Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-1

Ο ΠΑΟΚ κρατούσε μία υπερπολύτιμη νίκη απέναντι στην καλύτερη Ξάνθη, όμως στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρίμ Σολτάνι, με όμορφη κεφαλιά, χάρισε την ισοπαλία στην ομάδα του. Δύο δοκάρια για τους Ακρίτες, ένα για τον "Δικέφαλο" με τον Μυστακίδη που πέτυχε και το μοναδικό γκολ της ομάδας του.

Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-1

Η εικόνα του αγώνα

Η Ξάνθη, όπως και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, μπήκε πιο δυνατά και προτού ολοκληρωθεί το πρώτο 10λεπτο έχασε δύο καλές ευκαιρίες να πάρει το προβάδισμα, αλλά ο Ρόμπιν Όλσεν αρνήθηκε το γκολ στον Καρίμ Σολτάνι, ενώ η κεφαλιά του Παντελή Καπετάνου κατέληξε πάνω από την εστία του Σουηδού γκολκίπερ. Οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου διατήρησαν τα ηνία του παιχνιδιού, έκλεισαν στα καρέ τους τούς φιλοξενούμενους, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Ορφανίδης δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, ενώ ο Όλσεν είπε εκ νέου "όχι" σε τετ α τετ με τον Σολτάνι.

Ο Αλγερινός αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του, αφού στο 18' έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, σε κοντινό πλασέ, ύστερα από σέντρα του Νιέτο. Ο ΠΑΟΚ, μετά το 25', ανέβασε την απόδοσή του και ισοφάρισε τα... δοκάρια με τον Γιάννη Μυστακίδη. Τελικά, τρία λεπτά αργότερα, ο νεαρός άσος, κόντρα στη ροή του αγώνα, άνοιξε το σκορ για τον "Δικέφαλο" με εξαιρετική κεφαλιά, μετά από όμορφη σέντρα του Νίκου Κοροβέση. Οι Ακρίτες προσπάθησαν να συνέλθουν από την "ψυχρολουσία", πίεσαν για την άμεση ισοφάριση, αλλά οι "ασπρόμαυροι" έκλεισαν τους χώρους και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 0-1.

Οι γηπεδούχοι κυνήγησαν το γκολ με το... καλησπέρα στο δεύτερο μέρος, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε γι' ακόμη μία φορά το χατήρι, αφού η κεφαλιά του Καπετάνου κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Όλσεν. Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ είχε την ευκαιρία να "καθαρίσει" το ματς στο 57', αλλά ο Στέφανος Αθανασιάδης κατάφερε να στείλει -από πλεονεκτική θέση- την μπάλα πάνω από την εστία του Τσέναμο.

Μετά το 65', ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ θέλησαν να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον... Σολτάνι. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τριάδης εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Αλγερινός με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στο τελευταίο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου, ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε την ευκαιρία να δώσει το "τρίποντο" στην ομάδα του, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Δείτε το 0-1:

Δείτε το 1-1:

MVP

Ο Καρίμ Σολτάνι από... μοιραίος μετατράπηκε σε ήρωας, αφού με το γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις χάρισε το βαθμό στην Ξάνθη. Ο Αλγερινός ήταν "φλύαρος" στο πρώτο ημίχρονο, "σπατάλησε" αρκετές ευκαιρίες, αλλά τελικά όλα... διαγράφηκαν μετά το "χρυσό" γκολ.

Αδύναμος κρίκος

Ο Σάμπο δεν δικαίωσε τον Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος επέλεξε να του δώσει θέση βασικού. Ο Σλοβάκος άσος, παρότι έχει τη δικαιολογία πως αγωνίστηκε σε μία άγνωστη θέση για τον ίδιο (αριστερό χαφ-εξτρέμ), δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, όντας "εκτός τόπου και χρόνου". Δίκαια έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, αλλά, παρόλα αυτά, θα μπορούσε να "κλέψει" τη νίκη, εκμεταλλευόμενος την αστοχία των ποδοσφαιριστών της Ξάνθης. Όμως, απ' τη στιγμή που δεν κατάφερε να "κλειδώσει" το ματς στη χαμένη ευκαιρία του Στέφανου Αθανασιάδη, τα τελευταία λεπτά μετατράπηκαν σε... ρώσικη ρουλέτα, η οποία βρήκε νικήτρια την Ξάνθη. Όσον αφορά στους Ακρίτες, γι' ακόμη μία αναμέτρηση, παρότι ήταν καλύτεροι δεν κατάφεραν να πάρουν το "τρίποντο". Παρόλα αυτά, η τύχη τούς χαμογέλασε στις καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις

Ξάνθη: Τσενάμο, Μπέρτος, Γούτας, Λισγάρας, Γουάλας, Βασιλακάκης (62' Χερέα), Λουσέρο, Νιέτο (58' Τριάδης), Ορφανίδης, Σολτάνι, Καπετάνος.

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Κίτσιου, Τζιόλης, Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Σάμπο (46' Βίτορ), Πέλκας (58' Ροντρίγκες), Μυστακίδης (87' Ζάιρο), Αθανασιάδης.

To live της αναμέτρησης

17:57
Καλησπέρα, από την Ξάνθη
17:58
Όλα ήρεμα, χωρίς βροχές και χιόνια στο γήπεδο των Πηγαδίων...
17:58
Οι διαιτητές επιθεώρησαν το γήπεδο και τώρα κάνουν βόλτα οι παίκτες του ΠΑΟΚ
18:03
"Πηγαδάκι" του γενικού αρχηγού του ΠΑΟΚ, Νώντα Παπαεπαμεινώντα με τον Παντελή Καπετάνο
18:04
Οι πρώτοι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο ζητούν την νίκη
18:15
Οι διαιτητές επιθεώρησαν το γήπεδο και τώρα κάνουν βόλτα οι παίκτες του ΠΑΟΚ
18:20
Ο Μάρκος Βελλίδης περασε από εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις και αύριπ το πρωί θα υπογραψει το νέο συμβόλαιό του, διάρκειας 2,5 ετων, με τον ΠΑΟΚ
18:20

18:27
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Ξάνθη: Τσενάμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Νιέτο, Ορφανίδης, Γούτας, Καπετάνος, Λισγάρας
18:27
Βόλτα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο
18:28
ΠΑΟΚ: Ολσεν, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μυστακίδης, Τζαβέλλας, Αθανασιάδης, Κοροβέσης, Σάμπο, Κίτσιου, Πέλκας  
18:29
Ο πάγκος της Ξάνθης: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Σκούρτης, Χερέα, Καρυπιδης, Καμαρά
18:30
Ο πάγκος του ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Γκολάσα, Ζάιρο, Μπερμπάτοφ, Βίτορ, Ροντρίγκες, Σαββίδης
18:31
Το πρόσωπο της αναμέτρησης είναι σαφώς ο Όλσεν μετά από όσα έχουν συζητηθεί για το θέμα του τερματοφύλακα στον ΠΑΟΚ
18:35

18:36
Σε σχέση με το σχήμα που δοκίμασε χθες ο Τούντορ υπάρχει μία διαφορά. Ο Σάμπο παίζει αντί του Ζάιρο που σημαίνει ότι το σχήμα του ΠΑΟΚ μπορείνα είναι καθαρό 4-3-3 και ο Πέλκας να παίξει στο ένα άκρο, με τον Σλοβάκο να αποτελεί τον τρίτο αμυντικό μεσο. Πάντως στο γράφημα της ΠΑΕ ο Σάμπο είναι ο αριστερός εξτρέμ.   
18:40
Οι τερματοφύλακες της Ξάνθης βγαίνουν για ζέσταμα στην εστία μπροστά από την κερκίδα που βρίσκονται, λιγοστοί, ακόμη οπαδοί του ΠΑΟΚ και βέβαια δεν γίνονται δεκτοί με ιδιαίτερο... ενθουσιασμό
18:52
Ζέσταμα για Ολσεν και Μελίσσα
18:55
Βγήκε για ζέσταμα η ομάδα του ΠΑΟΚ, μετά από λίγο και οι παίκτες της Ξάνθης. Είχε προηγηθεί ο Όλσεν με τον Μελίσσα πριν τους παίκτες του ΠΑΟΚ
19:00
Ολη η ομάδα του ΠΑΟΚ...
19:13
"Γεύση" από το γήπεδο της Ξάνθης
19:13

19:19
Aνθρωποι του ΠΑΟΚ την Τετάρτη βρέθηκαν στην Α' Παιδιατρική Πτέρυγα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Το παρών εκεί έδωσε και ο Πάμπλο Γκαρσία
19:25
Η Ξάνθη σε 17 αγώνες έχει 18 βαθμούς ενώ ο ΠΑΟΚ σε 17 ματς έχει 32 βαθμούς
19:30
1' Έναρξη του αγώνα.
19:32
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά. Η Ξάνθη έχει την κατοχή.
19:34
Πίεση ψηλά από τους παίκτες του ΠΑΟΚ.
19:38
8' Καλή στιγμή για την Ξάνθη! Ο Νιέτο έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Κοροβέσης πρόλαβε τον Σολτάνι πριν φανεί απειλητικός για την εστία του Όλσεν!
19:39
9' Σέντρα του Ορφανίδη, κεφαλιά του Καπετάνου, η μπάλα ψηλά άουτ.
19:42
Η Ξάνθη έχει μπει δυνατά, όπως είχε κάνει και στο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο.
19:43
13' Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη! Ο Καπετάνος έκανε τη σέντρα, ο Ορφανίδης σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Όλσεν μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.
19:45
15' Ακόμη μία καλή φάση για την Ξάνθη! Εξαιρετική συνεργασία Ορφανίδη-Σολτάνι. Ο Αλγερινός βρέθηκε απέναντι στον Όλσεν, αλλά ο Σουηδός με εξαιρετική επέμβαση κράτησε το μηδέν!
19:48
18' ΔΟΚΑΡΙ για την Ξάνθη! Ο Νιέτο έκανε τη σέντρα, ο Σολτάνι πλάσαρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, καθώς "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι του Όλσεν!
19:49
Τελικες: 5(2) - 0(0)
19:53
23' Νέα ευκαιρία για την Ξάνθη! Νέα εντυπωσιακή απόκρουση από τον Όλσεν σε σουτ του Ορφανίδη!
19:55
25' Κίτρινη κάρτα στον Κοροβέση.
19:57
28' ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΟΚ! Ο Κοροβέσης γύρισε μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο Μυστακίδης έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Τσέναμο!
19:59
Πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.
20:00
31' ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ! Ο Κοροβέσης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μυστακίδης πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!
20:02
Ο "Δικέφαλος" ανέβασε την απόδοσή του στο τελευταίο 4λεπτο και, παρά την υπεροχή της Ξάνθης, πήρε το προβάδισμα.
20:02
Εξαιρετικό παιχνίδι. Τρομερός ρυθμός. Πάνω-κάτω η μπάλα.
20:03
Η Ξάνθη την "πάτησε" όπως στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Παρότι είχε ευκαιρίες δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε γκολ και το "πλήρωσε".
20:07
Οι Ακρίτες προσπαθούν να συνέλθουν από το εις βάρος τους γκολ και πιέζουν για την ισοφάριση.
20:13
Ο ΠΑΟΚ έχει κλείσει τους χώρους και προσπαθεί να "χτυπήσει" στην κόντρα επίθεση.
20:13
Μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού του Μυστακίδη.
20:15
45' Κίτρινη κάρτα στον Τσίμιροτ για τράβηγμα στον Ορφανίδη.
20:15
Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.
20:17
45 +1' Σουτ του Νιέτο, μπλόκαρε ο Όλσεν.
20:17
45 +1' Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-0 χάρη στο γκολ του Μυστακίδη.
20:32
46' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Βίτορ στη θέση του Σάμπο.
20:32
46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
20:33
Ο Τζιόλης μετατοπίσθηκε στο χώρο του κέντρου, ο Πέλκας αριστερά στη θέση του Σάμπο και ο Βίτορ βρίσκεται στο πλευρό του Τζαβέλλα.
20:34
47' Κεφαλιά του Βασιλακάκη, στην αγκαλιά του Όλσεν.
20:35
49' ΔΟΚΑΡΙ για την Ξάνθη! Σέντρα του Μπέρτου από δεξιά, κεφαλιά του Καπετάνου, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Όλσεν!
20:38
Τρία δοκάρια στο παιχνίδι μέχρι στιγμής.
20:39
Μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού του Κοροβέση.
20:42
Ο Ροντρίγκες ετοιμάζεται να περάσει στον αγωνιστικό χώρο.
20:43
57' Απίθανη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληηε στον Αθανασιάδη, ο οποίος δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να την στείλει στα δίχτυα!
20:45
58' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Ροντρίγκες στη θεση του Πέλκα.
20:45
58' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Νιέτο εκτός, ο Τριάδης εντός.
20:48
Ο Βασιλακάκης αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και θα γίνει αναγκαστική αλλαγή.
20:49
62' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Βασιλακάκης εκτός, ο Χερέα εντός.
20:52
65' Ο Λουσέρο εκτέλεσε το φάουλ, ο Καπετάνος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Όλσεν μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.
20:55
Χωρίς πολλές ευκαιρίες οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο.
20:55
Κατοχή: 53% - 47%
21:02
75' Κίτρινη κάρτα στον Ροντρίγκες.
21:04
77' Κίτρινη κάρτα στον Τριάδη.
21:04
Έχει πέσει αισθητά ο ρυθμός του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ διαχειρίζεται το υπέρ του προβάδισμα.
21:11
Διακοπή λόγω τραυματισμου του Μυστακίδη.
21:13
87' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Ζάιρο στη θέση του Μυστακίδη.
21:17
Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.
21:18
91' ΓΚΟΛ για την Ξάνθη! Ο Τριάδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Σολτάνι πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!
21:22
95' Ευκαιρία για τον  ΠΑΟΚ! Ο Ροντρίγκες βρέθηκε απέναντι στοξν Τσέναμο, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
21:23
95' Τέλος του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ κρατούσε μία υπερπολύτιμη νίκη απέναντι στην καλύτερη Ξάνθη, όμως στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρίμ Σολτάνι, με όμορφη κεφαλιά, χάρισε την ισοπαλία στην ομάδα του.
21:24
Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK