Δόξα Δράμας-Ολυμπιακός 0-0

Μετά την ΑΕΚ η Δόξα Δράμας πήρε 0-0 και από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στο Καυτανζόγλειο. Σοβαρή απώλεια για τους "ερυθρόλευκους" που είχαν μόνο το δοκάρι του Τζιμπούρ. Αξιοθαύμαστοι μαχητές οι ποδοσφαιριστές του Κατσαβάκη.

Δόξα Δράμας-Ολυμπιακός 0-0

H εικόνα του αγώνα:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με φάση -γκολ για τον Ολυμπιακό αλλά ο Μιραλάς που βρέθηκε, δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, τετ α τετ με τον Σέρεμετ δεν κατάφερε για ελάχιστα εκατοστά να τη στείλει στα δίχτυα.

Ήταν σαφείς οι προθέσεις του Ολυμπιακού να καθαρίσει το παιχνίδι νωρίς νωρίς για να αποφύγει τις περιπέτειες. Θα μπορούσε να το είχε πετύχει τόσο στο 16΄όταν το σουτ του Φοστέρ πέρασε ελάχιστα άουτ όσο και στο 20΄όταν Μιραλάς και Φουστέρ εφάρμοσαν άριστα το “1-2” με τον Βέλγο όμως να αστοχεί στην τελική προσπάθεια.

Το γκολ δεν ήρθε όμως αφού κάτι η πολυπρόσωπη άμυνα της Δόξας, κάτι η κακή εμφάνιση του Πάντελιτς, που προτιμήθηκε στο αρχικό σχήμα από τον Τζιμπούρ, αλλά και η σταθερή απόδοση του Σέρεμετ κράτησαν το μηδέν στην εστία των Μαυραετών.

Η Δόξα, απο την άλλη, είχε μεν φροντίσει να διαφυλάξει τα μετόπισθεν ήταν όμως αδύναμη στην επίθεση και μόλις δυο φορές στο 26΄με τον Σικαλιά και στο 42΄με τον Λίμα ανησύχησαν τον Μέγκερι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ερνέστο Βελβέρδε έριξε τα βαριά χαρτιά στο παιχνίδι με τον Τζιμπούρ να αντικαθιστά τον Πάντελιτς και τον Γέστε να περνάει στη θέση του Φουστέρ. Η Δόξα όμως ήταν αυτή που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 47΄όταν ο Αμπουμπακαρί από ιδανική θέση εντός μεγάλης περιοχής επιχείρησε ένα κακό σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Ολυμπιακός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς να πάρει το προβάδισμα όταν η κεφαλιά του Τζιμπούρ απο σέντρα του Μιραλάς κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Σέρεμετ και στην επαναφορά το σουτ εξ επαφής του Παπαδόπουλου εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Ο εκνευρισμός είχε εγκατασταθεί για τα καλά πλέον στην πλευρά των “ερυθρολεύκων” που όχι μόνο δεν μπορούσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία αλλά έδιναν χώρο και στους παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη. Μάλιστα καρδιοχτύπησαν τους “ερυθρόλευκους” τόσο στο 76΄ όσο και στο 80΄χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Τοπούζη και Αραβίδη που βγήκαν στην κόντρα επίθεση αλλά είχαν πολύ άσχημα τελειώματα.

Το κλειδί του αγώνα:

Η άριστη κυκλοφορία της μπάλας αλλά και η πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή της Δόξας σε όλη μάλιστα τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν άφησε τους παίκτες του Ολυμπιακού να ασκήσουν την ασφυκτική πίεση που τους έχει χαρίσει πολλές φορές τη νίκη.

Ο MVP:

Παίκτης για όλες τις δουλειές ο Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί, ήταν η ατμομηχανή της Δόξας σε όλο το ματς με προσφορά τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση για τους “Μαυραετούς” Πολύτιμη βέβαια και η παρουσία του Σέρεμετ κάτω από τα δοκάρια των “μαυραετών”.

Ο αδύναμος κρίκος:

Τα “ερυθρόλευκα βέλη” δεν ήταν φαρμακερά στο Καυτανζόγλειο. Τόσο ο Μάρκο Πάντελιτς που ξεκίνησε το ματς, όσο και ο Ράφικ Τζιμπούρ δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Σέρεμετ και να προσφέρουν τη νίκη στην ομάδα τους.

Δόξα Δράμας-Ολυμπιακός 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK