ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-4

Ο Ολυμπιακός ήταν ασταμάτητος στην Κρήτη και κέρδισε με το εμφατικό 4-0 τον ΟΦΗ. Δύο γκολ ο Τζεμπούρ, από ένα οι Βλαχοδήμος και Παπάζογλου. Σοβαρά τα αμυντικά προβλήματα των Κρητικών που ξαναμπαίνουν στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για τη σωτηρία.

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-4

Εικόνα αγώνα

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα του ματς σε διάρκεια στο πρωτάθλημα, σκόραρε νωρίς με τον Τζεμπούρ, ενώ σε τρεις ακόμη περιπτώσεις στο πρώτο εικοσάλεπτο θα μπορούσε να είχε πετύχει δεύτερο και τρίτο γκολ μέσα στο "Γεντί Κουλέ" με τους Αμπντούν, Μασάντο και Τζεμπούρ.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και σκόραραν στο 7ο λεπτό μετά από αλγερινή συνεργασία. Ο Αμπντούν σέντραρε και ο Τζεμπούρ με κεφαλιά πρόλαβε τον Ιωαννίδη και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Αγριμάκη. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ ήταν από τους λίγους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων που διασώθηκαν, καθώς με τις επεμβάσεις που έκανε, πριν και μετά το γκολ, κρατούσε το 1-0 και μαζί τον ΟΦΗ μέσα στο παιχνίδι.

Ο γκολκίπερ των Κρητικών σταμάτησε τα σουτ των Τζεμπούρ, Μασάντο και Βλαχοδήμου κάτι που βοήθησε τον ΟΦΗ να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι και να βγει ψηλά μετά το 20ο λεπτό. Πρώτα με κεφαλιά του Περογαμβράκη και έπειτα με σουτ του Λαμπρόπουλου, το οποίο εξουδετέρωσε με δυσκολία στην αριστερή του πλευρά ο Μέγερι.

Όσο καλά τα πήγαινε ο Ολυμπιακός στο επιθετικό κομμάτι με τους Αμπντούν, Βλαχοδήμο και Τζεμπούρ, άλλο τόσο αντιμετώπιζε προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι και κυρίως από τη στιγμή που ο ΟΦΗ έβγαζε και παίκτες από την άμυνα στα χαφ. Οι Κρητικοί, βέβαια, χρειάστηκαν αρκετό χρόνο μέχρι να ισορροπήσουν και να κοντρολάρουν το παιχνίδι, αλλά όταν κατάφεραν να βάλουν την μπάλα κάτω και να ανέβουν προς την περιοχή του Μέγερι, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για το γκολ. Όλα αυτά, όμως, μέχρι και τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Μετά ακολούθησε κατάρρευση και απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΟΦΗ χάθηκε στο 56' μετά από σπριντ του Κουτσιανικούλη στην αντεπίθεση. Ο Λαρισαίος μεσοεπιθετικός απέφυγε με ωραίο τρόπο το Μανωλά, έδωσε στον Βιτώρο ο οποίος με αριστερό φαλτσαριστό σουτ είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Ολυμπιακού.

Η είσοδος του Μανιάτη αντί του Μασάντο είχε άμεσα αποτελέσματα για τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας μέσος έφερε ανασταλτική ηρεμία στον Ολυμπιακό και στο 70' (τρία λεπτά αφότου είχε περάσει στον αγώνα) ήταν ο ποδοσφαιριστής από τον οποίο άρχισε η επίθεση που κατέληξε στο 2-0. Ο προτελευταίος αποδέκτης ήταν ο Χολέμπας, ενώ σκόρερ ο Βλαχοδήμος με κοντινή κεφαλιά έπειτα από σέντρα ακριβείας του αριστερού μπακ των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός πέρασε με νίκη και από την Κρήτη σε ένα ματς όπου είχε για σχεδόν διπλάσιο χρόνο από τον ΟΦΗ την μπάλα στα πόδια του, και κυρίως σε έναν αγώνα που έπαιξε σε υψηλό ρυθμό για 90 λεπτά. Ο Μίτσελ για ακόμη ένα παιχνίδι έδειξε την προτίμηση που έχει στο σύστημα με έναν επιθετικό, ενώ ο Ισπανός θα πρέπει να νοιώθει ικανοποιημένος και από την απόδοση των "νέων" Βλαχοδήμου και Παπάζογλου.

Ο Μήτρογλου έμεινε στον πάγκο, ο Τζεμπούρ έπαιξε βασικός και έφυγε από την Κρήτη και με δεύτερο γκολ. Στο 78' οι Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Αμπντούν δούλεψαν για τον Τζεμπούρ ο οποίος σκόραρε ένα από τα πιο τυχερά του γκολ, καθώς η μπάλα βρήκε σε αυτόν μετά από προσπάθεια του Μπούρμπου να διώξει.

Το 3-0 δεν ήταν το τελικό σκορ, καθώς ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να παίζει σε ψηλό ρυθμό μέχρι το 90'. Μετά τους Τζεμπούρ και Βλαχοδήμο, ο Ολυμπιακός σκόραρε και με τον Παπάζογλου, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Αγριμάκη.

MVP

20 αγώνες, 20 γκολ. Ο Ράφικ Τζεμπούρ είναι το πρώτο κανόνι του πρωταθλήματος και με τα δύο γκολ στο "Γεντί Κουλέ" έφτασε στα γκολ που είχε σκοράρει πέρυσι ο Μιραλάς. Ο Αλγερινός έχει ακόμη 6 ευκαιρίες για να ξεπεράσει -και μάλιστα κατά πολύ- τον Βέλγο.

Κλειδί αγώνα

Ίσως έχει να κάνει με το κίνητρο των ποδοσφαιριστών να αποδείξουν στον Μίτσελ ότι έχουν θέση στον Ολυμπιακό, ίσως είναι τα όσα ζητάει ο Ισπανός προπονητής από τους "ερυθρόλευκους". Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός έπαιξε σε υψηλό ρυθμό για 90 λεπτά και με εξαίρεση το δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ.

Αδύναμος κρίκος

Η άμυνα του ΟΦΗ δεν μπόρεσε να σταματήσει την επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού με συνέπεια να δεχθεί τέσσερα γκολ.

Το live του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Ιωαννίδης, Σόουζα, Σαρ, Μπούρμπος, Βερόν, Μακρής (58’ Μπανούσης), Λαμπρόπουλος, Ζαχαράκης (46’ Βιτώρος), Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (79’ Σιόβας), Χολέμπας, Φέισα, Μασάντο (67’ Μανιάτης), Γκρέκο, Αμπντούν, Βλαχοδήμος, Τζεμπούρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK