Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-0

Ο Πανιώνιος υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ στην τρίτη εφετινή του ήττα στο πρωτάθλημα (2-0 με τα γκολ των Χρήστου Αραβίδη και Αντρέας Λάσνικ), επανήλθε στις επιτυχίες μετά από τρεις αγωνιστικές και απομακρύνθηκε για τα καλά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-0

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος παρατάχθηκε όπως στο ματς του "Α. Νικολαΐδης", δηλαδή με τρεις αμυντικούς (Τάσος Αυλωνίτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Νίκος Παντίδος), μόνο που αυτή τη φορά δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος. Στον αντίποδα ο Χουμπ Στέφενς προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Μάαρτεν Μάρτενς και να χρησιμοποιήσει στα χαφ τον Κώστα Κατσουράνη.

Ο Πανιώνιος ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε και, μάλιστα, από στημένη φάση. Ο Αντρέας Λάσνικ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο, οριακά καλυπτόμενος, Χρήστος Αραβίδης άνοιξε το σκορ με προβολή. Από το μυαλό των περισσοτέρων πέρασε η σκέψη ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει ακόμα μία ανατροπή.

Το γκολ αφύπνισε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άγγιξαν την ισοφάριση στο 12ο λεπτό (δοκάρι Στέφανου Αθανασιάδη) και ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους για λίγα λεπτά, ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να μεταφέρουν το ματς μακριά από την περιοχή τους. Δύο προσπάθειες του Κατσουράνη εξουδετερώθηκαν από Γιάννη Ανέστη και Λαμπρόπουλο αντίστοιχα.

Μέχρι τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει κατά κύριο λόγο με γεμίσματα (29 είχαν καταγραφεί μέχρι το 55'), εν συνεχεία όμως, οι παίκτες του έπαιξαν πιο πολύ από τη... γη. Ο Λάσνικ, πάντως, φρόντισε να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το έργο τους όταν διπλασίασε τα γκολ του Πανιωνίου με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 61ο λεπτό.

Η αντίδραση του "δικεφάλου" ήταν πανομοιότυπη με το πρώτο γκολ: αρχικά πίεσε από πτέρυγες και άξονα για τη μείωση, κατόπιν όμως, φάνηκε ότι δεν είχε επιθετικό πλάνο για να επαναλάβει ακόμα μία ανατροπή.

MVP

Ο Αντρέας Λάσνικ. Στο προηγούμενο ματς με τον Παναθηναϊκό έχασε πέναλτι, εν προκειμένω όμως, πήρε υψηλό βαθμό στις στημένες φάσεις. Από δική του εκτέλεση φάουλ στο 6ο λεπτό, ο Χρήστος Αραβίδης άνοιξε το σκορ, ενώ ένα νέο χτύπημα φάουλ (στο 61') κλείδωσε τη νίκη του Πανιωνίου.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μίροσλαβ Στοχ. Δεν ήταν συγκεντρωμένος στις τελικές προσπάθειες που επιχείρησε και, ορθώς, ο Χουμπ Στέφενς τον αντικατέστησε στο 71' με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό πλάσαρε άψυχα, στο 68ο δεν μπόρεσε να κοντρολάρει στο ύψος της μικρής περιοχής και στο 70ό αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Σχόλιο

Ο Πανιώνιος έγινε η τέταρτη ομάδα μετά τους Ολυμπιακό, Παναιτωλικό και Απόλλωνα που δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να σκοράρει. Με αυτό το σκεπτικό παρέταξε την ομάδα του ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, ο οποίος πόνταρε στον ενθουσιασμό του Αντρέας Λάσνικ, τη δημιουργικότητα του Δημήτρη Κολοβού και την εκτελεστική δεινότητα του Χρήστου Αραβίδη. Δικαιώθηκε... Ο "δικέφαλος", αντίθετα, δεν είχε σταθερότητα και συγκέντρωση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με συνέπεια να επαναλάβει ακόμα μία κακή εμφάνιση ύστερα από το ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή και τη χλωμή νίκη επί του Παναιτωλικού.

Οι συνθέσεις

Πανιώνιος (Παναγόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Κουλουχέρης, Παντίδος, Λάσνικ (81' Μπούζας), Κολοβός (70' Ντούνης), Αραβίδης, Γιάννου (62' Μητρόπουλος).

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος (59' Λίνο), Τζιόλης, Λάζαρ (59' Μάρτενς), Κατσουράνης, Στοχ (71' Σαλπιγγίδης), Λούκας, Αθανασιάδης.

Στιγμές από το ματς της Νέας Σμύρνης

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-0
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-0
INTIME SPORTS
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-0
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-0
INTIME SPORTS
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-0
INTIME SPORTS
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-0
INTIME SPORTS
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-0
INTIME SPORTS
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-0
INTIME SPORTS
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-0
INTIME SPORTS
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-0
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK