2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Πολλές ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει το ρόστερ τους, ακόμη περισσότερες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και μία (ΟΦΗ) δεν έχει πιστοποιητικό. Αυτό είναι το νέο πρωτάθλημα που αρχίζει σήμερα και το Contra.gr σας παρουσιάζει τους 16 μονομάχους. Δείτε τον πληρέστερο οδηγό των μεταγραφών της Super League.

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

AEK

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Ισως στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας της. Πλήρως απαξιωμένη, χωρίς παίκτες ποιότητας και με ατού μόνο το μεγάλο βάρος της φανέλας. Αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική αλλαγή στο ιδιοκτησιακό τοπίο, όπως εικάζεται τις τελευταίες ημέρες, η Ενωση κατεβαίνει με στόχο να την παραμονή στην κατηγορία. Απέκτησε μόνο νεαρούς παίκτες, επιστράτευσε τον Βαγγέλη Βλάχο στον πάγκο και άπαντες στην ομάδα κρατούν την ανάσα τους για να μην έρθουν τα χειρότερα.

Στόχος: Η διατήρηση της αξιοπρέπειας και η αποφυγή των περιπετειών. Εκτός και αν έρθει ο θείος από το Λονδίνο.

Αρης

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Στην ίδια δύσκολη θέση με την ΑΕΚ. Λόγω του περιορισμού στις μεταγραφές και της έλλειψης χρημάτων αποκτήθηκαν κατά κανόνα νεαροί, Ελληνες παίκτες και έγινε προσπάθεια δραστικού περιορισμού του μπάτζετ. Ο άνθρωπος που κλήθηκε να αναλάβει το δύσκολο έργο της διαχείρισης είναι ο Μάκης Κατσαβάκης ο οποίος θα στηριχθεί κυρίως στη νουβέλ βαγκ των κίτρινων για να αποφύγει τα χειρότερα. Αν έβρισκε ένα τρόπο να κρατήσει και τον Κατίδη, όλα θα ήταν καλύτερα.

Στόχος: Να ξεμπλέξει γρήγορα και εύκολα. Από εκεί και πέρα ότι ήθελε, προκύψει.

Αστέρας Τρίπολης

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Παλιός, πλέον, στο κουρμπέτι της κατηγορίας, σφριγηλός οικονομικά και σίγουρος για το τι μπορεί να καταφέρει. Στράφηκε στην αγαπημένη του ισπανική αγορά στις μεταγραφές, κράτησε τους Ναβάρο και Μπαρτολίνι, θα επενδύσει και σε Ελληνόπουλα όπως ο Κουρμπέλης και ο Μπακασέτας. Ο Σάκης Τσιώλης, παρά το σοβαρό τραυματισμό του Χουανίτο, μπορεί να αισιοδοξεί.

Στόχος: Η παρουσία στα πλέι οφ. Εφικτός με βάση το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός είναι φτωχός.

Ατρόμητος

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Εχει πάρει το δρόμο της ανόδου τα τελευταία τρία χρόνια. Στη μετά Δώνη εποχή και με τον έμπειρο καπετάνιο Ντούσαν Μπάγεβιτς στο πηδάλιο του σκάφους, ο Ατρόμητος έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι συγκαταλέγεται πλέον στους ισχυρούς της Λίγκας. Οι μεταγραφές ήταν για μία ακόμη φορά προσεγμένες και προήλθαν μόνο από την εντός συνόρων αγορά. Καλύφθηκαν όλα τα κενά, ήρθε και ο διακαής πόθος Σουμπίνιο, οπότε όλα καλά.

Στόχος: Τα πλέι οφ και η ευρωπαϊκή έξοδος.

Βέροια

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Ηρθε για να μείνει και όχι για να κάνει ένα ευκαιριακό πέρασμα όπως τη σεζόν 2007-08. Το θέμα είναι αν μπορεί να τα καταφέρει. Εκανε πολλές κινήσεις στην αγορά και εμπιστεύτηκε την τεχνική της ηγεσία στον Μάκη Χάβο ο οποίος θεωρείται και ανερχόμενος και ταλαντούχος προπονητής.

Στόχος: Η παραμονή στην κατηγορία. Εφικτός.

Κέρκυρα

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Ηταν από τις ομάδες που είχαν περιορισμό στις μεταγραφές αλλά ευτύχησε τουλάχιστον να κρατήσει μεγάλο μέρος του περσινού κορμού. Ενισχύθηκε με νέα παιδιά και έδωσε τα κλειδιά των αποδυτηρίων στον Ακη Μάντζιο ο οποίος ξέρει πολύ καλά από δύσκολες αποστολές και προβλήματα. Στον Πανιώνιο άλλωστε πέρυσι είδαν πολλά τα μάτια του.

Στόχος: Άλλη μία ομάδα που θα κοιτάξει πρώτα να σώσει την κατηγορία. Εν συνεχεία βλέπουμε.

Λεβαδειακός

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Μετά από την εκπληκτική περσινή σεζόν βάζει πλώρη για ακόμη ψηλότερα. Μεταγραφές; Προσεγμένες αφού αποκτήθηκαν παίκτες όπως ο Πόι και ο Ακόστα. Προπονητής; Ο πάντα αποτελεσματικός Γιώργος Παράσχος. Διοίκηση; Ο παλιός και έμπειρος στο χώρο Γιάννης Κομπότης. Δεν λείπει τίποτα από την ομάδα της Λιβαδειάς η οποία θα επιχειρήσει την υπέρβαση.

Στόχος: Τα πλέι οφ. Δεν το λένε, το εννοούν όμως με τις πράξεις τους.

Ξάνθη

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Μείωσε και πάλι τον προϋπολογισμό της αλλά όχι και τον πήχη των απαιτήσεων. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ζήτησε λίγες αλλά ουσιαστικές μεταγραφές και ο Χρήστος Πανόπουλος του έκανε τη χάρη κάνοντας, όπως πάντα, οικονομία. Ακόμα και ο προπονητής κλήθηκε να μειώσει τις αποδοχές του. Οπλο της η διοικητική σταθερότητα και η ηρεμία.

Στόχος: Η πεντάδα των πλέι οφ.

ΟΦΗ

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Χάος στο Ηράκλειο. Από το περσινό ρόστερ που δημιούργησε αίσθηση με την απόδοσή του, δεν έμεινε σχεδόν κανείς. Εκτός ο Ταυλαρίδης, εκτός ο Μάντζιος, εκτός ο Παπουλής, ο Καλάιτζιτς, ο Κάρολ από το Δεκέμβριο κιόλας. Τι έμεινε; Το βαρύ όνομα, ο Νίκος Αναστόπουλος που δεν φοβάται στα δύσκολα και η πλατιά λαϊκή μάζα που στηρίζει παραδοσιακά το σύλλογο. Η καλύτερη μεταγραφή ήταν ο Βασίλης Κουτσιανικούλης ο οποίος φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση.

Στόχος: Η σωτηρία και μόνο. Αν βελτιωθούν τα οικονομικά, θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

Ολυμπιακός

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Δεν θα σας κάνουμε σοφότερους. Πρόκειται για το μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Δεν του λείπει τίποτα. Εκανε στροφή στην ελληνική αγορά, έφερε στου Ρέντη την αφρόκρεμα της νέας γενιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου, πήρε και επίλεκτους ξένους. Εκτός των άλλων έμαθε και να πουλάει. Κανέναν στο λιμάνι δεν ενόχλησε η πώληση του Κέβιν Μιραλάς στην Εβερτον. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι σίγουρα ο πιο τυχερός προπονητής της Λίγκας.

Στόχος: Το 40ο πρωτάθλημα. Οτιδήποτε άλλο θα θεωρηθεί αποτυχία.

