Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 1-1

Γκολ και βαθμούς μοιράστηκαν Αστέρας και ΑΕΚ στην Τρίπολη. Ο Λεονάρντο λύτρωσε στο 86' τους "κιτρινόμαυρους" ισοφαρίζοντας το γκολ του Ναβάρο (1-1). Συνεχίζουν τη μάχη για τα πλέι οφ οι Αρκάδες.

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 1-1

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Αστέρας Τρίπολης

Διαιτητής/Βοηθοί: Θάνος (Γρεβενών)/ Τάτσης (Ηπείρου), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Φορμίκα, Τσαμπούρης, Ουσέρο, Χουανίτο, Ράγιο (Μπρέσκα 50'), Μάρτινς, Χίμο, Σολάκης (Περόνε 46')

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Λεονάρντο, Σιαλμάς (Κλωναρίδης 69'), Μάκος (Φούντας 62'), Καράμπελας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Κάρλος (Γκερέιρο 75')

Σκόρερ: Ναβάρο 55', Λεονάρντο 86'

Η εικόνα του αγώνα:

Η αναμέτρηση του Αστέρα με την ΑΕΚ ήταν ντέρμπι για την 5η θέση. Η Ενωση με προβάδισμα τεσσάρων βαθμών παρουσιάστηκε αρκετά διαβασμένη ως προς το παιχνίδι των "κιτρινομπλέ", και έκλεισε τα ατού της ομάδας του Τσιώλη όπως οι ταχύτατες αντεπιθέσεις και το παιχνίδι από τα άκρα με τους γρήγορους Ναβάρο και Ράγιος.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα χαρακτηρίστηκαν από λάθη, κυρίως στη μεσαία γραμμή. Τόσο οι παίκτες του Αστέρα όσο και αυτοί της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να αλλάξουν τρίτη μπαλιά και οι συνεργασίες έβγαιναν με δυσκολία.

Στο 17ο λεπτό ο Μπαντής έκανε την πρώτη δύσκολη επέμβαση στον αγώνα όταν η μπάλα βρήκε στον Μπαρτολίνι, άλλαξε πορεία και πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Ο γκολκίπερ του Αστέρα αντέδρασε εξαιρετικά και απομάκρυνε.

Για τους Αρκάδες η πρώτη καλή στιγμή ήρθε με σουτ έξω από την περιοχή. Ο Ράγιος σημάδεψε τη δεξιά γωνία του Κωνσταντόπουλου με τον τερματοφύλακα της Ένωσης να διώχνει σε κόρνερ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους πέρασε στον αγώνα ο Περόνε αντί του Σολάκη και στη συνέχεια ο Μπρέσκα πήρε τη θέση του Ράγιος. Ο Σλοβάκος στην πρώτη του συμμετοχή σε φάση του Αστέρα λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά στο τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο, νικητής αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η ΑΕΚ ανέβαινε πιο ψηλά για να πιέσει τον Αστέρα και να πατήσει στην περιοχή του Μπαντή ψάχνοντας το γκολ. Σε εκείνο, λοιπόν, το σημείο ο Τσιώλης "έτριβε" τα χέρια από ικανοποίηση του καθώς απλωνόταν χώρος για αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές ο Ροζέριο βγήκε στο μισό γήπεδο έχοντας μόνο έναν αντίπαλο και τον ταχύτατο Ναβάρο στα δεξιά. Την κατάλληλη στιγμή έγινε η πάσα και ο Ισπανός σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Το 1-0 έδωσε ακόμη περισσότερο χώρο στον Αστέρα για να δημιουργήσει ευκαιρίες με πολύ χώρο από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Παρότι όμως οι παίκτες των Αρκάδων έφταναν κοντά στην περιοχή του Κωνσταντόπουλου δεν μπόρεσαν να κάνουν το 2-0.

Και αφού δεν κλείδωσε η νίκη για τους γηπεδούχους, ήρθε ο Λεονάρντο με πολύ ωραίο σουτ στο 86 για να ισοφαρίσει και να διατηρήσει το προβάδισμα της Ένωσης για τα πλέι οφ.

MVP:

Ο Τσίμο Ναβάρο. Ο Ισπανός διανύει περίοδο καταπληκτικής φόρμας, βλέπει συνέχεια δίχτυα και έχει φτάσει τα τέσσερα γκολ σε τρεις αγώνες.

Κλειδί αγώνα:

Το γεγονός ότι ο Αστέρας δεν μπόρεσε να «τελειώσει» το παιχνίδι στις αντεπιθέσεις που είχε μετά το 1-0.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο νεαρός στόπερ του Αστέρα δεν είχε καλές επιλογές, αργούσε να διώξει την μπάλα και έθεσε την άμυνα της ομάδας του σε κινδύνους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK