Απόλλων-Ολυμπιακός 0-5

Με χαρακτηριστική άνεση ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 5-0 τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος έχοντας 16 νίκες και 1 μόλις ισοπαλία! Δύο γκολ ο Σαβιόλα, ένα (φανταστικό) ο Σάμαρης.

Απόλλων-Ολυμπιακός 0-5

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να ανεβάσει την απόδοσή του σε δυσθεώρητα ύψη για να φτάσει σε μία ακόμη μεγάλη, σε εύρος, νίκη. Αρκούσαν οι αυτοματισμοί των πρωταθλητών με την μπάλα κάτω αλλά κυρίως η τρομερή ικανότητά τους να εκμεταλλεύονται τις στημένες φάσεις κάτι που είναι απόρροια και της δουλειάς του προπονητή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα τρία πρώτα ερυθρόλευκα γκολ ήρθε με την μπάλα στημένη. Στο 26' ο Φουστέρ έγραψε το 0-1 από φάουλ του Μασάντο, στο 31' ο Μανωλάς εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αρρυθμία των γηπεδούχων για το 0-2 από το φάουλ του Τσόρι και στο 42' ο Σάμαρης πέτυχε το γκολ της βραδιάς με σουτ στην κίνηση μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το αποτέλεσμα "κλείδωσε" στο πρώτο ημίχρονο. Ως εκ τούτου ο Μίτσελ απέκτησε την ευκαιρία να κάνει ροτέισον για να ξεκουράσει κάποιους από τους παίκτες του (με πρώτο τον Σάμαρη) και να ρίξει στο ματς φρέσκους παίκτες της ποιότητας του Σαβιόλα και του Ιμπαγάσα. Καταλαβαίνει κανείς ότι όταν μία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος έχει την πολυτέλεια να κάνει τόσο ποιοτικές αλλαγές προσώπων ουδείς αντίπαλος εντός των συνόρων μπορεί να αντισταθεί.

Μετά την αποβολή του Κανακούδη στο 53' το έργο του Ολυμπιακού έγινε ακόμη πιο εύκολο. Η άμυνα του Απόλλωνα μπήκε στην περιοχή και ο πρωταθλητής σφυροκόπησε την εστία του Τζόρβα για να πετύχει δύο ακόμη τέρματα. Μετά το δοκάρι του Μανιάτη στο 60', ο Σαβιόλα χρίστηκε δύο φορές σκόρερ, μία στο 63' και μία στο 80' δίνοντας διαστάσεις στη νίκη του Ολυμπιακού που σηματοδότησε και μία σειρά από μεγάλα ρεκόρ.

MVP

Η ομάδα Ολυμπιακός που έκλεισε τον πρώτο γύρο με μοναδική απώλεια την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Παναιτωλικό.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Κανακούδης που άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες άνευ λόγου και αιτίας λέγοντας κάτι στο βοηθό.

Σχόλιο

Πασιφανής ανωτερότητα και μία ακόμη εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό που έχει αντίπαλό του στο εφετινό πρωτάθλημα μόνο τα ρεκόρ. Η ομάδα του Μίτσελ έκανε τον καλύτερο πρώτο γύρο στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Απόλλων θεωρεί την απώλεια φυσιολογική και προχωρά για το δύσκολο δεύτερο γύρο.

Απόλλων: Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Άλβαρες, Κανακούδης, Κόρμπος (84' Τσεμπερίδης), Τσοκάνης, Αργυρόπουλος, Γκουέλα (66' Έγκον), Μπάρκογλου (57' Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Τόρες, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Μασάντο (65' Ιμπαγάσα), Σαμάρης (58' Μανιάτης), Φουστέρ, Κάμπελ, Ντομίνγκες (46' Σαβιόλα), Ολαϊτάν.

Εικόνες από τη Ριζούπολη

Απόλλων-Ολυμπιακός 0-5
Απόλλων-Ολυμπιακός 0-5
Απόλλων-Ολυμπιακός 0-5
Απόλλων-Ολυμπιακός 0-5
Απόλλων-Ολυμπιακός 0-5
Απόλλων-Ολυμπιακός 0-5

News 24/7

24MEDIA NETWORK