Πανιώνιος

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της φετινής σεζόν. Στηρίζεται κατά 90% στο ντόπιο στοιχείο, απαλλάχθηκε από όλα τα μεγάλα συμβόλαια και προσέλαβε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο ο οποίος στην πρώτη απόπειρα της προπονητικής καριέρας του μπαίνει κατευθείαν στα πολύ βαθιά νερά. Ο Ιστορικός αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα αλλά έχει το know how για να βγαίνει ζωντανός από τέτοιες καταστάσεις.

Στόχος: Να σωθεί και να πουλήσει και άλλους παίκτες.

Πανθρακικός

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Επανήλθε στη μεγάλη κατηγορία πανάξια και στοχεύει να αφήσει το στίγμα του. Πολλές και καλές, βάσει των δεδομένων, μεταγραφές, ανανεώσεις συμβόλαιων παικτών που βοήθησαν αποφασιστικά πέρυσι και εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Σάββα Παντελίδη. Οσοι τον ξέρουν καλά, λένε ότι μπορεί να κάνει μεγάλη προπονητική καριέρα.

Στόχος: Η σωτηρία αλλά μάλλον μπορεί και κάτι καλύτερο.

ΠΑΟΚ

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Μπήκε στην εποχή του Γιώργου Δώνη αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση από τον Ιβάν Σαββίδη. Οι μεταγραφές έγιναν πριν ολοκληρωθεί το ντιλ με τον ομογενή επιχειρηματία, οπότε δεν εντυπωσίασαν κανένα αλλά ακόμα και έτσι το ρόστερ θεωρείται γεμάτο για τα ελληνικά δεδομένα. Αλλωστε παίκτες όπως ο Σαλπιγγίδης, ο Αθανασιάδης και ο Γκαρσία δεν διαθέτουν πολλές ομάδες. Στόχος, εκτός του προφανούς, και η ανάδειξη νέων παικτών. Ο Πέλκας και η παρέα του ανυπομονούν να αρπάξουν την ευκαιρία.

Στόχος: Η 2η θέση. Δεν είναι εκτός πραγματικότητας.

ΠΑΣ Γιάννινα

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Αλλαγή δεδομένων. Ο περιορισμός στις μεταγραφές ανάγκασε τους Ηπειρώτες να στραφούν στο εγχώριο στοιχείο και να επενδύσουν σε νέα παιδιά. Ο προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος έχει δουλέψει στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, εγγυάται την ομαλή διαχείριση του υλικού. Τα πράγματα όμως θα είναι δύσκολα.

Στόχος: Η σωτηρία, τι άλλο;

Παναθηναϊκός

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Σε μία νέα φάση της ιστορίας του, ψάχνει και πάλι τον τίτλο. Μπορεί να το πετύχει; Αν οι παίκτες που επέλεξε ο Ζεσουάλντο Φερέιρα ανταποκριθούν στις προσδοκίες και ο Ολυμπιακός παρουσιάσει αγωνιστικές αρρυθμίες, τότε όλα γίνονται. Φέτος δεν υπάρχει Λέτο, ούτε καν Καραγκούνης αλλά οι οπαδοί του…λαϊκού πλέον Παναθηναϊκού εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Σισοκό, τον Κουίνσι, τον Κατσουράνη και τον Μπουμσόνγκ. Είναι αουτσάιντερ και αυτό τον βολεύει.

Στόχος: Ο τίτλος. Δύσκολος αλλά όχι απραγματοποίητος.

Πλατανιάς

2012-13: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Ουδέποτε μία τόσο μικρή περιοχή εκπροσωπήθηκε με ομάδα στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Πλατανιάς όμως ήρθε για να μείνει στο κλαμπ των μεγάλων. Εχει χρήμα, δεν το σκορπά αλόγιστα και χτυπάει την πόρτα παικτών όπως ο Τζίμι Τραορέ. Ο Γιάννης Χατζηνικολάου πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Στόχος: Η σωτηρία θα είναι μεγάλη επιτυχία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK