Άρης - Ξάνθη 1-1

Δύο αμυντικά λάθη επέτρεψαν σε Άρη και Ξάνθη να σκοράρουν στην ανιαρή αναμέτρηση του "Κ. Βικελίδης", το τελικό αποτέλεσμα (1-1) της οποίας κράτησε τον ουραγό της βαθμολογίας μακριά από τη νίκη για 14η συνεχόμενη αγωνιστική.

Άρης - Ξάνθη 1-1

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Δυνατές μονομαχίες, αμφισβητούμενες φάσεις και έλλειψη ρυθμού στο μεγαλύτερο διάστημα, επεφύλασσε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του "Κ. Βικελίδης", όπου Άρης και Ξάνθη παρατάχθηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς. Αναμενόμενο γιατί οι γηπεδούχοι προέρχονταν από το στραπάτσο της προηγούμενης εβδομάδας και, στον αντίποδα, ο Ράινερ Μάουρερ ήθελε να αποφύγει μία νέα ήττα που θα έκανε ακόμα πιο επισφαλή τη θέση του.

Οι δύο πλευρές έδειξαν σαφή προτίμηση στην εκδήλωση επιθέσεων από την αριστερή πτέρυγα, οι "κίτρινοι" με τους δραστήριους Ανδρέα Τάτο και Τάσο Μπακασέτα, οι ακρίτες μέσω κάποιων αντεπιθέσεων. Η σημαντικότερη ευκαιρία καταγράφηκε στο 25ο λεπτό, όταν μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Τάτου, ο Νταβίδ Αγκάνθο με σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσέμα.

Ο Άρης έχει δείξει στοιχεία αυτοκαταστροφής με αποκορύφωμα το ματς της Λιβαδειάς, μόνο που δεν φρόντισε να τα αποβάλει. Τουναντίον, ο Ρούμπεν Πουλίδο έκανε ένα τραγικό λάθος στο 52ο λεπτό (μετά από εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία) και έδωσε την ευκαιρία στον Πέτρο Μάνταλο να σημειώσει ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

Ο Ράινερ Μάουρερ έδωσε εντολή στους παίκτες του να πιέσουν ψηλά και κατ' επέκταση να εμποδίσουν την ανάπτυξη των γηπεδούχων. Τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό, όμως, λογάριαζαν χωρίς τον Σπύρο Βάλλα, ο οποίος στο 68ο λεπτό έστρωσε την μπάλα στον Μπακασέτα κι εκείνος ισοφάρισε.

Το ματς απέκτησε ρυθμό για λίγα λεπτά, ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει κατά κύριο λόγο με τον Μιχάλη Μανιά, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις λιγοστές ευκαιρίες που του δόθηκαν και το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

MVP

Ο Τάσος Μπακασέτας. Ήταν δραστήριος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και πανηγύρισε το τρίτο του γκολ σε δύο αναμετρήσεις με τη φανέλα του Άρη. Η ουσία, πάντως, είναι ότι δεν επρόκειτο για το νικητήριο...

Αδύναμος κρίκος

Ο Σπύρος Βάλλας. Η απρόσεκτη κεφαλιά προς τα πίσω δεν δικαιολογείται για την εμπειρία του. Αποτέλεσμα: η Ξάνθη να παραμείνει χωρίς νίκη εν έτει 2014 (δύο ισοπαλίες - τέσσερις ήττες).

Σχόλιο

Η σκέψη όλων μετά το τέλος (και αυτής) της αναμέτρησης είναι με ποιον "μαγικό" τρόπο ο Άρης θα καταφέρει να σωθεί από τη στιγμή που αναπτύσσεται δύσκολα, δεν παίρνει καλό βαθμό στο εκτελεστικό κομμάτι και υποπίπτει σε τραγικά λάθη όπως αυτό του Ρούμπεν Πουλίδο. Ούτε στο αντίπαλο στρατόπεδο, πάντως, τα πράγματα χαρακτηρίζονται ρόδινα από τη στιγμή που η Ξάνθη δεν νικάει ούτε με... αίτηση. Το θετικό για εκείνη, όμως, είναι ότι απέχει πολλούς βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι συνθέσεις

Άρης (Σ. Παπαδόπουλος): Διούδης, Γιαννίτσης, Πουλίδο, Οικονομόπουλος (61' Σουνάς), Αγκάνθο, Τάτος, Τσουμάνης, Μπακασέτας, Καμινιώτης (23' Γ. Παπαδόπουλος), Μανιάς, Β. Βλάχος (85' Αγγελούδης).

Ξάνθη (Μάουρερ): Τσέμα, Φλίσκας, Π. Γκαρσία (56' Βασιλακάκης), Γούτας, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (87' Σουάρες), Μαρίν (73' Τριάδης), Σολάρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK