Βέροια-Ολυμπιακός 0-5

Ένα γκολ και τρεις ασίστ από τον εξαιρετικό Τσόρι Ντομίνγκεζ στο εμφατικό 5-0 του Ολυμπιακού στη Βέροια, για την 24η αγωνιστική της Super League. Στο δεύτερο μέρος ξέσπασαν οι "ερυθρόλευκοι", σκοράροντας όλα τα γκολ της νίκης. Άνοιξε λογαριασμό με τους πρωταθλητές ο Πέρες.

Βέροια-Ολυμπιακός 0-5

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Για να έρθει το ένατο εφετινό 0-0 σε αγώνα του Ολυμπιακού στο εφετινό πρωτάθλημα (για την ιστορία, από τα προηγούμενα 8, νίκησε τα 6), προηγήθηκε ένα κακό ημίχρονο όπου είδαμε κάτι σαν ευκαιρίες (τραβηγμένες από τα μαλλιά), με τη Βέροια να επιτηρεί σωστά κάθε ατού του Ολυμπιακού και να δείχνει να έχει τον έλεγχο σε κάθε επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων.

Μη φανταστείτε κανά total football από πλευράς Πειραιωτών. Μία άγευστη και ανούσια κατοχή της μπάλας και μια δυσκολία στη δημιουργία φάσεων. Περισσότερο λόγω της... ανιαρής αντιμετώπισης του αντιπάλου, παρά των δυσκολιών που έβγαζε η αναμέτρηση.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, είδαμε κάτι διαφορετικό. Εναν Ολυμπιακό να βγάζει όρεξη στο χορτάρι και διάθεση να απειλήσει. Το έκανε στο 54' στη φάση του Σέποβιτς, το επανέλαβε (με γκολ) πέντε λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, λίγο μετά την είσοδό τους στο ματς, Μανιάτης και Ολαϊτάν (ήταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, οπότε κακώς συνεχίστηκε), δημιούργησαν και ο Ντομίνγκεζ με κοντινή προβολή σκόραρε αλλάζοντας τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Πρώτον, έδωσε ενδιαφέρον και δεύτερον άνοιξε το ματς, αφού η Βέροια αναγκαστικά έπρεπε να ανοιχτεί αν ήθελε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το ματς. Βέβαια, ο Ολυμπιακός δεν την άφηνε, αφού έπαιζε σαν Ολυμπιακός διορθώνοντας τα κακώς κείμενα του πρώτου μέρους. Για να γίνει αντιληπτό, από τις μετρημένες στα δάχτυλα τελικές των πρώτων 45 λεπτών, ο Ολυμπιακός έφτασε τις 19 στο 69ο λεπτό! Το λεπτό όπου ο Πέρες -μετά από σέντρα του Τσόρι από τα δεξιά- πέτυχε από κοντά το παρθενικό του τέρμα με την "ερυθρόλευκη" φανέλα.

Ένα λεπτό μετά ο Ντομίνγκεζ έκλεψε τη μπάλα από τον Τζημογιάννη, σέντραρε παράλληλα στον Ολαϊτάν και αυτός είχε εύκολο έργο για να γράψει το 0-3.

Η Βέροια; Περίμενε καρτερικά να λήξει το ματς, κρατώντας μόνο το πρώτο κομμάτι του αγώνα όταν προσπάθησε να σταθεί στο ύψος της και να ανεβάσει το δείκτη δυσκολίας απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδας, αλλά κάτι η διαφορά δυναμικότητας, κάτι η ατυχία με τις αναγκαστικές αλλαγές έφεραν το βαρύ 0-5 σε ένα ματς που ούτως ή άλλως δεν υπολόγιζε στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Α, ναι. Στο 85ο λεπτό ο Τσόρι έβγαλε ακόμη μία ασίστ, αυτή τη φορά στον Μανιάτη, που έγραψε το 4-0 και στο 92' ο Παπάζογλου "σέρβιρε" στον Ολαϊτάν, ο οποίος σαν σε προπόνηση διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Σχόλιο:

Όταν ο Ολυμπιακός σοβαρεύτηκε και έπαιξε σαν Ολυμπιακός, το παιχνίδι πήρε την αναμενόμενη τροπή. Η Βέροια έχει να κερδίζει από τις 15 Δεκεμβρίου και ψάχνει εναγωνίως βαθμούς. Με τον Ολυμπιακό θα ήταν έκπληξη να τους πάρει, οπότε πάει γι' άλλα. Κρατάει, πάντως, το δοκάρι στο τέλος.

MVP:

Τρεις ασίστ έδωσε ο εξαιρετικός σε ένα ακόμη ματς Ντομίνγκεζ. Και πέτυχε και ένα γκολ.

Αδύναμος κρίκος:

Η Βέροια "κατεδαφίστηκε" μετά το 0-1. Μετά αποδέχθηκε τη μοίρα της και δεν μπορούσε να αντισταθεί στις ορέξεις των "ερυθρολεύκων" για να έρθει το 0-5.

Οι συνθέσεις:

Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Σιόντης, Σισοκό (57' Ντόγος), Όστοϊτς, Βέρτζος (51' Τζημογιάννης), Βεργώνης, Μάνος, Καλτσάς (61' Ισμαέλ), Μπαργκάν, Παυλίδης, Μπεν.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ, Εντινγκά, Σάμαρης (58' Μανιάτης), Κάμπελ (71' Ιμπαγάσα), Πέρες, Ντομίνγκες, Στσέποβιτς (58' Ολαϊτάν).

Βέροια-Ολυμπιακός 0-5
INTIME SPORTS
Βέροια-Ολυμπιακός 0-5
INTIME SPORTS
Βέροια-Ολυμπιακός 0-5
INTIME SPORTS
Βέροια-Ολυμπιακός 0-5
INTIME SPORTS
Βέροια-Ολυμπιακός 0-5
INTIME SPORTS
Βέροια-Ολυμπιακός 0-5
INTIME SPORTS
Βέροια-Ολυμπιακός 0-5
INTIME SPORTS
Βέροια-Ολυμπιακός 0-5
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK