Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 2-1

Δύο λεπτά ήταν αρκετά για να έρθουν τα πάνω κάτω στο Παγκρήτιο. Ο Εργοτέλης με γκολ των Λεάλ και Μπούντιμιρ (85', 87') απάντησε στο γκολ του Μπαλάφα (68') και πήρε μια σημαντική νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ ο οποίος αγωνιζόταν με 10 παίκτες για 35 λεπτά λόγω αποβολής του Αρίας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 2-1

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο δυνατά και πίεσε ψηλά, όπως είχε κάνει και στο ξεκίνημα κόντρα στην Ξάνθη. Ο Βιεϊρίνια στο 3ο λεπτό έφτασε μια ανάσα από το 0-1 αλλά η προβολή που έκανε από τη μικρή περιοχή σταμάτησε στον Πίρσον. Ο Πορτογάλος δημιούργησε και άλλη ευκαιρία για γκολ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι στο διαγώνιο σουτ που έκανε στο 17'.

Ο Σαλπιγγίδης, ο Ίβιτς και ο Μπαλάφας με δυνατά σουτ πρωταγωνίστησαν στην τριπλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Πίρσον, στην καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ για να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.

Μετά το γκολ στο Λβιβ ο Μπαλάφας "χτύπησε" και στο Ηράκλειο. Ο μέσος του ΠΑΟΚ σκόραρε το δεύτερο γκολ στη σεζόν, αυτή τη φορά για το ελληνικό πρωτάθλημα. Κι αν το γκολ κόντρα στην Καρπάτι ήταν καθοριστικό για την πρόκριση του "Δικεφάλου' στους ομίλους του Europa League, το γκολ στο Παγκρήτιο δεν αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει στον ΠΑΟΚ βαθμό ή βαθμούς.

Οι Κρητικοί μετά το 0-1 στο 68' βγήκαν μπροστά, πίεσαν μέχρι τέλους και κατάφεραν να φέρουν το ματς... τούμπα. Αρχικά ο Λεάλ με εκτέλεση φάουλ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής κάρφωσε την μπάλα στο παραθυράκι του Κρέσιτς (87'), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπούντιμιρ αξιοποίησε τη σέντρα ακριβείας του Ρομάνο και με κεφαλιά έδωσε τους τρεις βαθμούς στον Εργοτέλη.

Κλειδί αγώνα

Η αποβολή του Αρίας έδωσε αυτοπεποίθηση και πίστη στον Εργοτέλη για ανατροπή του 0-1. Οι Κρητικοί πίεσαν μέχρι τέλους τον ΠΑΟΚ και μέσα σε ένα δίλεπτο έκαναν το 0-1, 2-1.

MVP

Ο Λεάλ. Ο Ουρουγουανός πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ-φάουλ και έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή του σκορ και τη νίκη του Εργοτέλη.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ντιέγκο Αρίας. Δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες και άφησε τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες για 35 λεπτά. Η μία για χέρι, η άλλη για τράβηγμα στη μεσαία γραμμή.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Ετοο, Μπαλάφας, Ίβιτς, Αρίας, Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης.

Εργοτέλης: Πίρσον, Βίσιο, Ρομάνο, Τζούνιορ, Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ, Λεάλ.

Live η εξέλιξη του αγώνα Εργοτέλης-ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK