Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0

Ο Νάνο σκόραρε νωρίς από την άσπρη βούλα και ο Μπεργκ ολοκλήρωσε την πρώτη νίκη του ανανεωμένου Παναθηναϊκού στη γεμάτη Λεωφόρο. Οι "πράσινοι" του Γιάννη Αναστασίου νίκησαν εύκολα 2-0 τον Παναιτωλικό που έπαιζε από το 51' με 10 παίκτες μετά από αποβολή του Δάρλα.

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα του αγώνα:

Το ρόδι μπορεί να ήταν "άγουρο" στη Λεωφόρο, αλλά είχε χρώμα πράσινο. Ο νεανικός Παναθηναϊκός έκανε ποδαρικό στην φυσική του έδρα με νίκη επί του Παναιτωλικού χάρις τα τέρματα των Νάνο και Μπεργκ κι ενώ οι Αγρινιώτες τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Δάρλα στο 50ό λεπτό.

Ο Μπόγιοβιτς ήταν αυτός που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πετύχουν το γρηγορότερο γκολ της πρεμιέρας, μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ανατρέποντας μόλις στο 3ο λεπτό τον Κουτρουμπή, πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Νάνο.

Ο Γιάννης Αναστασίου ,στο επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο των "πρασίνων" είδε την ομάδα του να αποκτά πλεονέκτημα με το καλημέρα όχι όμως να έχει και την αναμενόμενη απόδοση στη συνέχεια. Παρά τη διάθεση και την καλή κυκλοφορία της μπάλας από την πλευρά των γηπεδούχων οι προσπάθειες "έσβηναν" έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού. Είναι αξιοσημείωτο ότι η πρώτη απειλή για την εστία του Ράφαελ ήρθε στο 24΄απο το σουτ του Μπαϊράμι που πέρασε άουτ ενώ ο ίδιος παίκτης είχε και την δεύτερη και τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου με νέο σου στο 37'.

Απο την πλευρά του ο ελλιπής Παναιτωλικός προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Καπίνο μετά από 34 λεπτά, αφού τα λάθη των παικτών του Μάκη Χάβου έκαναν εύκολο το έργο των αμυντικών του Παναθηναϊκού.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για τους "πράσινους" χάρη και πάλι τον Φίλιππο Δάρλα που "γκρέμισε" τον Λαγό, ενώ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έμπαινε μόνος στην μεγάλη περιοχή απέναντι στον Ράφαελ. Μια αποβολή για την οποία οι άνθρωποι του Παναιτωλικού έχουν πολλές ενστάσεις όπως τις διατύπωσε ο προπονητής της ομάδας Μάκης Χάβος μετά τον αγώνα.

Η αριθμητική υπεροχή δεν άργησε να φανεί και σε συνδυασμό με την είσοδο του Μάρκους Μπεργκ στο παιχνίδι έμελλε να αποδειχθεί καθοριστική. Στο 65΄ο Νίκος Μαρινάκης έβγαλε από δεξιά υποδειγματική σέντρα στην "καρδιά" της άμυνας του Παναιτωλικού εκεί όπου ο Σουηδός ανενόχλητος παραβίασε την εστία του Ράφαελ γράφοντας το 2-0 κι ανοίγοντας επίσημα λογαριασμό στην παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα.

Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι έπεσαν οριστικά στο καναβάτσο κι ο αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα δίνοντας την ευκαιρία στους δυο προπονητές να κάνουν δοκιμές.

MVP:

"Πολυεργαλείο" αποδείχθηκε στην πρεμιέρα ο Γιώργος Κουτρουμπής. Ο 21χρονος αμυντικός των "πρασίνων" εκτέλεσε άψογα τις υποχρεώσεις του στην άμυνα, ήταν κινητικός και βοήθησε την ομάδα του σε όλες τις γραμμές.

Ο αδύναμος κρίκος:

Με δυο λάθη στο ξεκίνημα των δυο ημιχρόνων ο Φίλιππος Δάρλας καταδίκασε την ομάδα του. Στην αρχή του αγώνα με το πέναλτι που έκανε στον Κουτρουμπή και στο 5ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου όταν δέχθηκε την κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Σχόλιο:

Δίκαιη πέρα ως πέρα η επικράτηση του Παναθηναϊκού που είχε υπομονή και καλή κυκλοφορία της μπάλας καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο θα μπορούσε να είχε δείξει περισσότερα στοιχεία απέναντι σε μια ομάδα με πολλές αδυναμίες σε όλες τις γραμμές αλλά και έχοντας την αριθμητική υπεροχή σε σχεδόν ένα ημίχρονο.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σίλντενφελντ (69' Τριανταφυλλόπουλος), Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Νάνο, Λαγός, Μέντες, Αμπέιντ (84' Μουζακίτης), Ντίνας, Μπαϊράμι, Καρέλης (60' Μπεργκ).

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κούσας, Μελισσάς, Θεοδωρίδης(57΄Γκόλιας), Πασάς (66' Μύγας), Γοδόι, Καλογέρης, Γκάλο, Δάρλας, Μπόγιοβιτς, Μπέλον (76΄Παπουτσογιαννόπουλος).

News 24/7

24MEDIA NETWORK