ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 1-3 (VIDEOS)

Το πρώτο του διπλό στη Super League πανηγύρισε στους "Ζωσιμάδες" ο Πανιώνιος, επικρατώντας του ΠΑΣ με 1-3 και κάνοντας παράλληλα σημαντικό βήμα για παραμονή στην κατηγορία. Μπουμάλ, Οικονόμου και Χατζηησαΐας τα γκολ για τους "κυανέρυθρους", απάντησαν οι Γιαννιώτες με τον Τσουκαλά.

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 1-3 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το LIVE του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Πετράκης και τους Μανιά-Ίλιτς στην επίθεση, ενώ από την άλλη ο Ουζουνίδης επέλεξε το "κλασσικό" πλέον 4-2-3-1. Πρώτος που απείλησε ήταν ο Πανιώνιος μόλις στο 4ο λεπτό με την προβολή του Κολοβού ωστόσο να μην αιφνιδιάζει τον Βελλίδη.

Ο κακός αγωνιστικό χώρος των "Ζωσιμάδων" δυσκόλευε αρκετά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών με αποτέλεσμα οι φάσεις να έρχονται με το σταγονόμετρο. Στο 18' η κεφαλιά του Κόρμπου πέρασε άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης 8 λεπτά αργότερα με κοντινή προβολή δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΣ απάντησε στις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων με δύο κεφαλιές των Μανιά και Μπέριου στο 29' και στο 41' αντίστοιχα.

Στο 44ο λεπτό ωστόσο, ύστερα από χέρι του Μιχαήλ μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, με τον Μπουμάλ να είναι εύστοχος και να γράφει το 0-1, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΣ μπήκε "φουριόζος" με αποκλειστικό στόχο να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 55' κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με σουτ στην κίνηση από τον Τσουκαλά, έπειτα από "γλυκιά" σέντρα του Ακόστα. Κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό και πίεζαν και για δεύτερο γκολ, ο Πανιώνιος "χτύπησε" εκ νέου κόντρα στην ροή του αγώνα. Ο Ιμπαγάσα "σέρβιρε" και ο Οικονόμου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι φιλοξενούμενοι έγραψαν το 1-3 τρία λεπτά αργότερα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπουμάλ και κεφαλιά του Χατζηησαΐα, "κλειδώνοντας" ουσιαστικά την νίκη. Από το σημείο αυτό και μετά ο ΠΑΣ δεν ήταν ο ίδιος. Οι παίκτες του εμφανώς απογοητευμένη από την εξέλιξη του παιχνιδιού, έχασαν την "σπιρτάδα" τους και δεν δημιούργησαν κάποια αξιόλογη φάση, με το 1-3 να μένει μέχρι το φινάλε.

MVP

Παρά τα 38 του χρόνια, ο Ιμπαγάσα έδειξε κόντρα στον ΠΑΣ πως όταν παίζει καλά αυτός, ανεβάζει όλη την ομάδα. Ο Αργεντινός εκτέλεσε άψογα το φάουλ από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του Πανιωνίου, ενώ η συνολική του παρουσία στο γήπεδο ήταν καταλυτική.

Αδύναμος Κρίκος

Η άμυνα του ΠΑΣ δεν ανταποκρίθηκε σωστά στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Ο Μιχαήλ κάνει ένα ανόητο χέρι στο πέναλτι που δόθηκε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στα δύο επόμενα γκολ του Πανιωνίου, τόσο ο Οικονόμου, όσο και ο Χατζηησαΐας παίρνουν αμαρκάριστοι τις κεφαλιές μέσα στην καρδιά της περιοχής.

Σχόλιο

H "στοιχειωμένη" παράδοση του ΠΑΣ στα ματς που υποδέχεται τον Πανιώνιο συνεχίστηκε. Οι Γιαννιώτες έχουν να κερδίσουν τους "κυανέρυθρους" εντός έδρας από το μακρινό 1992/93, μετρώντας έκτοτε 4 ήττες και τρεις ισοπαλίες. Το φετινό 1-3, ήταν το πρώτο διπλό του Πανιωνίου στην Super League, το οποίο του δίνει παράλληλα "βαθιά" βαθμολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Πλέον η ομάδα του Ουζουνίδη φτάνει τους 27 βαθμούς και απομακρύνεται από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα ο ΠΑΣ με την ήττα αυτή χάνει την ευκαιρία να μειώσει κι άλλο την διαφορά της από την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ, μετά και το στραβοπάτημα του Αστέρα στο Αγρίνιο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα:Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Ακόστα, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Ίλιτς (83' Σαπαλίδης), Μπέριος, Τσάβες, Χαρίσης

Πανιώνιος:Παπαδόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Γιάννου (90' Μπακασέτας), Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ιμπαγάσα (81' Γκέζος), Χατζηϊσαΐας, Κολοβός (73' Φούντας).

News 24/7

24MEDIA NETWORK