Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1 (VIDEOS)

Μ' ένα γκολ ανά ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του Ατρομήτου, συνέχισε το νικηφόρο σερί του επί ημερών Περέιρα και απέκτησε την ευκαιρία στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα να κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση (και) του εφετινού τίτλου. Ο Αφελάι άνοιξε το σκορ και ο Μήτρογλου έκανε το 2-0, σε μια νίκη αφιερωμένη στον Κούλη Δουρέκα, προτού μειώσει ο Μαρσελίνιο.

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Σα Πίντο επέλεξε τρεις αμυντικούς μέσους (Αγκουαζί, Μπάλλας, Δημούτσος) για ν' αποφορτίσει την άμυνά του και με σωστές αποστάσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών ο Ατρόμητος κατάφερε να μην κινδυνεύει από τον Ολυμπιακό. Έφτανε ωστόσο μια στιγμή έμπνευσης από τον Τσόρι Ντομίνγκες που σέντραρε από δεξιά και η εύστοχη κεφαλιά του Αφελάι στο 30' για να προηγηθεί η ομάδα του Περέιρα και να θέσει ισχυρές βάσεις επικράτησης.

Μολονότι Σαλίνο - Ντουρμάζ δεν είχαν χημεία στις συνεργασίες του και φάσεις δεν έβγαιναν από τα άκρα, οι πρωταθλητές είχαν μόνιμα την μπάλα στα πόδια τους και δεν κινδύνευαν διατηρώντας ισορροπία στις τρεις γραμμές. Ο Σαντάνα με τον Αυλωνίτη δεν χρειάστηκε να επέμβουν κομβικά, έβγαιναν πάντως πρώτοι στην μπάλα και δεν άφηναν τον Παπάζογλου να κερδίσει μάχη, ενώ Μανιάτης και Μιλιβόγεβιτς είχαν ρόλο μετρονόμων στον άξονα.

Ούτε η είσοδος του Μαρσελίνιο βελτίωσε ή έκανε πιο επικίνδυνο τον Ατρόμητο, με αποτέλεσμα, στο 73', την τρίτη φορά που ο Μήτρογλου δοκίμασε το πόδι του να βρει στόχο. Το 2-0 έριξε επί της ουσίας τους τίτλους τέλους, αφού οι "ερυθρόλευκοι" δεν ήθελαν να ξοδέψουν περισσότερη από την απαιτούμενη ενέργεια. Τούτο τους κόστισε το πολύ όμορφο γκολ του Μαρσελίνιο στο 82', ο οποίος άφησε πίσω τον Σαντάνα, καλυπτόμενος από τον Σαλίνο, αλλά δεν άλλαξε κάτι περισσότερο από το τελικό αποτέλεσμα.

MVP

Ο Τσόρι Ντομίνγκες έχει τη μαγική ικανότητα ν' αλλάζει τα δεδομένα σ' ένα ματς με μια απλή ενέργειά του. Ο Αργεντινός απελευθερώθηκε και έκανε σέντρα ακριβείας στον Αφελάι για το 1-0, ενώ δεν είναι τυχαίο πως αφότου βγήκε, ο Ολυμπιακός έχασε πολλά.

Αδύναμος κρίκος

Ούτε στο πρώτο ούτε στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ο Αντρέι Γκορμπούνοφ ενήργησε σωστά. Στο πρώτο κάνει λανθασμένο υπολογισμό, ενώ στο δεύτερο έχει αντίθετη πορεία από αυτήν της μπάλας και δεν πρόλαβε ν' αποκρούσε παρά την προσπάθεια.

Σχόλιο

Τη στιγμή που οι ανταγωνιστές του έχουν απώλειες ο Ολυμπιακός συνεχίζει με το απόλυτο υπό τον Βίτορ Περέιρα και το +8 από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό του επιτρέπει ν' αντιμετωπίσει το ντέρμπι στην Τούμπα από διαφορετική σκοπιά. Με διπλό στη Θεσσαλονίκη οι ερυθρόλευκοι "κλειδώνουν" άλλον ένα τίτλο στον Πειραιά και η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ο Ατρόμητος άργησε να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη και όταν μείωσε, δεν είχε χρόνο.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Mέγερι, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σαντάνα, Γιαννούλης, Μανιάτης (78' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (69' Ντοσεβί), Ντουρμάζ, Ντομίνγκες (70' Φορτούνης), Μήτρογλου

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Νάστος (42' Κιβρακίδης), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κούρος, Αγκουαζί, Μπάλλας, Δημούτσος, Μπρίτο (63' Μαρσελίνιο), Ούμπιδες, Παπάζογλου (77' Ναπολεόνι)

News 24/7

24MEDIA NETWORK