Η διαφορά Ολυμπιακού-Ξάνθης ήταν οι... Σεμπά και Μανθάτης

Μετά από δύο σερί γκέλες, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες αφού επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Και τα δύο γκολ των πρωταθλητών ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο, στην αρχή και στο τέλος. Βρήκε δίχτυα ο Μανθάτης στον οποίο έγινε και πέναλτι που δεν σφυρίχθηκε.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Τέλος στο αρνητικό σερί! Μετά από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ισοπαλίες απέναντι σε Πλατανιά (2-2) και Αστέρα Τρίπολης (0-0) που είχαν κατεβάσει σε μονοψήφιο νούμερο τη διαφορά του από την 2η του βαθμολογικού πίνακα Ξάνθη, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε δίκαια 2-0 των Ακριτών στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 17η αγωνιστική της Super League και επανέφερε σε διψήφιο νούμερο (+11) την απόστασή του από την ομάδα του Λουτσέσκου.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να πιάσουν κάποιο τρομερό ρυθμό ενθουσιάζοντας τον κόσμο τους παρόλα αυτά υπερείχαν ξεκάθαρα έναντι των αντιπάλων τους και ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο μέρος μπόρεσαν να πετύχουν δύο γκολ με τους Σβάρνα (αυτογκόλ στο 48') και Μανθάτη (91') που ήταν αρκετά για να επιστρέψουν στις επιτυχίες.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μπέντο είχε συντριπτική υπεροχή όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας (πάνω από 70%) όμως αυτό δεν μπόρεσε να το "εξαργυρώσει" με κάποιο γκολ, με τους Πειραιώτες να αδυνατούν να απειλήσουν τόσο από τον άξονα (κυρίως) όσο και από τις πτέρυγες μέσω πλαγιοκοπήσεων. Ο Σεμπά ήταν με διαφορά ο πιο ουσιαστικός και δραστήριος παίκτης του Ολυμπιακού όμως δεν είχε βοήθεια ενώ ο Μάριν είχε στο 28' την πρώτη τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού εντός της αντίπαλης εστίας, με το σουτ του να αποκρούεται από τον Ζίβκοβιτς (από τις ελάχιστες φορές που ο Φορτούνης "έσπασε" ωραία τη μπάλα στα πλάγια).

Από την πλευρά της η Ξάνθη αρκέστηκε να κλείνει τους διαδρόμους ωστόσο ήταν εκείνη που έχασε κλασική ευκαιρία για το 1-0 στο 32', με τον Βασιλακάκη να βλέπει έναν... αεροδιάδρομο έξω από την εστία του Ολυμπιακού (τεράστια η απόσταση μεταξύ Ρέτσου και Βιάνα) και να βγαίνει τετ α τετ με τον Καπίνο μετά από κάθετη του Λάζιτς αλλά το πλασέ του να φεύγει άουτ. Επιπλέον στο 42' ο Καπίνο χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια σε γύρισμα του Τριάδη από τα αριστερά ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Λουσέρο έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της ερυθρόλευκης εστίας.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο προβληματισμός στους οπαδούς του Ολυμπιακού για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα ήταν εμφανής, ωστόσο το δεύτερο μέρος βρήκε τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυναμικά και αποφασιστικά και με μία όμορφη ατομική ενέργεια (έλειψαν τέτοιες στο πρώτο μέρος) ήρθε το 1-0. Ο Σεμπά έκανε φοβερή ατομική ενέργεια "αδειάζοντας" δύο αντιπάλους από τα δεξιά και έκανε το πλασέ με το αριστερό, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε με το πόδι, όμως η μπάλα χτύπησε πάνω στο σώμα του Σβάρνα (ντεμπούτο στη Super League) και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ αυτό ανέβασε ψυχολογικά τον Ολυμπιακό που είχε εξαιρετική ευκαιρία με τον Ανδρούτσο στο 60' για το 2-0, η Ξάνθη απείλησε ουσιαστικά μόνο στο 65' με τον Μπαξεβανίδη (απέκρουσε στην κλειστή γωνία ο σταθερός Καπίνο που επέστρεψε στα γκολπόστ) ενώ η συνέχεια ανήκε στον... Μανθάτη. Ο νεαρός φορ μπήκε στο ματς στο 67' και ένα λεπτό αργότερα ανατράπηκε από τον Ζίβκοβιτς αλλά ο διαιτητής Κομίνης έδειξε λανθασμένα να συνεχιστεί το παιχνίδι (καθαρή ανατροπή) ενώ στις καθυστερήσεις πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Super League με την ερυθρόλευκη φανέλα μέσα από την πιο οργανωμένη προσπάθεια των γηπεδούχων σε όλο το παιχνίδι.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σεμπά τροφοδότησε τον Ντε Λα Μπέγια και εκείνος έκανε τη σέντρα, ο Καρντόσο έπιασε καρφωτή κεφαλιά και ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ενστικτωδώς με το σώμα, με τη μπάλα να φτάνει στον Μανθάτη και εκείνον με σουτ να τη στέλνει στη δεξία γωνία της εστίας της Ξάνθης για το τελικό 2-0. Ο νεαρός έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στο 25λεπτο που αγωνίστηκε και επιβραβεύτηκε με γκολ ενώ την ίδια ώρα ο Καρντόσο κατάφερε μέσα σε 10 λεπτά να βρεθεί δύο φορές σε πλεονεκτική θέση αλλά να αποτύχει να χριστεί σκόρερ και στις δύο, με το ντεφορμάρισμά του να συνεχίζεται.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (85' Καμπιάσο), Μάριν (67' Μανθάτης), Σεμπά, Φορτούνης, Ιντέγε (81' Καρντόσο)

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος, Λάζιτς, Σβάρνας (74' Παπαγεωργίου), Καμαρά (67' Σολτάνι).

TO LIVE CHAT

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK