Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2

Με γκολ και ασίστ από τον Μάικλ Ολαϊτάν, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια και συνέχισε την προέλασή του προς την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Αποβλήθηκαν Ντε Γκουζμάν και Χολέμπας.

Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Η Ξάνθη είναι μία από τις λίγες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος που παρατάχθηκε χωρίς κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι στον Ολυμπιακό. Το γεγονός αυτό βοήθησε να γίνει καλό παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό στο πρώτο μέρος κατά το οποίο οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να προηγηθούν.

Οι γηπεδούχοι με τις γραμμές τους ψηλά και με πίεση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου έφεραν ουκ ολίγες φορές σε δύσκολη θέση τους πρωταθλητές τους οποίους απείλησαν άμεσα τόσο με τον Τριάδη (19') όσο και με τον Βάλλα (27' κεφαλιά δοκάρι). Στο μεσοδιάστημα όμως ο Ολυμπιακός, που παρατάχθηκε με μοναδικό προωθημένο τον Ολαϊτάν, βρήκε τον τρόπο να πετύχει εκείνος το γκολ (με τον Νιγηριανό από στημένη φάση) και να απλοποιήσει τη ζωή του στο υπόλοοπο του αγώνα.

Η γρήγορη αποβολή του Ντε Γκούζμαν στο 48' επηρέασε τόσο το ρυθμό όσο και τη διάθεση των ομάδων. Η Ξάνθη αναγκαστικά έχασε μέτρα και έπαιξε πιο αμυντικά παρά το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ ενώ ο Ολυμπιακός, ακόμα και με την προσθήκη του Ιμπαγάσα, δεν μπορούσε να φανεί απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχασε τον έλεγχο.

Η αποβολή του Χολέμπας με απευθείας κόκκινη στο 73' εξισορρόπησε αριθμητικά το ματς και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να αναθαρρήσουν γεγονός όμως που δεν τους οδήγησε σε μεγάλες ευκαιρίες. Το σουτ του Μάνταλου στο 87' έφυγε λίγο άουτ ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ιμπαγάσα έγραψε το 0-2 από την ασίστ του Ολαϊτάν για να σφραγίσουν οι πρωταθλητές μία ακόμη νίκη.

MVP

Ο Ολυμπιακός δεν είχε Μήτρογλου, δεν είχε Σαβιόλα αλλά ο Ολαϊτάν έφτανε και περίσσευε. Ταχύτατος και εξαιρετικά δραστήριος ο Νιγηριανός στράικερ πέτυχε το πρώτο γκολ των "ερυθρόλευκων" και ετοιμάσε με έξοχη ασίστ το δεύτερο.

Αδύναμος Κρίκος

Με την ανόητη αποβολή του ο Ντε Γκουζμάν ανάγκασε την ομάδα του να παίξει σχεδόν για 25 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Και αυτό γιατί έπιασε την μπάλα με το χέρι στο κέντρο του γηπέδου.

Σχόλιο

Ενα καλό πρώτο 40λεπτο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό για να περάσει από μία ακόμη δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος. Ο Μίτσελ είναι ένας ευτυχής κόουτς αφού ο τρίτος, θεωρητικά, φορ του έχει την ποιότητα του Ολαϊτάν. Η Ξάνθη έπαιξε με γενναίο τρόπο και σίγουρα θα έπρεπε να πετύχει γκολ βάσει των ευκαιριών που έκανε.

Ξάνθη: Τσέμα, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας (83' Ράνος), Βασιλακάκης, Τριάδης (61' Σολτάνι), Μάνταλος, Κάλβο, Σολάρι (61' Κομεσίδης).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (77' Μπονγκ), Ντομίνγκες (68' Ιμπαγάσα), Φουστέρ (86' Εντινγκά), Ολαϊτάν.

Εικόνες από τα Πηγάδια

Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2

Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2

Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2

Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2

Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK