AEK-Παναθηναϊκός 0-2

Ο ανώτερος Παναθηναϊκός επικράτησε δίκαια της ΑΕΚ με 2-0 στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και έκανε αποφασιστικό βήμα για την είσοδό του στα πλέι οφ της Super League. Τα γκολ της πράσινης νίκης οι Βιτόλο και Σο. Κινδυνεύει σοβαρά η Ενωση.

AEK-Παναθηναϊκός 0-2

Η εικόνα του αγώνα

Η φούρια της γηπεδούχου ΑΕΚ στο πρώτο τέταρτο του αγώνα (με ανηλεές πρέσινγκ σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου) εξαντλήθηκε γρήγορα αφού οι παίκτες του Λίνεν δεν διέθεταν την κατάλληλη φυσική κατάσταση για να την υπηρετήσουν με συνέπεια. Ετσι και αλλιώς η όλη αυτή πίεση έφερε μόνο μία καλή φάση, το σουτ του Κατίδη που εξουδετέρωσε ο Καρνέζης.

Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια ισορρόπησε παίρνοντας την μπάλα στα πόδια του αλλά τα καλά ντουμπλαρίσματα της ΑΕΚ στους Μαυρία και Σισοκό δεν επέτρεψαν στους πράσινους να απειλήσουν από τα πλάγια. Στον άξονα η μπάλα δεν πήγαινε σχεδόν ποτέ, ο Εσπάρθα απομονωμένος έψαχνε ματαίως να βρει ρόλο στο ματς και οι φιλοξενούμενοι μέχρι το 40' έμειναν με μία τελική προσπάθεια όλη και όλη.

Στα τελευταία πέντε του πρώτου ημιχρόνου όμως ο Παναθηναϊκός έδωσε κάποια μηνύματα γι' αυτό που θα επακολουθούσε στην επανάληψη. Η ΑΕΚ "έκατσε" επικίνδυνα, ο Παναθηναϊκός βρήκε χώρους και πάτησε με αξιώσεις την περιοχή.

Η σχετική υπεροχή των "πράσινων" καρποφόρησε στη φάση του 55' όταν ο δαιμόνιος Ζέκα έκλεψε την μπάλα από τον Κουτρουμπή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Βιτόλο ο οποίος τα κατάφερε με δύο προσπάθειες.

Το προβάδισμα παρολίγον να εξανεμιστεί άμεσα στη φάση που ο Πίντο γλίστρησε και ο Κατίδης έχασε την ευκαιρία του ματς (στο 57') αλλά εφόσον η ΑΕΚ δεν ισοφάρισε στη συγκεκριμένη στιγμή ο Παναθηναϊκός πάτησε καλύτερα στα πόδια του και επέβαλλε πλήρως το παιχνίδι του.

AEK-Παναθηναϊκός 0-2

Φαινόταν ότι το δεύτερο γκολ αποτελούσε θέμα χρόνου κάτι που επιβεβαιώθηκε στο στημένο του 70' όταν για μία ακόμη φορά φέτος η άμυνα της ΑΕΚ απέτυχε να εξουδετερώσει τον αντίπαλο σε φάουλ. Η κεφαλιά του Σο έγραψε το 2-0 και ουσιαστικά έβαλε τον τίτλο τέλους στο ματς αφού η αποκαμωμένη (αλλά και αβοήθητη μέχρι εκείνη τη στιγμή από τον πάγκο) ΑΕΚ έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο ροκάνισε έξυπνα το χρόνο αλλά είδε και τον Λουτσιάνο Φιγκερόα που έκανε ντεμπούτο να "ζεσταίνεται" ενόψει της συνέχειας χάνοντας καλή ευκαιρία στο 85'. Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία ενός ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα από τον ιστορικό του μέλλοντος.

Κλειδί αγώνα

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει στεγνός στην απέναντι πλευρά του ποταμού στο διάστημα που η ΑΕΚ πίεσε ασφυκτικά και αμύνθηκε αποτελεσματικά σχεδόν σ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Επίσης φρόντισε να κάνει γκολ τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε.

MVP

Ο Ζέκα του δευτέρου ημιχρόνου είναι ο χαφ που κάθε προπονητής επιθυμεί να έχει στην ομάδα του. "Εφαγε" το γήπεδο ο Πορτογάλος, πίεσε μέχρι ασφυξίας στον αντίπαλο και είχε καλές τοποθετήσεις στο τερέν. Από δικό του εξαιρετικό κλέψιμο και πάσα ακριβείας προήλθε το πρώτο γκολ.

Aδύναμος Κρίκος

Ακαπνη η επίθεση της ΑΕΚ η οποία δεν βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την καλή οργανωμένη άμυνα του Παναθηναϊκού.

Το live του αγώνα

AEK-Παναθηναϊκός 0-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK