Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 1-0 (VIDEOS)

Με γκολ του Ματίας Ιγκλέσιας στο ντεμπούτο του στην αρχική 11άδα, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 1-0 του Πλατανιά στο "Θ. Κολοκοτρώνης", επιστρέφοντας στις νίκες. Κακοί οι Αρκάδες στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού που κινδύνεψαν σε αρκετές περιπτώσεις με την ισοφάριση.

Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 1-0 (VIDEOS)

Το LIVE του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Στάικος Βεργέτης ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1, έχοντας τον Κοσίτσκι στο τέρμα και τους Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ και Τσοκάνη στην άμυνα. Οι Μουνάφο, Ιγκλέσιας τα δύο αμυντικά χαφ, οι Μάσα, Ρόλε, Γιαννιώτας μπροστά τους και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπαράλες.

Παρά το γεγονός ότι ο Αστέρας είχε σημαντικές επιστροφές στην 11άδα, όπως αυτές των Μάσα και Μπαράλες, το κακό αγωνιστικό πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων παρέμεινε. Είναι χαρακτηριστικό πώς οι κιτρινομπλέ, οι οποίοι στην έδρα τους μπαίνουν σχεδόν πάντα πολύ δυνατά, απείλησαν για πρώτη φορά στο 29’ με τον Μάσα.

Παιχνίδι χωρίς κίνηση, χωρίς συνεργασίες, χωρίς φαντασία. Φλύαρη κατοχή και ένα πρώτο ημίχρονο στο 0-0 και αυτό γιατί στο 42’ ο Ιτουά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την άστοχη έξοδο-δώρο του Κοσίτσκι σε στημένη μπάλα. Αυτή τη ευκαιρία ταρακούνησε τον Αστέρα που πίεσε στα 3-4 λεπτά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, όπως δεν είχε κάνει σε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η ευκαιρία του Πλατανιά φάνηκε τελικά ευεργετική καθώς οι γηπεδούχοι μπήκαν με πάθος στην επανάληψη και διάθεση να απειλήσουν την εστία του Ολιμπά. Το κατάφεραν κυρίως με τις κεφαλιές του Τζερόνιμο Μπαράλες. Σε μία από αυτές ο Ιγκλέσιας πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε στο 60’, διώχνοντας τα σύννεφα που είχαν μαζευτεί πάνω από το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Ο Πλατανιάς μετά το 1-0 προσπάθησε να αντιδράσει και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αστέρας έδειξε πάλι κάποια σημάδια ανασφάλειας, γύρισε πίσω αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι δεν έχει κάποιο σπουδαίο αντίπαλο απέναντι και ανέκτησε τα ηνία του αγώνα, χάνοντας ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα που θα «κλείδωνε» το τρίποντο.

Το γκολ δεν ήρθε, αλλά αυτό το Ιγκλέσιας ήταν αρκετό για να επιστρέψουν οι Αρκάδες στις νίκες καθώς ο Μιλούνοβιτς κλώτσησε σπουδαία ευκαιρία στο 95’.

MVP

Μπορεί ο Ιγκλέσιας να πέτυχε το γκολ της νίκης, όμως το βραβείο του MVP πάει στον Τζερόνιμο Μπαράλες. Ο επιθετικός του Αστέρα συμμετείχε σε όλες τις φάσεις της ομάδας του, στάθηκε άτυχος 3 φορές με τις κεφαλιές του να τις βγάζει (έστω και δύσκολα) ο Ολιμπά, ενώ στη φάση του γκολ στην ουσία του ανήκει το 50%, καθώς είναι αυτός που πιάνει την κεφαλιά.

Αδύναμος Κρίκος

Ιδιαίτερα ασταθής ήταν ο κεντρικός αμυντικός του Πλατανιά, Ιτούα. Ο Γάλλος έχασε σε αρκετές περιπτώσεις τον Μπαράλες, ενώ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, του φεύγει και ο Πάρα που λίγο έλειψε να κάνει το 2-0.

Σχόλιο

Μετά την ήττα στην Μυτιλήνη την προηγούμενη αγωνιστική, ο Αστέρας επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με το εύθραυστο 1-0 του Πλατανιά. Οι Αρκάδες δεν ενθουσίασαν με την απόδοσή τους για ένα ακόμη ματς, είχαν αρκετά "νεκρά διαστήματα" στο παιχνίδι τους, ενώ κινδύνεψαν σε αρκετές περιπτώσεις να δεχθούν το γκολ της ισοφάρισης.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Τζερόνιμο Μπαράλες που αποτελούσε συνεχώς κίνδυνο για τον Ολιμπά. Όσον αφορά τον Ιγκλέσιας, σίγουρα το γκολ αυτό θα του δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να τον δούμε όπως τον θυμόμασταν με τη φανέλα του Ατρομήτου. Από την άλλη ο Πλατανιάς πάλεψε, απείλησε, όμως η αστοχία των ποδοσφαιριστών του, του στοίχισε. Δικαιολογημένα φωνάζουν για χέρι του Σανκαρέ στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι.

Οι συνθέσεις

Αστέρα Τρίπολης: Κοσίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μάσα, Μπαράλες (89' Ζησόπουλος), Ρόλε (58' Πάρα), Γιαννιώτας (77' Τορμένα).

Πλατανιάς: Ολιμπά, Ζαραδούκας (75' Μιλούνοβιτς), Μαχλελής (68' Τετέ), Ιτούα, Κουλιμπαλί, Μενδρινός, Δημήτρης, Μαχαμάτ, Τόρες, Κάσιο (56' Τσουράκης), Αγκιλέρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK