Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0

Μ' ένα ακόμη γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο (το 15ο φετινό), ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ και διατηρήθηκε σε τροχιά κορυφής. Βελτιωμένοι οι Φαίακες, έκαναν καλή εμφάνιση.

Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0

Η εικόνα του αγώνα

"Δεν μου αρέσει να νικάω παίζοντας άσχημα". Η συγκεκριμένη ατάκα του Ζεσουάλντο Φερέιρα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα τα λέει όλα.

Ο Παναθηναϊκός, με μία...πειραματική ενδεκάδα είναι η αλήθεια (χωρίς Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Κατσουράνη, Κουίνσι) δεν είχε αυτοματισμούς, γι' αυτό και δυσκολευόταν όταν έβρισκε την άμυνα της Κέρκυρας οργανωμένη.

Επειδή όμως οι Φαίακες έκαναν συχνά το λάθος να ανεβάζουν πολύ ψηλά την αμυντική γραμμή τους, οι πράσινοι έβρισκαν ανοιχτούς χώρους στην αντεπίθεση και δημιουργούσαν προβλήματα. Κάπως έτσι άλλωστε επιτεύχθηκε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο Κλέιτον έσπασε το οφ-σάιντ, πάσαρε στον αμαρκάριστο Λέτο που δεν κόπιασε να σκοράρει για 15η φορά φέτος (στο 24').

Η συνέχεια είχε το χαρακτήρα της απλής διαχείρισης για τον Παναθηναϊκό. Η τριάδα των Σιμάο, Βιτόλο και Μαυρία επέτρεψε στους γηπεδούχους να μην κινδυνεύσουν ιδιαίτερα παρά το γεγονός ότι η Κέρκυρα είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της.

Οι Φαίακες δεν είχαν ξεκάθαρες ιδέες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και αναλώθηκαν σε ανούσια κατοχή, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός εφάρμοζε καλά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων δημιουργώντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Μαρίνο (74' και 86').

Το σκορ δεν άλλαξε, αλλά ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε στο ενεργητικό του μία ακόμη σημαντική νίκη, την πρώτη για το 2012.

MVP

Ο Βίτορ Βιτόλο πραγματοποίησε την πιο μεστή εμφάνισή του φορώντας τα πράσινα. Ιδιαίτερα φρέσκος ο Ισπανός αμυντικός χαφ έκοψε ουκ ολίγες επιθέσεις της Κέρκυρας με καίριες επεμβάσεις.

Kλειδί αγώνα

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σκοράρει σχετικά νωρίς και στη συνέχεια να κλείσει αποτελεσματικά τους χώρους μπροστά από την εστία του Καρνέζη.

Aδύναμος Κρίκος

Σ' ένα εύκολο παιχνίδι, ο διαιτητής Θάνος κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Πολλές οι λαθεμένες αποφάσεις του οι οποίες, ευτυχώς, δεν έκριναν το αποτέλεσμα.

Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK