Στο έλεος του Βασιλακάκη ο Παναθηναϊκός, ήττα που "πονάει" στα Πηγάδια

Με τη μοναδική της τελική στο τέρμα η Ξάνθη νίκησε τον Παναθηναϊκό με 1-0 στα Πηγάδια και έβαλε φωτιά στη μάχη για μία θέση των πλέι οφ. Εχασαν ευκαιρίες οι πράσινοι που είχαν πολύ μεγάλα ποσοστά κατοχής αλλά έφυγαν ηττημένοι από το γήπεδο. Σκόρερ ο δήμιος του Παναθηναϊκού, Βασιλακάκης.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το αήττητο σερί οκτώ αγωνιστικών που "έτρεχε" ο Παναθηναϊκός έλαβε τέλος στην Ξάνθη. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου πήρε την νίκη με 1-0 με σκόρερ της τον... συνήθη ύποπτο στα ματς με το Τριφύλλι, Θοδωρή Βασιλακάκη. Για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν η Ξάνθη πίκρανε τον Παναθηναϊκό (μετά το 1-2 στη Λεωφόρο), έχοντας εξελιχθεί στον... χειρότερό του δαίμονα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε την ομάδα του με 4-4-2 και επανέφερε τον Βιγιαφάνιες, που εξέτισε την ποινή του αντί του Εμποκού, ο οποίος έχασε τρεις προπονήσεις λόγω τραυματισμού. Οι "πράσινοι" ήταν καλύτεροι από την αρχή και πίεσαν αρκετά την άμυνα της Ξάνθης. Στο 18' ο Κλωναρίδης έβγαλε με εξαιρετική κάθετη τον Μπεργκ απέναντι στον Ζίβκοβιτς, αλλά ο Σουηδός υποδείχθηκε -λανθασμένα- σε θέση οφσάιντ.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 29ο λεπτό με τον Κλωναρίδη να πιάνει ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής και τον Ζίβκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά. Ο ίδιος παίκτης στο 45' έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, αλλά ο κίπερ της Ξάνθης φώναξε για ακόμη μια φορά παρών.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Βιγιαφάνιες βγήκε απέναντι στον Ζίβκοβιτς, ύστερα από βαθιά μπαλιά, αλλά ο Αργεντινός υποδείχθηκε -λανθασμένα- σε θέση οφσάιντ. Η Ξάνθη δεν είχε κάνει φάση στην εστία του Παναθηναϊκού μέχρι το 67'. Στο πρώτο σουτ των Ακριτών εντός εστίας, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ο Βασιλακάκης εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη απομάκρυνση του Κουτρουμπή και με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-0! Οι "πράσινοι" πίεσαν στα τελευταία λεπτά, ο Ουζουνίδης έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Σιλά, Καμαρά, Ντε Λούκας, Σολτάνι (79’ Τριάδης), Βασιλακάκης (81’ Μεχία), Λουσέρο (56’ Λάζιτς), Γιουνές.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Μπουμάλ (63’ Εμποκού), Ζέκα, Κουρμπέλης (71’ Π. Βλαχοδήμος), Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (75’ Λουντ), Μπεργκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK