Εργοτέλης-Πανιώνιος 1-0

Το πέναλτι του Λεάλ αποδείχθηκε αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στον Εργοτέλη με 1-0 επί του Πανιωνίου. Κορυφαίος του ματς ο Κουτσιανικούλης.

Εργοτέλης-Πανιώνιος 1-0

Η εικόνα του αγώνα

Ο Εργοτέλης αποδείχθηκε πολύ πιο πρακτικός από την άποψη ότι φρόντισε να σκοράρει νωρίς και να διατηρήσει το προβάδισμά του.Το δίδυμο του Σέρχιο Λεάλ και του Βασίλη Κουτσιανικούλη εξελίχθηκε σε πολύ δύσκολη υπόθεση για το κέντρο της άμυνας του Πανιωνίου κάτι που φάνηκε στη φάση του 19' όταν ο Τσότσαλιτς έχασε τον "Κούτσια" και αναγκάστηκε να του κάνει πέναλτι.

Το (εξαιρετικό, αλά Πανένκα) χτύπημα του Λεάλ έδωσε το προβάδισμα στον Εργοτέλη και το έναυσμα στον Πανιώνιο να κερδίσει κάποια μέτρα στο γήπεδο και να πιέσει την αντίπαλη άμυνα. Οι ελλείψεις όμως του Ιστορικού ήταν ολοφάνερες και στοίχισαν σε ομοιογένεια. Εκτός αυτού, ο Ακης Μάντζιος αναγκάστηκε να κάνει και πρόωρη αλλαγή όταν ο Κολοβός τραυματίστηκε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Θεωρητικά ο Εργοτέλης θα έπρεπε να έχει εύκολο έργο στο δεύτερο μέρος, ωστόσο το εμφανές άγχος του για την κατάκτηση των τριών βαθμών δεν του επέτρεψε να παίξει ελεύθερα. Οι παίκτες του έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, αλλά ο Πανιώνιος, κουρασμένος και αποκαμωμένος από τις απώλειες, δεν είχε τη φρεσκάδα να το εκμεταλλευτεί.

Ο Ιστορικός είχε όλη και όλη μία καλή στιγμή στην επανάληψη (κεφαλιά του Ομο άουτ στο 74') αλλά διεκδίκησε μέχρι και το τελευταίο λεπτό το βαθμό της ισοπαλίας αφού ο Εργοτέλης έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο 89' και 91'. Εστω και έτσι, όμως οι Κρητικοί πήραν τους τρεις βαθμούς.

MVP

Μία πολύ καλή εμφάνιση για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη μετά από καιρό. Ορεξάτος ο Θεσσαλός μέσος δημιούργησε πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα με τις επελάσεις του ενώ κέρδισε και το πέναλτι από το οποίο προήλθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Το χαμένο τετ-α-τετ στο 90' κατέδειξε πάντως ότι του λείπει η αυτοπεποίθηση.

Kλειδί αγώνα

Ο Εργοτέλης είχε σαφώς περισσότερη εμπειρία μέσα στο γήπεδο. Ο Πανιώνιος αντίθετα, πολλά νέα παιδιά. Στα αριστερά, ας πούμε, έκανε το ντεμπούτο του ο Κούρος, αλλαγή μπήκε ο Σταυροθανασόπουλος, από την αρχή έπαιξε ο Κολοβός.

Aδύναμος Κρίκος

Σε κακή μέρα βρέθηκε το αμυντικό δίδυμο του Πανιώνιου. Ο Τσότσαλιτς αναγκάστηκε να κάνει πέναλτι στη φάση του 19' όταν έχασε τον Κουτσιανικούλη, ο Σιόβας ήταν πολύ αργός στις αντιδράσεις του.

Εργοτέλης-Πανιώνιος 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK