ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-0

Ο ψυχωμένος Πανιώνιος άντεξε στην ασφυκτική πίεση του ΟΦΗ στο κατάμεστο "Γεντί Κουλέ" και έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από το Ηράκλειο (0-0). Ντεμπούτο για Γκαλέτι, με 10 παίκτες τελείωσε τον αγώνα ο Ιστορικός.

ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-0

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Εύκολο κανείς μάντευε τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η αναμέτρηση. Το πρόδιδε έτσι και αλλιώς η διάταξη του Πανιωνίου με τον Παντίδο σε θέση αμυντικού χαφ κόντρα σ' έναν ΟΦΗ επιθετικό έστω και χωρίς Παπάζογλου.

Οι Κρητικοί, όπως αναμενόταν, πήραν την μπάλα στα πόδια τους και εκμεταλλεύτηκα το γεγονός ότι οι αντίπαλοί τους αντιμετώπιζαν την μπάλα στα σώμα που έφερε ηλεκτρικό ρεύμα. Ουδέποτε την πλησίαζαν. Από ευκαιρίες όμως, καθαρές εννοούμε, λίγα πράγματα έκανε ο ΟΦΗ. Ακόμα και στο 44' όταν ο Μπούρμπος βγήκε φάτσα με τον Γιαννακόπουλο, περισσότερο σάστισε και έτσι η ευκαιρία για το 1-0 πέταξε για τους γηπεδούχους.

Η αναποτελεσματικότητα του ΟΦΗ στη δημιουργία υποχρέωσε τον Δερμιτζάκη να παίξει από τα μέσα της επανάληψης το χαρτί του Γκαλέτι. Ο Αργεντίνος, αν και ανέτοιμος, γέμισε τον αγωνιστικό χώρο με το πληθωρικό ταλέντο του και ανέβασε την πίεση της ομάδας του πιο ψηλά στο γήπεδο. Μάλιστα, ο ίδιος είχε ένα εξαιρετικό σουτ στο 69' (απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος).

Με τα λεπτά να περνούν όμως, ο Πανιώνιος διάβασε καλύτερα το παιχνίδι και παρά το γεγονός ότι ο Λαμπρόπουλος αποβλήθηκε στο 84', άντεξε στο σφυροκόπημα και έφυγε από το Ηράκλειο μ' έναν πολύτιμο βαθμό που κατακτήθηκε με κόπο και ιδρώτα.

MVP

Ο καλύτερος σε ποιότητα παίκτης του γηπέδου, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Μόλις 30 λεπτά έπαιξε ο Αργεντίνος μέσος και πρόλαβε να ξεδιπλώσει πτυχές του ταλέντου του και να κάνει πράγματα που ουδείς άλλος συμπαίκτης του μπορούσε να κάνει.

Aδύναμος κρίκος

Η τριάδα των χαφ του Πανιωνίου αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, κατά το οποίο δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Κάποια μπαλώματα, προπονητικά και μη, βελτίωσαν τα πράγματα στην επανάληψη.

Σχόλιο

Κερδισμένος του ματς ο έχων πολλά προβλήματα, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, Πανιώνιος. Ο ΟΦΗ ουδέποτε κεφαλαιοποίησε την υπεροχή του και απώλεσε την ευκαιρία να αρχίσει το μαραθώνιο με μία νίκη ψυχολογίας στο γεμάτο γήπεδό του. Εδειξε όμως ότι εφόσον ο Γκαλέτι φτάσει σε ανεκτό επίπεδο φυσικής κατάστασης θα μπορέσει να πληγώσει πολλάκις τις αντίπαλες άμυνες.

Οι συνθέσεις

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Τριποτσέρης, Ζβασίγια, Μιλιάζες, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Κουτσιανικούλης (57' Γκαλέτι), Φραγκουλάκης (57' Ζε Εντουάρντο), Περογαμβράκης (83' Όγιος), Νιμανί

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Κούρος, Αυλωνίτης, Μητρόπουλος, Ντούνης (74' Παναγιωτούδης), Λάσνικ (86' Καλτσάς), Κολοβός, Αραβίδης (90'+1 Μαρουκάκης)

News 24/7

24MEDIA NETWORK