ΟΦΗ-Βέροια 0-1

Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο ΟΦΗ αγωνιζόταν με 9 παίκτες, η Βέροια νίκησε 1-0 στο "Γεντί Κουλέ" με γκολ του Μπεν και πανηγύρισαν την πρώτη εκτός έδρας επικράτησή της στο εφετινό πρωτάθλημα. Πρώτη εντός έδρας ήττα ο ΟΦΗ!

ΟΦΗ-Βέροια 0-1

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Δεν χρειαζόταν ικανότητες αρχαίου μάντη για να προβλέψει κανείς ότι ο ΟΦΗ θα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σ' αυτό το παιχνίδι και ότι η Βέροια θα είχε αμυντικούς προσανατολισμούς. Πράγματι οι Κρητικοί πήραν την μπάλα στα πόδια τους για να κάνουν παιχνίδι αλλά παίρνοντας πολύ χαμηλό βαθμό στο δημιουργικό κομμάτι έφτιαξαν όλη και όλη μία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο (το καλό σουτ του Περογαμβράκη στο 11').

Η Βέροια, πιστή στο πλάνο της, έδωσε προτεραιότητα στα μετόπισθεν και κράτησε τους παίκτες του ΟΦΗ μακριά από την εστία του Καντιμοίρη σχετικά εύκολα. Ακόμα και όταν οι Ηρακλειώτες έκαναν δύο γρήγορες αλλαγές στα πρώτα λεπτά της επανάληψης (μπήκαν οι Μπανούσης και Λαμπρόπουλος) οι Μακεδόνες όχι μόνο δεν προβληματίστηκαν αλλά ζήτησαν το γκολ με φαρμακερές αντεπιθέσεις.

Στο 53' ο Μπεν νικήθηκε από τον Φερνάντες σ' ένα πολύ μεγάλο τετ-α-τετ ενώ στο 64' ο ίδιος παίκτης σούταρε άουτ από τα δύο μέτρα ύστερα από στημένη φάση. Ο ΟΦΗ από την πλευρά του την ίδια ώρα όσο και αν προσπαθούσε, δεν μπορεί να γίνει απειλητικός. Μετά την πρώτη αποβολή του Μπούρμπου στο 75'βρέθηκε σε δύσκολη θέση ενώ μετά τη δεύτερη του Ζόρο στο 82' το μόνο που ενδιέφερε πλέον τους γηπεδούχους ήταν να κρατήσουν το μηδέν.

Τελικά ούτε και αυτό έγινε καθώς στη φάση του 85' ο Μπεν εκμεταλλεύτηκε τα αναμενόμενα κενά στην άμυνα του ΟΦΗ, μπήκε στην περιοχή και έγραψε το 0-1. Οσο και αν κόπιασαν οι γηπεδούχοι στη συνέχεια, δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τη μοίρα τους καθώς το αριθμητικό τους μειονέκτημα ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικό.

MVP

Ο Μπεν δεν πτοήθηκε από τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που είχε χάσει νωρίτερα στο παιχνίδι και με ολύμπια ψυχραιμία πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης με ωραίο πλασέ στο 85'.

Aδύναμος Κρίκος

Με τη δημιουργία δεν έχει καλές σχέσεις ο ΟΦΗ. Μετά την κακή εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο, οι Κρητικοί δεν κατάφεραν να δείξουν κάτι καλό ούτε μπροστά στο κοινό τους αν και μόχθησαν.

Σχόλιο

Με την πολύ μεγάλη νίκη της η Βέροια μπήκε για τα καλά στη μάχη της παραμονής την οποία, απ' ότι φαίνεται, θα διεκδικήσει τέλους. Ο ΟΦΗ, αντί να κάνει το βαθμολογικό άλμα προς τα υψηλά πατώματα, έμεινε καθηλωμένος στους 24 βαθμούς χάνοντας για πρώτη φορά στο γήπεδό του. Οι Κρητικοί έχουν σαφέστατη έλλειψη ποιότητας στο ρόστερ τους.

ΟΦΗ: Φερνάντες, Μπούρμπος, Ζορό, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Μακρής, Βερόν (78' Μονιάκης), Όγιος (54' Λαμπρόπουλος), Περογαμβράκης, Ζε Εντουάρντο (55' Μπανούσης), Παπάζογλου.

Βέροια: Καντιμοίρης, Αποστολόπουλος, Μπάρμπας, Όστοιτς, Βέρτζος, Τραπ, Σιόντης (62' Παυλίδης), Μπεν, Ζεζίνιο (86' Μάνος), Γεωργιάδης (94' Βεργώνης), Μπαργκάν.

Στιγμές από το Γεντί Κουλέ

ΟΦΗ-Βέροια 0-1

ΟΦΗ-Βέροια 0-1

ΟΦΗ-Βέροια 0-1

ΟΦΗ-Βέροια 0-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK