Ουσία και θέαμα από την ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Χιμένεθ, 2-0 τον Αστέρα

Στο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, η ΑΕΚ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της εδώ και μήνες και νίκησε εύκολα τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ με 2-0. Πέκχαρτ και Μάνταλος οι σκόρερ της Ενωσης που είχε διάθεση και έχασε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Ακίνδυνος ο Αστέρας.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πρώτο δείγμα (άκρως) θετικό! Λίγες μόλις ημέρες μετά τη (νέα) αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της και με τον Μανόλο Χιμένεθ να κάνει ντεμπούτο στην άκρη του πάγκου, η ΑΕΚ έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και πήρε πανάξια τη νίκη με 2-0 για την 17η αγωνιστική της Super League. Αυτό πάντως που ικανοποίησε τους φίλους της περισσότερο και από το τρίποντο ήταν οι πολλές τελικές προσπάθειες (16 τον αριθμό, 10 εντός εστίας), η μεγάλη διάθεση που έβγαλαν οι παίκτες της (ξεχώρισαν οι Πέκχαρτ, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος αλλά και τα πλάγια μπακ Ντίντακ και Γκάλο), οι αρκετοί αυτοματισμοί (πράγμα άγνωστο εδώ και μήνες) αλλά και η εικόνα του αφεντικού που έβγαλε στο ματς απέναντι στον Αστέρα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας κατάφερε στο πρώτο 20λεπτο να περιορίσει τη δράση της ΑΕΚ χάρη στην πίεση που άσκησε στο χώρο του κέντρου όμως την ίδια ώρα εκείνος ήταν ανύπαρκτος επιθετικά και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν μπόρεσε ποτέ να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Αυτό έγινε στο 24' όταν ο Ντίντακ σε μία από τις πολλές προωθήσεις του έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Πέκχαρτ πήρε την σκαστή κεφαλιά νικώντας κατά κράτος στον αέρα τον Χαμντανί, με τη μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Ντοναρούμα (1-0).

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μετά το γκολ οι παίκτες του Χιμένεθ ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και έκαναν τους Αρκάδες να "υποφέρουν" πιέζοντας, βγαίνοντας πρώτοι στην μπάλα και φτάνοντας με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή με ωραίες συνεργασίες. Στο 36' ο Ντοναρούμα απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Γιόχανσον, δύο λεπτά αργότερα οι "κιτρινόμαυροι" είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Χριστοδουλόπουλο (απέκρουσε πριν την τελική γραμμή ο Χαμντανί) και Πατίτο Ροντρίγκες ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους (8 τελικές προσπάθειες η ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα, οι 6 εντός εστίας) ο Ιταλός κίπερ του Αστέρα είπε "όχι" στον Μάνταλο μετά από υπέροχο 1-2 που είχε ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ με τον Πέκχαρτ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική στο διάστημα από το 20' μέχρι το 45' όμως ο Αστέρας δεν... γλίτωσε ούτε στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Χιμένεθ να μην τραβούν το πόδι από το γκάζι και να εξακολουθούν να δημιουργούν ευκαιρίες. Η πρώτη τους μάλιστα, στο 47', έφερε το 2-0, καθώς ο Μάνταλος ταλαιπώρησε τον Μπέρτο λίγο έξω από την περιοχή και με εξαιρετικό συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ντοναρούμα. Ο παθητικός, άτολμος και κουρασμένος Αστέρας φάνηκε για πρώτη και μοναδική φορά στην επίθεση στο 61' αλλά εκεί ο Μπάρκας έδειξε τα αντανακλαστικά του στο επικίνδυνο σουτ του Φαρίνια, ενώ το τελευταίο ημίωρο βρήκε την ΑΕΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο μέσω της κατοχής και να δημιουργεί 2-3 καλές ευκαιρίες για ένα ακόμα τέρμα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χριστοδουλόπουλος άγγιξε το τρίτο γκολ με εκτέλεση φάουλ (λίγο άουτ) στο 69', όπως και οι Γιόχανσον (νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Ντοναρούμα που απέκρουσε με τα πόδια στο 82') και Πέκχαρτ (έβγαλε σε κόρνερ ο Ντοναρούμα στο 89' την καρφωτή κεφαλιά του υψηλόσωμου σέντερ φορ), με το 2-0 να μένει τελικά μέχρι το φινάλε και να είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για τον "εξαφανισμένο" Αστέρα της 1 τελικής προσπάθειας σε 90+ λεπτά. Όπως γράψαμε όμως και πιο πάνω, περισσότερο και από τους τρεις βαθμούς της νίκης (σημαντικοί στην προσπάθειά της να μπει στα πλέι οφ) αυτό που ικανοποίησε τον κόσμο της ΑΕΚ ήταν η πολύ καλή εικόνα που έδειξαν οι περισσότεροι παίκτες της στο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ και η διάθεση να δείξουν ότι... αξίζουν!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (87' Βάργκας), Μάνταλος, Ροντρίγκες (65' Αϊντάρεβιτς), Πέκχαρτ

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Χαμντανί (71' Κώτσιρας), Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Στανισάβλιεβιτς (46' Τσιλιανίδης), Δημούτσος, Καλτσάς, Μανιάς (59' Γκοντό)

TO LIVE CHAT

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK