Ολυμπιακός - Ξάνθη 1-0

Χάρη σε ένα γκολ του Άλαν Πουλίδο στο 74ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση της "μαχητικής" Ξάνθης στο "Καραϊσκάκης" και πήρε τη νίκη με 1-0.

Ολυμπιακός - Ξάνθη 1-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εικόνα του αγώνα

Με δύο αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Μάρκο Σίλβα απέναντι στην Ξάνθη, δίνοντας φανέλα βασικού στους Πουλίδο και Ζντιέλαρ που είχαν αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων στο ματς Κυπέλλου με τα Χανιά (6-0). Αντίθετα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν είχε περιθώρια για πειραματισμούς, κατεβάζοντας ό,τι καλύτερο διέθετε στο οπλοστάσιό του, στο χορτάρι του "Καραϊσκάκης".

Η Ξάνθη μπήκε δυναμικά και δεν κλείστηκε στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Μόλις στο 7' μάλιστα ο Ντιμιτρόφ απείλησε τον Ρομπέρτο, αναγκάζοντας τον να διώξει σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε. Ο Ολυμπιακός αν και είχε την κατοχή της μπάλας, δυσκολευόταν αρκετά να βρει διαδρόμους απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της Ξάνθης. Η πρώτη καλή στιγμή των "ερυθρόλευκων" σημειώθηκε στο 28' με τον Ντουρμάζ να πιάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα λίγα μέτρα άουτ. Το 0-0 δεν άλλαξε στο πρώτο μέρος κι έτσι ο Σίλβα προσπάθησε να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του στην επανάληψη.

Ο Πουλίδο στο 49' έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Τσέναμο του είπε "όχι", ενώ ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά αργότερα έχασε και πάλι σπουδαία ευκαιρία για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 66ο λεπτό. Ο Ορφανίδης πήρε την μπάλα από τον Ντιμιτρόφ, έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Σολτάνι πλάσαρε με το δεξί, αλλά βρήκε το αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο. Ένα λεπτό αργότερα, από μια γκάφα του Τσέναμο λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ ο Ιντέγε, όμως ο κίπερ της Ξάνθης πρόλαβε και διόρθωσε.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 70' ο Τσέναμο κράτησε όρθια την ομάδα του σε δυνατό σουτ του Φορτούνη. Τελικά το γκολ για τους "ερυθρόλευκους" ήρθε στο 74ο λεπτό. Ο Ελαμπντελαουί βρήκε υπέροχα τον Φορτούνη, αυτός μπήκε στην περιοχή και προτίμησε να πασάρει στον Πουλίδο αντί να κάνει το σουτ, με τον Μεξικανό φορ να σκοράρει με το αριστερό και να ανοίγει λογαριασμό στο πρωτάθλημα με την ερυθρόλευκη φανέλα. Μετά το γκολ των γηπεδούχων ο ρυθμός έπεσε, με τους παίκτες του Σίλβα να κρατούν εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα. Στο 90' ο Πουλίδο και πάλι έφτασε μια "ανάσα" από το 2-0, όμως ο Λισγάρας έσωσε πάνω στη γραμμή, στερώντας του το δεύτερο γκολ στο παιχνίδι.

MVP

Από τα μαλλιά άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Μάρκο Σϊλβα, ο Άλαν Πουλίδο. Ο Μεξικανός ήταν μέσα σε πολλές φάσεις και πέτυχε και το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Αδύναμος Κρίκος

Αν και στάθηκε σε γενικές γραμμές καλά η Ξάνθη στο γήπεδο του Ολυμπιακού, δεν πήρε πολλές βοήθειες από τον Παντελή Καπετάνο. Ο Έλληνας φορ έμοιαζε μόνος του ενώ είχε να παλέψει με Μποτία και Ντα Κόστα.

Σχόλιο

Χάρη στην πολύ καλή της άμυνα, αλλά και τις επεμβάσεις του Λουίτζι Τσέναμο, η Ξάνθη λίγο έλειψε να φύγει με αποτέλεσμα από το "Γ. Καραϊσκάκης". Υπολόγιζε όμως χωρίς τον... Άλαν Πουλίδο. Ο Μεξικανός έχει βαλθεί να κλείσει στόματα και κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας ότι αξίζει μια θέση στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Πολύ καλή εμφάνιση στο χώρο του κέντρου έκανε και ο νεαρός Σάσα Ζντιέλαρ, τον οποίο πιστεύουν πολύ στου Ρέντη. Κάπως έτσι οι "ερυθρόλευκοι" σημείωσαν ακόμη μια νίκη, την 18η σε 19 αγώνες και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Κασάμι (65' Ντομίνγκες), Ζντιέλαρ, Φορτούνης (85' Μανιάτης), Ντουρμάζ, Πάρντο (65' Ιντέγε), Πουλίδο

Ξάνθη: Τσέναμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Φλίσκας, Ορφανίδης, Καπετάνος (86' Χερέα), Λισγάρας, Καρυπίδης (81' Σκουρτάι), Ντιμιτρόφ (81' Τριάδης)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Super League 2015-2016

To live της αναμέτρησης

19:16
Καλησπέρα από το παγωμένο Γεώργιος Καραϊσκάκης όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ξάνθη στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League.
19:20
Ο Ολυμπιακός είδε το 17/17 να σταματά την περασμένη αγωνιστική στα Περιβόλια όπου ήρθε ισόπαλος με 1-1 με τον Πλατανιά. Η Ξάνθη έπαιξε την Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ σε εξ' αναβολής αγώνα στον οποίο ισοφάρισε στις καθυστερήσεις στο τελικό 1-1.
19:21
Οι γηπεδούχοι παραμένουν φυσικά στην κορυφή της λίγκας (52β.), ενώ η Ξάνθη βρίσκεται στη 12η θέση με 19 βαθμούς.
19:22
Πάμε να δούμε τις δύο ενδεκάδες όπου ξεχωρίζει η παρουσία των Πουλίδο και Ζντιέλαρ στο αρχικό σχήμα του Μάρκο Σίλβα.
19:22
Κρύο βράδυ στο Φάληρο, περίπου 15000 οι φίλοι του Ολυμπιακού στις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
19:22
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Κασάμι, Ζντιέλαρ, Φορτούνης, Ντουρμάζ, Πάρντο, Πουλίδο.

Ξάνθη: Τσέναμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Φλίσκας, Ορφανίδης, Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ.
19:24
Ο Μιλιβόγεβιτς εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής στο αποψινό ματς (συμπλήρωσε 4 κάρτες), ενώ ο Καμπιάσο είναι εκτός εξαιτίας τραυματισμού. Περίπου 2 εβδομάδες θα χρειαστεί ο Αργεντίνος για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.
19:25
Οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού χώρου επιθεωρούν το χορτάρι, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης.
19:30
Οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, όλα έτοιμα για τη σέντρα της αναμετρήσεις με την οποία κλείνει το πρόγραμμα του Σαββάτου. Νωρίτερα, Καλλονή-Πανθρακικός 2-0 και Πανιώνιος-Αστέρας 0-0.
19:31

1'

Έναρξη του αγώνα.
19:34

Σε συνολικά 26 αγώνες που έχει δώσει η ομάδα του Πειραιά, εντός έδρας, με αντίπαλο την Skoda Ξάνθη, έχει απολογισμό 19 νίκες και 7 ισοπαλίες.

19:34
Θυμίζουμε ότι στο ματς του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στα "Πηγάδια" 3-1 τους ακρίτες του Ραζβάν Λουτσέσκου.
19:36

5'

Τίποτα αξιοσημείωτο σε αυτά τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να έχει όμως την πρωτουβουλία των κινήσεων.
19:39

7'

O Ντιμιτρόφ πλάσαρε τον Ρομπέρτο μετά την εκπληκτική μπαλιά του Καπετάνου, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας με τα πόδια έδιωξε σε κόρνερ. Καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους.
19:41

10'

Πατάει καλά στο χορτάρι η Ξάνθη σε αυτό το πρώτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες των φιλοξενούμενων ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα και δεν έχουν επιτρέψει στον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του.
19:43

12'

Άλλαξε παπούτσια ο Λουσέρο, καθώς τον ενοχλούσαν αυτά που φορούσε.
19:44

13'

Σουτ του Ντα Κόστα με το αριστερό έξω από την περιοχή, άουτ η μπάλα.
19:48

16'

Σέντρα του Σολτάνι από τα δεξιά, ο Ρομπέρτο βγήκε και έδιωξε με τις γροθιές του, εν συνεχεία έγινε γέμισμα για τον Καπετάνο στην περιοχή, αλλά δεν πρόλαβε να κοντρολάρει την μπάλα και να σουτάρει.
19:51

20'

Δεν παρακολουθούμε καλή μπάλα σε αυτό το πρώτο 20λεπτο. Αργός ρυθμός και λίγες φάσεις, κάτι βέβαια που βολεύει την Ξάνθη.
19:53

20'

Ανακόπηκε με οφσάιντ ο Ορφανίδης που έβγαινε απέναντι από τον Ρομπέρτο, αλλά ήταν λανθασμένη η υπόδειξη του βοηθού.
19:56

24'

62%-38% η κατοχή της μπάλας για τον Ολυμπιακό, χωρίς να αυτό να μεταφράζεται σε ευκαιρίες.
19:58

26'

Οι φιλοξενούμενοι έχουν κλείσει καλά τους διαδρόμους, έχουν φέρει το ματς στα μέτρα τους και δεν έχουν επιτρέψει στον Ολυμπιακό να βρει χώρους και να απειλήσει. Να δούμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια.
20:00

28'

Με βολέ ο Ρομπέρτο βρήκε τον Ντουρμάζ στα δεξιά, εκείνος άρχισε να συγκλίνει προς τον άξονα, σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή, αλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
20:02
O Ντουρμάζ μονομαχεί με τον Σολτάνι.
20:02

31'

Ο Πουλίδο πήρε την μπάλα, πάσαρε στον Κασάμι, αλλά το σουτ που επιχείρησε, βρήκε σε ετοιμότητα τον Τσέναμο.
20:05

32'

Σωστή υπόδειξη οφσάιντ στον Καπετάνο, ο οποίος έβγαινε τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο. Αυτή την φορά, ο βοηθός καλώς σήκωσε το σημαιάκι του.
20:06
Ο Ντουρμάζ συγκρούεται με τον Τσέναμο.
20:07

34'

Σέντρα από τα αριστερά, ο Σολτάνι αφήνει την μπάλα να περάσει και ο Σαλίνο απομακρύνει προτού φτάσει στον αμαρκάριστο Ντιμιτρόφ.
20:13

42'

60%-40% η κατοχή της μπάλας για τον Ολυμπιακό.
20:17

45'

Προσπάθεια του Ντιμιτρόφ από τα αριστερά, αλλά δεν έκανε σωστή επιλογή. Κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, άουτ η μπάλα.
20:17

45'

Λήξη πρώτου μέρους χωρίς καθυστερήσεις, Ολυμπιακός - Ξάνθη 0-0.
20:35

46'

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.
20:36

46'

Λάθος υπόδειξη οφσάιντ στον Ορφανίδη, αφού έστω και οριακά καλυπτόταν. Είχε προλάβει πάντως να βγει και να διώξει ο Ρομπέρτο.
20:38

48'

Σέντρα του Ντουρμάζ από τα αριστερά, βγήκε και μάζεψε ο Τσέναμο.
20:39

49'

Γυριστό σουτ από τον Πουλίδο, το πρώτο του στο ματς, αλλά ο Τσέναμο ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.
20:41

51'

Κίτρινη κάρτα στον Λουσέρο.
20:42

52'

Ο Πουλίδο έκανε ωραίο το κοντρόλ με το στήθος μετά την σέντρα του Πάρντο, γύρισε το κορμί του, σούταρε, αλλά ο Τσέναμο έδιωξε σε κόρνερ. Μια ακόμη τελική προσπάθεια από τον Μεξικανό.
20:46

56'

Εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, η μπάλα πέρασε απ' όλους, ακόμα και από τον Τσέναμο, αλλά δεν ήταν κανείς εκεί για να την σπρώξει στα δίχτυα. Πιέζει ο Ολυμπιακός για το γκολ.
20:48

58'

Σέντρα του Πάρντο από δερξιά, αλλά δεν πρόλαβε να μπει στην φάση ο Πουλίδο και η μπάλα πέρασε και από τον Τσέναμο, καταλήγοντας άουτ.
20:49
Ο Πουλίδο ανάμεσα σε δυο αντιπάλους του.
20:51

61'

Σουτ από τον Φορτούνη με το αριστερό, η μπάλα πέρασε μακριά άουτ.
20:53

63'

Νέο σουτ από τον Φορτούνη, δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει ο Τσέναμο.
20:54

64'

8(5)-1(1) οι τελικές προσπάθειες στο ματς.
20:54

65'

Έξω οι Κασάμι και Πάρντο, μέσα οι Ντομίνγκες και Ιντέγε.
20:55

66'

ΔΟΚΑΡΙ για την Ξάνθη. Ο Ορφανίδης πήρε την μπάλα από τον Ντιμιτρόφ, έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Σολτάνι πλάσαρε με το δεξί, αλλά βρήκε το αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο, που στάθηκε τυχερός σε αυτή την φάση.
20:57

67'

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Τσέναμο έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Ιντέγε την έκλεψε και κινήθηκε για να πλασάρει σε άδεια εστία, όμως ο τερματοφύλακας της Ξάνθης πρόλαβε να μαζέψει την μπάλα και να διορθώσει το λάθος του, ενώ κέρδισε και φάουλ από το Νιγηριανό στράικερ. Από το πουθενά πήγε να προηγηθεί η ομάδα του Μάρκο Σίλβα.
21:00

70'

Τεράστια επέμβαση του Τσέναμο (έκτη στο ματς) έπειτα από σουτ του Φορτούνη με το αριστερό μέσα από την περιοχή. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να μπει σε θέση οδηγού. Έχει "ανάψει" το ματς.
21:01
Να πούμε πως ο Πάρντο αισθάνθηκε ενοχλήσεις ψηλά στο αριστερό πόδι, γι' αυτό και αντικαταστάθηκε από τον Σίλβα.
21:02

72'

63%-37% η κατοχή της μπάλας για τον Ολυμπιακό.
21:03
Οι Τσέναμο και Σολτάνι πρωταγωνιστές για την Ξάνθη στο β' μέρος.
21:03

73'

Πολύ καλό σουτ του Λουσέρο, η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο.
21:04

74'

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. Ο Ομάρ βρήκε υπέροχα τον Φορτούνη, αυτός μπήκε στην περιοχή και προτίμησε να πασάρει στον Πουλίδο αντί να πλασάρει, με τον Μεξικανό φορ να σκοράρει με το αριστερό και να ανοίγει λογαριασμό στο πρωτάθλημα με την ερυθρόλευκη φανέλα.
21:10

80'

Έξω ο Ντιμιτρόφ και μέσα ο Τριάδης.
21:11

81'

Μέσα ο Σκούρτης, έξω ο Καρυπίδης.
21:12

82'

Κίτρινη κάρτα στον Μποτία.
21:14

85'

Έξω ο Φορτούνης και στην θέση του ο Μανιάτης.
21:15

86'

Κίτρινη κάρτα ο Σαλίνο.
21:16

86'

Έξω ο Καπετάνος, μέσα ο Ερέα.
21:17

87'

Κίτρινη κάρτα στον Σολτάνι.
21:21

90'

Ο Ιντέγε έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Πουλίδο, αυτός πλάσαρε στην δεξιά γωνία, η μπάλα πήγαινε μέσα, αλλά ο Λισγάρας πάνω στη γραμμή απομάκρυνε, ενώ το σουτ του Ντομίνγκες στην συνέχεια βρήκε πλάτη αντιπάλου. Μια ανάσα από το 2-0 η ομάδα του Πειραιά.
21:21

91'

Κίτρινη κάρτα στον Μπέρτο.
21:23

93'

Κίτρινη κάρτα στον Ιντέγε για διαμαρτυρία.
21:24

94'

Λήξη του αγώνα.
21:25
Χάρη σε γκολ του Πουλίδο στο 74', ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Ξάνθη και έφτασε τις 18 νίκες σε 19 αγώνες στο πρωτάθλημα.
21:25
Καλή συνέχεια!

News 24/7

24MEDIA NETWORK