ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-0

Με ψυχή, πάθος, Λεονάρντο και Κλωναρίδη η ΑΕΚ νίκησε εύκολα 2-0 τον ακίνδυνο Παναθηναϊκό και έβαλε βάλσαμο στις πληγές της. Οι "πράσινοι" πάνε στο κλασικό ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με μειονέκτημα τεσσάρων βαθμών.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-0

Η Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής/Βοηθοί: Κουκουλάκης (Ηρακλείου) / Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Γούκος (Ηπείρου).

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Ιωαννίδης (Αργολίδας) / Ζωγράφος (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Καράμπελας (23'), Γεωργέας (43'), Λεονάρντο (48'), Κλωναρίδης (72'), Μανωλάς (90'+1') / Κατσουράνης (10'), Μαρίνος (36'), Σιμάο (84').

Σκόρερ: Λεονάρντο (48'), Κλωναρίδης (71').

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Στο ίδιο γήπεδο όπου έχασε από τον ΠΑΟΚ πριν από μια εβδομάδα ο Παναθηναϊκός, αυτή τη φορά ως φιλοξενούμενος, ηττήθηκε από την Ένωση και έμεινε στο -4 πλέον από τον Ολυμπιακό, παραμονές του ντέρμπι "αιωνίων" (Κυριακή 18/03, 21:30) που πλέον δεν αρκεί στους πράσινους για να καλύψουν τη διαφορά από τους "ερυθρόλευκους".

Όπως και στον εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη, η ΑΕΚ δημιούργησε ευκαιρίες κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, με τη διαφορά ότι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κατάφερε να σκοράρει.

Στο πρώτο μέρος ο "Δικέφαλος" μπορεί να μην κατάφερε να σκοράρει ωστόσο δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία του Παναθηναϊκού. Η ταχύτητα των Λεονάρντο και Σιαλμά, οι οποίοι έβγαιναν από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στην επίθεση της ΑΕΚ, ήταν το κυρίαρχο στοιχείο ανάπτυξης για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου.

Μάλιστα από μια τέτοια ενέργεια του Σιαλμά λίγο έλειψε να γίνει το 1-0, με την μπάλα στο σουτ του Έλληνα επιθετικού να κοντράρει, να αλλάζει πορεία, να βρίσκει στο δοκάρι και να περνάει κόρνερ (17').

Στο 48' ο Λεονάρντο πήρε φόρα για ένα φάουλ το οποίο προσφερόταν για σέντρα και όχι για απευθείας εκτέλεση. Ο βραζιλιάνος χωρίς πολύ δύναμη, αλλά με αρκετό φάλτσο έφερε την μπάλα στη μικρή περιοχή, με το γκελ και τους παίκτες που την διεκδίκησαν να ξεγελούν τον Καρνέζη.

Μετά το 1-0 η ΑΕΚ ανέβασε ταχύτητα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε και μοιάζει να στερείται λύσεων και επιλογών και εμπνεύσεων. Στο 63' ο Κωστένογλου έβαλε τον Κλωναρίδη αντί του Σιαλμά για να κυνηγήσει το γκολ στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού με όπλο την ταχύτητα του πιτσιρικά.

Κι όντως, ο Κλωναρίδης εννιά λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, βγήκε ταχύτατα από τα αριστερά, εκμεταλλεύτηκε το ότι έλειπε ο Μαρίνος από το δεξί άκρο της άμυνας (είχε πάρει τη θέση του ο Καραγκούνης πριν από δύο λεπτά) και σε τετ α τετ με τον Καρνέζη πλάσαρε στο πέσιμο και έκανε το 2-0.

Στις καθυστερήσεις, ο Κλωναρίδης έφτασε μια ανάσα από το 3-0, αλλά ο Καρνέχης τον σταμάτησε στο τετ α τετ.

Κλειδί αγώνα

Ο τρόπος που οι παίκτες της ΑΕΚ πήγαιναν στην μπάλα από το πρώτο λεπτό. Έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο.

MVP

Για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό υπήρχαν πολλοί διακριθέντες: ο Λεονάρντο που έκανε το 1-0, ο Κλωναρίδης που σκόραρε με άψογο πλασέ, ακόμα και ο Γεωργέας που ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά αλλά και δημιουργικά. Όμως ο τίτλος το πολυτιμότερου ανήκει στο Νίκο Λυμπερόπουλο ο οποίος έπαιξε υποδειγματικά στην κορυφή της επίθεσης, μοιράζοντας μπάλα και ανοίγοντας διαδρόμους.

Αδύναμος κρίκος

Ο Καρνέζης θα μπορούσε να είχε αντιδράσει διαφορετικά στο φάουλ του Λεονάρντο. Ωστόσο αιφνιδιάστηκε και αυτό κόστισε στον Παναθηναϊκό.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK