε στο 85' για την ολική ανατροπή.

ΟΦΗ - Καλλονή 1-1 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΟΦΗ ήθελε να νικήσει και η Καλλονή να μην χάσει. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο να επιτίθεται και να προσπαθεί ν' απειλήσει, αλλά βρίσκοντας απέναντί της την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος να μην βρίσκει διόδους. Πετρόπουλος και Μερεμπασβίλι στο 14' θα μπορούσαν να λύσουν το γόρδιο δεσμό στη διπλή ευκαιρία του 14', ο Χογκ όμως έσωσε την εστία του.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο πιο άνετα ένιωθαν οι Λέσβιοι. Ο Γιάννης Μαντζουράκης αναγκάστηκε σε τρεις αλλαγές από τραυματισμούς (Καμαρά, Βαλιός, Τσαμπούρης), αλλά η Καλλονή δεν έχασε τη συνοχή της και με τον Χουάνμα κολόνα στην επίθεση είχε τις στιγμές της. Σε μία εξ αυτών ο Ισπανός φορ κέρδισε (από χέρι του Τριποτσέρη) και εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι στο 70'.

Οι Κρητικοί ευτύχησαν να ισοφαρίσουν άμεσα σε μια στιγμή ολιγωρίας από την άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά παρά τα ρίσκα του Γκατούζο δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι περισσότερο από το βαθμό. Αφενός γιατί έμειναν με δέκα λόγω σωστής αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Τριποτσέρη αφετέρου γιατί ο Αντελέγε, μόνος απέναντι σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα άουτ στο 85'. Μια χαμένη ευκαιρία που θα μνημονεύεται για χρόνια!

MVP

Ο Άντριου Χογκ, αν και θα μπορούσε ίσως να έχει καλύτερη αντίδραση στη φάση του γκολ της Καλλονής έχοντας χρόνο να υπολογίσει την πορεία της μπάλας, ενέπνευσε εμπιστοσύνη, είχε έγκαιρες επεμβάσεις και διόρθωσε κάποια, ελάχιστα, λάθη των αμυντικών. Γι' αυτό και ήδη "φλερτάρει" με άλλες ομάδες.

Αδύναμος κρίκος

Δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Ντέλε Αντελέγε που η χαμένη ευκαιρία του σε κενό τέρμα θα πλαισιώσει τα bloopers της χρονιάς τώρα που φεύγει το 2014. Θα το κουβαλά αυτό ο Νιγηριανός στόπερ σε όλη την καριέρα του.

Σχόλιο

Η Καλλονή δεν νίκησε (για πέμπτο παιχνίδι στη σειρά) επειδή προτίμησε να μην χάσει. Την πρόδωσε η άμυνά της (η καλύτερη του πρωταθλήματος) σε μια μάλλον εύκολη φάση και λίγο έλειψε να χάσει ένα παιχνίδι που παίζοντας με παίκτη παραπάνω στο τελευταίο 10λεπτο θα μπορούσε να είχε πάρει. Ο ΟΦΗ θα ήταν ευχαριστημένος με το 1-1 αν ο Αντελέγε δεν έχασε την ευκαιρία της χρονιάς!

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Λόρια, Στάθης, Τριποτσέρης, Αντελέγε, Μονιάκης (54' Αρτόλα), Μπανούσης (71' Ροβίθης), Μακρής, Μιλιάζες, Λαμπρόπουλος (85' Μεϊτέ), Μερεμπασβίλι, Πετρόπουλος

Καλλονή: Χογκ, Αντέγιο, Αναστασιάδη Βαλιός (63' Μπαρέρα), Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς, Τσαμπούρης (66' Πιπίνης), Στεβάνοβιτς, Καμαρά (46' Ναβάρο), Χουάνμα

News 24/7

24MEDIA NETWORK