Θρυλικός Πανιώνιος, προσγείωσε ανώμαλα τον Ολυμπιακό!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ: Ο Πανιώνιος δεν σταμάτησε τη φρενήρη πορεία του ούτε κόντρα στον Ολυμπιακό τον οποίο και νίκησε 1-0 μέσα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Χρυσός σκόρερ ο Μασούρας. Αιφνιδιάστηκαν οι "ερυθρόλευκοι" και δεν βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν. Στους επτά πόντους από την κορυφή ο Πανιώνιος!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ανώμαλη προσγείωση! Ο Ολυμπιακός παρατάχτηκε στο "Καραϊσκάκης" με την ψυχολογία στα ύψη μετά το εμφατικό 3-0 επί της Οσμανλίσπορ που τον έστειλε στους "16" του Europa League όμως στο ντέρμπι κορυφής για την 22η αγωνιστική της Super League μεγάλος θριαμβευτής ήταν ο Πανιώνιος: νίκησε ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ με 1-0 και συνεχίζει φετινή ονειρεμένη πορεία του που τον έχει φέρει μόνο 2ο, στο +4 από τον 3ο ΠΑΟΚ και στο -7 από τους πρωτοπόρους Πειραιώτες!

Η άσχημη ημέρα για τους "ερυθρόλευκους" και η καλή για τους Νεοσμυρνιώτες φάνηκε όχι απλά από νωρίς αλλά από τα... αποδυτήρια, με τους παίκτες του Μιλόγεβιτς να "χτυπούν σαν κόμπρα" την ναρκωμένη άμυνα του Ολυμπιακού και να βρίσκουν δίχτυα στα 49 δευτερόλεπτα! Ο Βλάχος έβγαλε στον Σαββίδη, εκείνος πιο δεξιά στον Φούντα που πρόλαβε τον Βιάνα και έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μασούρας βγήκε στην πλάτη του Παρέδες για να νικήσει τον Λεάλι!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η συνέχεια βρήκε τον Ολυμπιακό (6 νέα πρόσωπα είχε ο Μπέντο σε σχέση με το ματς της Τουρκίας) να κερδίζει σταδιακά μέτρα στο γήπεδο και να ασκεί πίεση, όμως οι παίκτες του ήταν στατικοί και από τη στιγμή που ήταν μπλοκαρισμένοι στον άξονα επέλεξαν τις σέντρες για να απειλήσουν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο Ελιουνούσι είχε δύο καλές στιγμές στο 8' και στο 43' όμως την πρώτη νικήθηκε από τον Μπαντή και την δεύτερη από τον (εξαιρετικό, κορυφαίο του αγώνα) Οικονόμου ενώ οι άλλες δύο είχαν την υπογραφή του Καρντόσο. Για ένα ακόμα ματς όμως ο Παραγουανός έδειξε πως διανύει μόνιμη περιόδο ντεφορμαρίσματος αλλά και γκίνιας, με χαρακτηριστική τη φάση του 25' που έβαλε το γόνατο για να αλλάξει πορεία στη μπάλα μετά από σουτ του Ανδρούτσου αλλά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι...

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όσοι στο δεύτερο μέρος περίμεναν έναν Ολυμπιακό που θα πίεζε ακόμα περισσότερο για την ανατροπή διαψεύστηκαν πανηγυρικά, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να παίζουν μονοδιάστατα και προβλέψιμα, να επιχειρούν πεισματικά -σε βαθμό εμμονής- γεμίσματα προς τη μεγάλη περιοχή (συνολικά 58!) ψάχνοντας το κεφάλι του Καρντόσο και από το 61' (πέρασε αλλαγή) του Ανσαριφάρντ και τον Πανιώνιο να κρατάει με άνεση. Οι παίκτες του Πανιωνίου είχαν πλάνο, στρατηγική και οργάνωση στην αμυντική τους λειτουργία και εξαφάνισαν όλα σχεδόν τα επιθετικά ατού των Πειραιωτών, την ώρα που είχαν μάλιστα δύο αμυντικά χαφ (Σιώπης και Κόρμπος) που έτρεχαν ασταμάτητα και είχαν κάνει τη μεγάλη περιοχή να φαίνεται απαγορευμένη ζώνη για τα χαφ των Πειραιωτών.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μόνο στο 71' ένιωσαν απειλή οι Νεοσμυρνιώτες με την κεφαλιά του Ντα Κόστα (χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ) και στο 77' με τον Καρντόσο που καθυστέρησε υπερβολικά στη μεγάλη περιοχή και έδωσε δικαίωμα στον Οικονόμου να τον κόψει με σωτήρια προβολή. Στον αντίποδα ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που είχε την τεράστια ευκαιρία για το 2-0 με τον τετ α τετ του Φούντα στο 72', με το φινάλε να βρίσκει πάντως την ομάδα του Μιλόγεβιτς των πολλών απουσιών (χωρίς Μασούντ, Ρισβάνης, Μπεν και Γιαννιώτης) να φτάνει χωρίς τρομακτική δυσκολία σε μία ιστορική νίκη σε επίπεδο Α' Εθνικής.

Και αυτό γιατί ήταν η πρώτη στο "Καραϊσκάκης" για το πρωτάθλημα από το 1966, πρώτη εκτός έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό από το 1981 (είχε νικήσει τότε 2-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια) ενώ κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα για πρώτη φορά από το 1993, μετρώντας έκτοτε 21 συνεχόμενες ήττες στο Φάληρο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Παρέδες (68' Μανθάτης), Ντα Κόστα, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό (75' Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος, Ελιουνούσι, Φορτούνης, Σεμπά, Καρντόσο (61' Ανσαριφάρντ)

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Βλάχος, Οικονόμου, Γκιοατά, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (88' Λάμπρου), Μασούρας, Σαββίδης (80' Καθάριος), Γεσίλ (61' Μαχμούτοβιτς)

TΟ LIVE CHAT

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK