Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-2

Ο Ολυμπιακός φόρεσε το σοβαρό προσωπείο του, βασίστηκε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του και έφυγε με τη νίκη 2-0 από την Ξάνθη απέναντι στην ακίνδυνη ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, χάρη στα γκολ των Πάουλο Μασάδο και Ραφίκ Τζεμπούρ.

Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-2
INTIME SPORTS

Εικόνα αγώνα

Ο Μίτσελ πόνταρε στα νιάτα και δικαιώθηκε με τη χρησιμοποίηση των Τάσου Παπάζογλου και Παναγιώτη Βλαχοδήμου (κόντρα στην πρώην ομάδα του) στα δεξιά και του Μπάμπη Λυκογιάννη στα αριστερά. Οι 3 ποδοσφαιριστές άπλωσαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τις κινήσεις τους στις πτέρυγες και άνοιξαν την άμυνα της Ξάνθης από τα πρώτα λεπτά. Ο Βλαχοδήμος μαζί με τον Ραφίκ Τζεμπούρ στην κορυφή αποτέλεσαν μόνιμες πηγές κινδύνου από πλευράς φιλοξενουμένων, που είχαν τον απόλυτο έλεγχο στην κυκλοφορία της μπάλας, απέναντι σε μία υπερβολικά παθητική Ξάνθη.

Ένα φάουλ του Πάουλο Μασάδο από αριστερά στο 29ο λεπτό και ένα λάθος του Γιούρι Λοντίγκιν έδωσαν προβάδισμα στους "ερυθρολεύκους", απομακρύνοντας το άγχος του γκολ. Ακόμα και με το εις βάρος τους 1-0, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν ανοίχθηκαν, με συνέπεια ο Μπάλας Μέγιερι να μείνει... θεατής για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, πλην μιας φάσης στην οποία τραυματίστηκε στο δάχτυλο.

Ο τραυματισμός του Παΐτο ανάγκασε τον Ουζουνίδη να κάνει νωρίς στο 2ο ημίχρονο την πρώτη αλλαγή του και λίγο αργότερα έριξε στο ματς τους Μαρσελίνιο και Αντώνη Ράνο για να βελτιώσει την επιθετική λειτουργία των γηπεδούχων, ωστόσο οι επελάσεις του Βλαχοδήμου θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει από τα μέσα του 2ου ημιχρόνου το ματς (ο Λοντίγκιν προέβη σε εξαιρετικές επεμβάσεις στο 2ο ημίχρονο). Σε μία τέτοια φάση στο 68ο λεπτό, ο Τζεμπούρ άρπαξε το ριμπάουντ και έκανε το 2-0, "κλειδώνοντας" τη νίκη για τους νταμπλούχους Ελλάδας, λίγες ημέρες πριν από την προσπάθεια ανατροπής δεδομένων στο Europa League απέναντι στη Λεβάντε.

Κλειδί

Στην ανάγνωση των ενδεκάδων, κρίθηκε ότι ο Μίτσελ ρίσκαρε χρησιμοποιώντας τους Παναγιώτη Βλαχοδήμο, Τάσο Παπάζογλου και Μπάμπη Λυκογιάννη. Εκ του αποτελέσματος, η φρεσκάδα των 3 νεαρών παικτών του Ολυμπιακού, η ταχύτητα και η πειθαρχία στις οδηγίες του Ισπανού δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην Ξάνθη.

MVP

Το ταλέντο των 3 συμπαικτών του μπόλιασε με την εμπειρία του ο Τζαμέλ Αμπντούν, ο οποίος αποτέλεσε τον "κινητήριο μοχλό" των φιλοξενουμένων, που είχαν και τον περισσότερο χρόνο την μπάλα στα πόδια τους. Ο Αλγερινός μέσος άρχισε από αριστερά, συνέκλινε στο κέντρο όπου χρειαζόταν και εκμεταλλευόταν τους κενούς χώρους που δημιουργούνταν στην πτέρυγά του, ειδικά στο 1ο ημίχρονο.

Αδύναμος κρίκος

Η Ξάνθη έχασε τις μάχες στο κέντρο και ηττήθηκε. Με εξαίρεση τον πανταχού παρόντα Πέτρο Μάνταλο, οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους αντιπάλους τους σε αυτόν το χώρο, ούτε σε αργό παιχνίδι, ούτε σε αντεπιθέσεις, με συνέπεια να επιτρέψουν στους παίκτες του Ολυμπιακού να οργανώνονται και να υπολογίζουν απρόσκοπτα την επόμενη κίνησή τους.

Το live της αναμέτρησης

Μπείτε στο διάλογο της SUPER BALL (21:45). Στο studio της εκπομπής ο Παντελής Διαμαντόπουλος. Θα σχολιάσει μαζί με τον Δημήτρη Χριστοφιδέλλη και τον Παναγιώτη Γκαραγκάνη την αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό καθώς και την ήττα των "ερυθρόλευκων" από τη Λεβάντε.

Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK