Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2

Βγαλμένο από σενάριο του Άλφρεντ Χίτσκοκ ήταν το φινάλε της αναμέτρησης των Πηγαδίων, αφού ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε μέσα σε τέσσερα λεπτά (87'-91') το εις βάρος του σκορ και επικρατώντας 2-1 της Ξάνθης έκανε ποδαρικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο 2014.

Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Η χρησιμοποίηση του Ζβόνιμιρ Βούκιτς στην κορυφή δεν δικαίωσε τον Χουμπ Στέφενς, καθώς ήταν δραστήριος, αλλά στη μοναδική μεγάλη φάση που συμμετείχε (11ο λεπτό), έπειτα από γύρισμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Τσέμα με εξ επαφής προσπάθεια.

Δύο λεπτά αργότερα ο Πέτρος Μάνταλος εξέθεσε τους Γιώργο Κατσικά και Γιώργο Τζαβέλλα με την ευελιξία του και με δυνατό κοντινό σουτ χάρισε το προβάδισμα στην Ξάνθη, η οποία δεν πλήρωσε τις πολλές απουσίες (Δημήτρης Κομεσίδης, Κώστας Φλίσκας, Σερζ Ντιέ, Χοσέμι).

Ο εξαιρετικά γρήγορος ρυθμός και το επιθετικό στυλ των δύο αντιπάλων ικανοποίησε τους φιλάθλους, ενώ οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Η μοναδική κίνηση από τον πάγκο καταγράφηκε στο 32ο λεπτό όταν ο Στέφενς έβγαλε τον αρνητικό Κατσικά και γύρισε τον Κώστα Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας.

Μετά από ένα αναγνωριστικό τέταρτο στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε η μάχη των πάγκων: ο Μανώλης Μπέρτος αντικατέστησε τον Παΐτο και πήρε θέση στο δεξί άκρο, ενώ ο Δήμος Μπαξεβανίδης μετακινήθηκε αριστερά. Λίγες στιγμές αργότερα ο Στέφενς έβαλε τον Λούκας πάνω στον Μπέρτο, τον Σαλπιγγίδη στον Μπαξεβανίδη και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Στέφανο Αθανασιάδη αντί του Μίροσλαβ Στοχ.

Η επιλογή του Ολλανδού τεχνικού να χρησιμοποιήσει, ουσιαστικά, τρεις φορ άργησε να αποφέρει καρπούς, καθώς η ένταση του 67ου λεπτού, οι πολλές κάρτες και η οπισθοχώρηση των παικτών του Ράινερ Μάουρερ λειτούργησε ευεργετικά για την Ξάνθη.

Όλα αυτά μέχρι το 85ο λεπτό όταν ο Κατσουράνης άρχισε να προωθείται στην αντίπαλη περιοχή. Ο διεθνής μέσος σκόραρε στο 87' και έδωσε έτοιμο γκολ στον Λίνο Άλβες στο 91', χαρίζοντας μία ακόμα νίκη με ανατροπή στον ΠΑΟΚ (αμφότερες οι φάσεις ήταν διαρκείας).

MVP

Ο Κώστας Κατσουράνης. Προωθήθηκε στο φινάλε, ήταν μέσα σε όλες τις στημένες φάσεις, ισοφάρισε και έδωσε την ασίστ του νικητήριου γκολ.

Αδύναμος κρίκος

Η αμυντική λειτουργία της Ξάνθης. Ό,τι έχτισε για 87 λεπτά, γκρεμίστηκε μέσα σε τέσσερα.

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ απέδειξε για πολλοστή φορά ότι δεν παρατάει κανένα παιχνίδι, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ έφτασε τις επτά ανατροπές εφέτος! Η αναμέτρηση ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο και ανιαρή στο δεύτερο, μέχρι τη στιγμή που οι Κατσουράνης-Λίνο άρχισαν να επισκέπτονται τα καρέ των γηπεδούχων.

Οι συνθέσεις

Ξάνθη (Μάουρερ) Τσέμα, Παΐτο (60' Μπέρτος), Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βασιλακάκης, Ντε Γκουζμάν, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (80' Κάλβο), Σολάρι, Τριάδης (92' Ράνος).

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος (75' Λίνο), Τζαβέλλας, Στοχ (62' Αθανασιάδης), Κατσουράνης, Λούκας, Κατσικάς (32' Τζιόλης), Λάζαρ, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης.

Στιγμές από τον αγώνα

Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2
Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2
Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2
INTIME SPORTS
Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2
INTIME SPORTS
Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2
INTIME SPORTS
Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2
INTIME SPORTS
Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2
INTIME SPORTS
Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2
INTIME SPORTS
Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK