Πλατανιάς-ΑΕΚ 2-1

Το πέναλτι-δώρο του διαιτητή Ιωαννίδη χάρισε στον Πλατανιά τη νίκη επί της ΑΕΚ στα Περιβόλια (2-1). Ο Φέτσης απάντησε στο γρήγορο γκολ του Ναζλίδη και ο Αναστασάκος από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Τρίτο συνεχόμενο τρίποντο για τους Κρητικούς που τερμάτισαν το αήττητο των "κιτρινόμαυρων" μετά από 6 αγωνιστικές.

Πλατανιάς-ΑΕΚ 2-1

* Το live του αγώνα.

Εικόνα αγώνα:

Όλα νωρίς έγιναν στο ματς των Χανίων. Νωρίς σκόραρε ο Πλατανιάς, νωρίς έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, νωρίς τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Κάστελς, νωρίς απάντησε η ΑΕΚ. Όλα νωρίς σε ένα ματς που άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και συνέχισε με αμείωτο το ενδιαφέρον ανάμεσα σε δύο ομάδες που ουσιαστικά έχουν τον ίδιο στόχο: την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο Πλατανιάς ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 3ο λεπτό με την κεφαλιά του Ναζλίδη, αλλά τα χαμόγελα πάγωσαν όταν λίγα λεπτά αργότερα ο Κάστελς αποχώρησε με ρήξη συνδέσμων δίνοντας τη θέση του στον Μαραγκουδάκη.

Η ΑΕΚ, που μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε περάσει τη σέντρα, άρχισε σιγά-σιγά να βρίσκει τα πατήματά της και σε αυτό βοήθησε και η ισοφάριση του Φέτση στο 17'. Ηταν η εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο και το δοκάρι για να πάρει το ριμπάουντ ο νεαρός μέσος της ΑΕΚ και να ισοφαρίσει με κοντινή κεφαλιά.

Η... αναλαμπή, όμως, της Ενωσης κράτησε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ έχασε το κέντρο, οι παίκτες έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και ο Πλατανιάς επανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι περισσότερο από το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ό,τι αξίζει είναι η φάση του 74ου λεπτού και το πέναλτι-ανακάλυψη του διαιτητή Ιωαννίδη στο μαρκάρισμα του Καραλή στον Ναζλίδη. Η απόφαση-δώρο έστειλε τον Πλατανιά στην άσπρη βούλα και τον Αναστασάκο στον... έβδομο ουρανό, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Για να λέμε, βέβαια, και του στραβού το δίκιο, η επιλογή του Λίνεν να βάλει τον Καραλή δεξί μπακ πληρώθηκε, αφού ο Ναζλίδης του πήρε το πέναλτι για πλάκα.

Μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαμε δει τίποτε άλλο εκτός από παιχνίδι κέντρου, καλά μαρκαρίσματα και μόλις ένα σουτ, αυτό του Μητρόπουλου στο 63ο λεπτό. Οι δύο ομάδες έδειχναν να βολεύονται με το 1-1 και η ροή οδηγούσε σε αυτό το τελικό αποτέλεσμα. Ο διαιτητής, όμως, είχε αντίθετη άποψη και παρά τις προσπάθειες της ΑΕΚ -είχε μία καλή ευκαιρία με τον Κατίδη- το 2-1 δεν άλλαξε. Με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη έκανε αποφασιστικό βήμα για παραμονή στην κατηγορία και στρέφει πλέον την προσοχή της στο ματς κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης.

Κλειδί αγώνα:

Ενα πέναλτι ήταν αρκετό να αλλάξει τον ρου του αγώνα. Ενός αγώνα που πήγαινε για Χ βάσει της διάθεσης που έβγαζαν στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες.

MVP:

Ο Ναζλίδης σκόραρε το πρώτο γκολ και κέρδισε το πέναλτι για το δεύτερο, όντας ο καλύτερος για τους γηπεδούχους.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Εβαλντ Λίνεν έβαλε τον Καραλή μέσα και τον αχρήστεψε βάζοντάς τον δεξί μπακ. Η φάση του πέναλτι -άσχετα αν δεν ήταν- αποδεικνύει του... γραπτού το αληθές.

Πλατανιάς-ΑΕΚ 2-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK