Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0

Ο Ατρόμητος κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό, τον κράτησε στο μηδέν και έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί του.

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Ατρόμητος φρόντισε να κοιτάξει στα μάτια το μεγάλο αντίπαλό του με αρκετό τρέξιμο, πάθος, δυναμισμό στις διεκδικήσεις και αλληλοκάλυψη. Ολα αυτά τα στοιχεία επέτρεψαν στους Περιστεριώτες να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 20λεπτο του ματς και να αναπτύξουν επιθετική δραστηριότητα κόντρα σε μία άμυνα με σύνθεση ανάγκης, αφού ο Μίτσελ προτίμησε τον Μπονγκ στο κέντρο της άμυνας αντί του Παπάζογλου. Από αυτή τη δραστηριότητα προήλθε όμως μόλις μία καλή φάση, η άστοχη κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 20'.

Εν συνεχεία ο Ολυμπιακός αποφάσισε να ανέβει στο γήπεδο κάτι που το επέτρεψε το μοίρασμα του παιχνιδιού από τον Τσόρι και τη συνεπή απόδοση του Μανιάτη, οι παίκτες του όμως απέφυγαν να πάρουν ρίσκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρωταθλητές δεν πάτησαν περιοχή παρά ελάχιστα ενώ είχαν μόλις μία απειλητική τελική προσπάθεια, το εξαιρετικό σουτ του Τσόρι που έφυγε άουτ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και να πιέζει πιο ορθολογικά την άμυνα του Ατρομήτου. Με αυτά ως δεδομένα οι πρωταθλητές έφτιαξαν και φάσεις, μόνο όμως με μακρινά σουτ αφού η είσοδος στην περιοχή ήταν....απαγορευμένη. Δύο από αυτά, του Μανιάτη στο 58΄και του Χολέμπας στο 61΄ήταν εξαιρετικά και απείλησαν τους γηπεδούχους.

Στο 62΄ο Μίτσελ αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Μήτρογλου που επανεμφανίστηκε στους αγωνιστικούς χώρους μετά τον τραυματισμό του, τη μεγάλη ευκαιρία όμως έχασε ο Μανιάτης στο 68΄που είδε την κεφαλιά του να γλείφει το δοκάρι του Τσέναμο. Λίγο αργότερα θέση στο γήπεδο πήραν τόσο ο Σαβιόλα όσο και ο Βάις σε μία εμφανή προσπάθεια του προπονητή του Ολυμπιακού να χρησιμοποιήσει όλα του τα όπλα για μία ακόμη νίκη.

Σε όλα αυτά ο Παράσχος απάντησε με τον Μπρίτο και εν συνεχεία με τον Ναπολεόνι Ο Ατρόμητος, που ισορρόπησε εκ νέου, είχε την πολύ καλή στιγμή με την κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 71΄ και κράτησε στο μέτρο του δυνατού τον Ολυμπιακό μακριά από την εστία του. Εν τέλει, αν και οι δύο αντίπαλοι ζήτησαν το γκολ (ο Ολυμπιακός έχασε καλή ευκαιρία στο 90΄με τον Κάμπελ), το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

MVP:

Ηταν δύο κατά την ταπεινή μας άποψη. Ο Νίκος Λαζαρίδης που δεν έχασε φάση στην άμυνα του Ατρομήτου και προέβλεπε πάντα που θα πάει η μπάλα και ο Γιάννης Μανιάτης που σαφώς ήταν ο κορυφαίος χαφ του Ολυμπιακού με αστείρευτες δυνάμεις.

Αδύναμος Κρίκος:

Ουδείς στέρησε τόσο χαρακτηριστικά. Απλώς ο Μπονγκ άργησε να βρει τα πατήματά του και στο ξεκίνημα έκανε δύο τρία σοβαρά λάθη που λίγο έλειψαν να στοιχίσουν στην ομάδα του.

Σχόλιο:

Η δεύτερη εφετινή βαθμολογική του Ολυμπιακού δεν επηρεάζει φυσικά τον καλπασμό του προς τον τίτλο. Απλώς προσδίδει ένα επιπλέον κρέντιτ στον Ατρόμητο ο οποίος έπαιξε χωρίς φόβο και διεκδίκησε στα ίσια τη νίκη. Οι ερυθρόλευκοι άργησαν να μπουν στο πνεύμα της αναμέτρησης αλλά όταν το έκαναν είχαν τις ευκαιρίες για τον τρίποντο. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το αήττητο στην έδρα τους και απέδειξαν ότι διαθέτουν ποιοτικό σύνολο, ανθεκτικό στον ανταγωνισμό.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (68' Μπρίτο), Ουμπίδες, Μπρίτο, Γιαννούλης, Καραμάνος, Παπαδόπουλος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Μπονγκ, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Φουστέρ (62' Μήτρογλου), Ντομίνγκες, Σαβιόλα.

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0
INTIME SPORTS
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0
INTIME SPORTS
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0
INTIME SPORTS
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0
INTIME SPORTS
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0
INTIME SPORTS
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0
INTIME SPORTS
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0
INTIME SPORTS
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK