Εργοτέλης - Ξάνθη 2-2

Τα γρήγορα γκολ του Ηλία Αναστασάκου έδωσαν προβάδισμα στον Εργοτέλη, ο οποίος όμως ισοφαρίστηκε στο 94ο λεπτό από τον Γούτα, έμεινε στο 2-2 με την Ξάνθη και εξακολουθεί να αγνοεί τη νίκη για ένατη σερί αγωνιστική.

Εργοτέλης - Ξάνθη 2-2

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο είχαν την ευκαιρία να δούνε όσοι βρέθηκαν στο Παγκρήτιο ή όσοι παρακολουθούσαν την αναμέτρηση από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Τρία γκολ, δοκάρι, ευκαιρίες, εντυπωσιακός ρυθμός και ωραίο θέαμα.

Νωρίς στο παιχνίδι, μόλις στο 8', η Ξάνθη είχε δοκάρι: Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον Μάνταλο, ο οποίος έκανε το σουτ και είδε την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι, στο έδαφος και να απομακρύνεται.

Ο Εργοτέλης δεν πτοήθηκε και προσπάθησε να απαντήσει άμεσα. Το έκανε άκρως επιτυχημένα, με δύο γκολ! Στο 10', σε μια αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Μπαντιμπανγκά σούταρε ωραία αλλά απέκρουσε ο Τσέμα. Ο Βερπακόφσκις έγινε κάτοχος της μπάλας, την γύρισε στον Αναστασάκο ο οποίος και την έσπρωξε τελικά στα δίχτυα. Δεν χρειάστηκε να περάσουν ούτε 8 λεπτά, όταν σε μία ακόμα αντεπίθεση των Κρητικών, ο Μπαντιμπανγκά πάσαρε ιδανικά στον Αναστασάκο ο οποίος πλάσαρε εύστοχα στην εστία του Τσέμα.

Η Ξάνθη επιχείρησε να συνέλθει γρήγορα από τα δύο γκολ που είχε δεχτεί και μπήκε ξανά στο παιχνίδι στο 23', όταν από εκτέλεση κόρνερ του Τριάδη, ο Γούτας έκανε την κεφαλιά και ο Σολάρι με κοντινή προβολή μείωσε σε 2-1.

Μέχρι το τέλος του εντυπωσιακού πρώτου μέρους, ο Βερπακόφσκις είχε μια καλή αλλά άστοχη κεφαλιά στο 35', ενώ ο Τσέμα απέκρουσε στο 45' το σουτ του Ρομάνο που είχε βρεθεί σε εξαιρετική θέση.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Πιο υποτονικό το παιχνίδι, κακό ποιοτικά, με ελάχιστες καλές στιγμές και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Ένα άστοχο σουτ του Τριάδη στο 65' και άλλο ένα του Μπαντιμπανγκά στο 81', ήταν οι μοναδικές φάσεις που "ξύπνησαν" τον κόσμο.

Όλα αυτά, μέχρι το... 94'! Μόλις ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των πέντε που είχε υποδείξει ως καθυστέρηση ο διαιτητής, ο Γούτας πήδηξε ψηλότερα απ' όλους σε μια σέντρα στην περιοχή του Εργοτέλη, και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ένα γκολ, που θα έλεγε κανείς ότι απέδιδε δικαιοσύνη σε έναν αγώνα που ίσως να μην άξιζε κανείς να ηττηθεί...

MVP

Αν δεν υπήρχε ο Γούτας να ισοφαρίσει στο 94' και να χαρίσει το βαθμό στην Ξάνθη, αδιαμφισβήτητος MVP θα ήταν ο Αναστασάκος που σκόραρε δύο φορές για τον Εργοτέλη. Ωστόσο, ο αμυντικός της Ξάνθης ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που έκρινε το αποτέλεσμα.

Αδύναμος κρίκος

Το κέντρο της άμυνας του Εργοτέλη ολιγώρησε στα πιο κρίσιμα λεπτά του αγώνα και επέτρεψε στον Γούτα να σηκωθεί και να καρφώσει τη μπάλα στα δίχτυα. Ειδικά σε εκείνο το σημείο, έλειψε το καθαρό μυαλό από τους κεντρικούς αμυντικούς των Κρητικών που όφειλαν να αποτρέψουν την ισοφάριση.

Σχόλιο

Ο Εργοτέλης είχε πολύ μεγαλύτερη ανάγκη τους τρεις βαθμούς σε σχέση με την Ξάνθη, αφού έχει μπει για τα καλά σε περιπέτειες, συμπληρώνοντας εννέα αγώνες χωρίς νίκη! Το γεγονός ότι προηγήθηκε 2-0 και δεν νίκησε, το λες και "αυτοκτονία". Η Ξάνθη επέμεινε, πίεσε λίγο παραπάνω στο τέλος και δικαιώθηκε. Στα αξιοσημείωτα του ματς η παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη στις εξέδρες του Παγκρητίου (ο Εργοτέλης είχε στον πάγκο του υπηρεσιακό τεχνικό δίδυμο τους Λαμπράκη, Πλεσίτη), το ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία με τη φανέλα της Ξάνθης αντικαθιστώντας τον Βασιλακάκη στο 75' και τέλος η αντικατάσταση του Αθανασίου στο 63' λόγω τραυματισμού, ο οποίος μάλιστα επέστρεφε μετά από τρεις αγώνες κάτω από τα γκολπόστ του Εργοτέλη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου (63' Καβουσάκης), Τζανακάκης, Μεχία, Αζίζ, Σαρρής, Καρντόσο, Χαντί, Μπαντιμπανγκά, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (69' Διαμαντάκος), Αναστασάκος (88' Κοζορώνης).

ΞΑΘΝΗ: Τσέμα, Μπέρτος, Βάλλας, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης (75' Γκαρσία), Ντε Γκούζμαν, Σολτάνι, Μάνταλος (59' Κάλβο), Τριάδης (79' Σουάρες), Σολάρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK