ΑΕΚ-Λεβαδειακός 2-1

Ο Λεονάρντο σκόραρε δις και η ΑΕΚ των οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων νίκησε 2-1 τον Λεβαδειακό για την 1η αγωνιστική σκαρφαλώνοντας προσωρινά στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δείτε videos.

ΑΕΚ-Λεβαδειακός 2-1

Εικόνα αγώνα:

Για να έχεις πιθανότητες να πάρεις θετικό αποτέλεσμα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έχοντας ένα μόνο επίσημο παιχνίδι στα πόδια, πρέπει να ακολουθήσεις την παλιά κλασσική συνταγή. Άμυνα, άμυνα, άμυνα. Ο Λεβαδειακός κλείστηκε στο μισό γήπεδο, ο Παράσχος δημιούργησε δύο ζώνες άμυνας και προσπάθησε να κλείσει όλους τους χώρους προς την εστία του Κυριακίδη.

Αυτό το πλάνο είχε επιτυχία μέχρι τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου καθώς μέχρι το 42 η ΑΕΚ είχε κάνει μόνο μία ευκαιρία, αυτή από την ατομική ενέργεια του Χοσέ Κάρλος. Σε εκείνο το σημείο η Ένωση κέρδισε πέναλτι, το οποίο άργησε να καταλογιστεί, από μαρκάρισμα του Κόρμπου στον Χοσέ Κάρλος. Ο Λεονάρντο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 με τους παίκτες και τους παράγοντες του Λεβαδειακού να την… πέφτουν στο διαιτητή Δελφάκη για τον καταλογισμό του πέναλτι. Μάλιστα, ο πρώην διαιτητής και νυν παράγοντας Γιώργος Καζναφέρης έγινε τόσο έξαλλος που εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί. Αυτό είχε ως κόστος την αποβολή του από τον πάγκο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Παράσχος έκανε δύο αλλαγές με πρόθεση να τονώσει τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του. Κοιλιάρας και Φαβάλι πέρασαν στον αγώνα αλλά μέχρι να βρουν τις θέσεις στο γήπεδο και να γίνει προσαρμογή στη νέα τακτική, οι Βοιωτοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0. Σκόρερ ο κορυφαίος και πιο φορμαρισμένος παίκτης της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος κινούμενος ακριβώς στην ευθεία με τους αμυντικούς του Λεβαδειακού, αξιοποίησε την ασίστ του Λυμπερόπουλου και τελείωσε με ωραίο σουτ τη φάση.

Το 2-0 στο 51ο λεπτό χαλάρωσε την άμυνα του Λεβαδειακού, οι παίκτες του Κωστένογλου βρήκαν χώρους και οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ είδαν κάποιες ωραίες οργανωμένες επιθέσεις της ΑΕΚ.

Σε μία από αυτές ο Λεονάρντο με σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έφτασε κοντά στο 3-0 αλλά ο Κυριακίδης μπλόκαρε.

Στο 88’ ο Ρίκκα είδε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα του διαιτητή και η ΑΕΚ έμεινε με 10, λόγω μιας απόφασης τουλάχιστον υπερβολικής. Με το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Λεβαδειακός κατάφερε να σκοράρει στο 92' και έπειτα να προκαλέσει σύγχυση στους παίκτες του Δικεφάλου μέχρι το τελικό σφύριγμα. Ο Βασιλείου με ωραίο πλασέ και αφού πέρασε τον Μανωλά στο ένας με έναν διαμόρφωσε το τελικό ΑΕΚ-Λεβαδειακός 2-1.

Κλειδί αγώνα:

Ο Λεβαδειακός είχε ένα σκεπτικό και μια τακτική προκειμένου να πάρει αποτέλεσμα. Προσπάθησε να παίξει άμυνα. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ σκόραρε στο φινάλε του πρώτου μέρους τα πλάνα ανατράπηκαν και άλλαξε εντελώς η εικόνα του αγώνα.

MVP:

Ο Λεονάρντο. Είναι σε πολύ καλή φόρμα, σκοράρει σχεδόν σε κάθε αγωνιστική και αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιθετική λύση της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα.

Αδύναμος κρίκος:

Η παρουσία της αμυντικής τετράδας του Λεβαδειακού έδωσε τη δυνατότητα στους μεσοεπιθετικούς της ΑΕΚ να δημιουργήσουν, να απειλήσουν και να σκοράρουν. Ο Κόρμπος στη φάση του πέναλτι άπλωσε το πόδι χωρίς να έχει εικόνα για το τι γίνεται πίσω του, ενώ στο 2-0 οι Μελισσάς και Τόμας άργησαν να τραβηχτούν με συνέπεια να βγει τετ-α-τετ ο Λεονάρντο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Μάκος (Μάκος 59'), Βάργκας, Χοσέ Κάρλος, Καφές (Μπέλεκ 69'), Λεονάρντο (Σιαλμάς 79'), Λυμπερόπουλος

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Κουτσόπουλος (Ζουρούδης 73'), Λισγάρας, Βασιλείου, Τομάς, Μαχαίρας, Βιάνα, Μελισσάς, Σάντσες (Φαβάλι 46'), Κόρμπος, Γκρμπιτς (Κοιλιάρας 46')

ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK