Πανιώνιος-Λεβαδειακός 2-1

Επτά αγωνιστικές μετά, ο Πανιώνιος επέστρεψε στις νίκες βάζοντας τέλος στο σερί του Λεβαδειακού (2-1). Σάμαρης και Γουνδουλάκης έδωσαν το τρίποντο, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Βασιλείου.

Πανιώνιος-Λεβαδειακός 2-1

Το live του αγώνα

Εικόνα αγώνα:

Ο Πανιώνιος αγνοούσε τη νίκη από τις 17 Νοεμβρίου και αυτό από μόνο του αρκούσε για να είναι βαριά τα πόδια στο κρίσιμο ματς με το Λεβαδειακό στη Νέα Σμύρνη. Οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να πιέσουν στα πρώτα λεπτά αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να πάρουν τα ηνία του αγώνα, με βασικό ους όπλο την κυκλοφορία μπάλας.

Υπήρχαν μεγάλα διαστήματα που οι Πόι, Ακόστα, Ρομέου και Ροζέριο έκρυβαν την μπάλα στη μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά δεν έβρισκαν εύκολα δίοδο προς τον Περιστερίδη.

Ο Ελευθερόπουλος αναγκάστηκε να αλλάξει στο 6ο μόλις λεπτό τον τραυματία Ανδράλα, με τον Παναγιωτούδη να παίρνει τη θέση του και να δένει ωραία στα χαφ με τους Γουνδουλάκη και Σάμαρη. Ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ χαφ, μοίραζε σωστά την μπάλα, δοκίμαζε σουτ και έκλεινε καλά τους χώρους.

Το πρώτο ημίχρονο είχε από ένα γκολ για κάθε ομάδα. Ο Πανιώνιος το σημείωσε με το Σάμαρη. Ο Έλληνας μέσος με καταπληκτικό σουτ νίκησε τον Κυριακίδη και αφού νωρίτερα η μπάλα είχε σταματήσει στο δοκάρι σε βολίδα του Παναγιωτούδη.

Ο Λεβαδειακός ισοφάρισε στο 42 με τον συνήθη ύποπτο Στέλιο Βασιλείου, ο οποίος από τη μικρή περιοχή πήρε την ασίστ από γύρισμα του Ροζέριο και έκανε το 1-1.

Ο καθαρός χρόνος που παίχτηκε ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος ήταν ελάχιστος. Ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που αρχικά είχε την υπεροχή, χωρίς όμως κλασσική ευκαιρία. Στη συνέχεια ο Πανιώνιος πίεσε και απείλησε μα μακρινά σουτ, όπως αυτό του Παναγιωτούδη που έγλυψε τα δίχτυα του Κυριακίδη από την εξωτερική πλευρά.

Τα πιο κομβικά λεπτά στο ματς ήταν το 78 και το 79. Μέσα σε αυτό το δίλεπτο αντί για 1-2 το σκορ έγινε 2-1. Ο Ροζέριο σε ανεπανάληπτο τετ α τετ παρουσιάστηκε αναποφάσιστος, πλάσαρε άψυχα και έστειλε την μπάλα αόυτ, ενώ στην επόμενη φάση ο Γουνδουλάκης τιμώρησε τον Κυριακίδη που δεν μπλόκαρε σταθερά σε μακρινή εκτέλεση φάουλ του Σάμαρη, και με κοντινή προβολή έδωσε βαθιά βαθμολογική ανάσα στους «κυανέρυθρους».

Στο 87 ο Πανιώνιος έβγαλε αντεπίθεση με τρεις έναντι δύο του Λεβαδειακού, ο Σάμαρης πάσαρε εκπληκτικά στον Μενδρινό αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη.

Κλειδί αγώνα:

Η φάση στο 78. Ο Ροζέριο μόνος με τον Περιστερίδη πλάσαρε άουτ και έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Λεβαδειακού για γκολ και ανατροπή. Στην επόμενη φάση η ομάδα από τη Νέα Σμύρνη σκόραρε με το Γουνδουλάκη και έφτασε στη νίκη.

MVP:

Σάμαρης, Παναγιωτούδης και Γουνδουλάκης ήταν «όλα τα λεφτά» για τον Πανιώνιο, με εξαιρετική δουλειά στη μεσαία γραμμή. Επειδή τον τίτλο μπορεί να πάρει μόνο ένας, αυτός που κερδίζει στο νήμα είναι ο Σάμαρης, καθώς σκόραρε το πρώτο και προκάλεσε το δεύτερο γκολ.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Ροζέριο έχασε αυτό που… δεν χάνεται και στέρησε από την ομάδα του ένα γκολ που θα ισοδυναμούσε με «μισή» νίκη.

Πανιώνιος-Λεβαδειακός 2-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK