Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0

Το χέρι του Εντερ έστειλε τον Παναθηναϊκό στην άσπρη βούλα και ο Λουτσιάνο Φιγκερόα σκόραρε το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα και "έγραψε" το 1-0 απέναντι στην αξιόμαχη και καταδικασμένη Κέρκυρα. Πάντα στο κόλπο των πλέι οφ η ομάδα του Φάμπρι που έκανε για πρώτη φορά εφέτος το "3 στα 3".

Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0

Το live του αγώνα

Εικόνα αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου με την Κέρκυρα ήταν αυτός του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΚ. Ανοστος με πρόβλημα στην επίθεση, αλλά και τρεις σημαντικές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να το βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Δύο από αυτές με τον Σο (στο 10' με φάουλ και στο 30' με κεφαλιά) και μία από τον Μπουμσόνγκ (στο 36') με κοντινό -άστοχο- σουτ.

Στην αντίπερα όχθη, η Κέρκυρα τίποτα. Δεν απείλησε, πέραν κάποιων σουτ που δεν ανησύχησαν τον Καρνέζη, αλλά ούτε την άμυνα γενικότερα που πέρασε ένα σχετικά ήσυχο πρώτο μέρος.

Συμπερασματικά, το πρόβλημα ήταν στη μεσαία γραμμή (η απουσία του τιμωρημένου Βιτόλο ήταν εμφανέστατη), ενώ στην επίθεση η επιλογή του Φάμπρι να παίξει με τον Εσπάρθα μπροστά περισσότερο κακό παρά καλό έκανε στο τριφύλλι.

Στο δεύτερο μέρος άλλαξαν τα πρόσωπα στην ενδεκάδα, όχι όμως η εικόνα. Ο Φάμπρι έβαλε τον Φιγκερόα αντί του Τριανταφυλλόπουλου, ο Παναθηναϊκός πάτησε περισσότερο περιοχή, αλλά και πάλι δυσκολευόταν στη δημιουργία φάσεων.

Μετά το 60' και με την είσοδο του Φορναρόλι (στη θέση του Μαυρία), το ματς έγινε μονότονο με τον Παναθηναϊκό να έχει τη συντριπτική περιοχή, αλλά και την ίδια δυσκολία στη δημιουργία φάσεων.

Ευτυχώς για το τριφύλλι που ο Εντερ έβαλε το... χέρι του και έστειλε τους γηπεδούχους στην άσπρη βούλα στο 78ο λεπτό. Εκτελεστής ο Φιγκερόα που πέτυχε το πρώτο του με την πράσινη φανέλα και ένα από τα πιο λυτρωτικά την εφετινή σεζόν (ειρήσθω εν παρόδω οι της Κέρκυρας διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του Κουκουλάκη τονίζοντας πως προηγήθηκε σπρώξιμο του Σο).

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του αγώνα, ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το υπέρ του αποτέλεσμα αν και έδωσε χώρο στην Κέρκυρα που προσπάθησε να πιέσει, αλλά δεν είχε το καθαρό μυαλό να το κάνει.

Κλειδί αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός έψαξε το γκολ με κάθε τρόπο. Δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα -πιο πολύ με δικά του λάθη- αλλά λυτρώθηκε.

MVP:

Δεν είναι τόσο το γκολ που πέτυχε, αλλά το γεγονός ότι γέμισε την επίθεση στο β' μέρος. Με την είσοδο του Φιγκερόα, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με κανονικό φορ.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Τριανταφυλλόπουλος δεν είναι αμυντικό χαφ και τέτοιου είδους πειράματα πρέπει να σταματήσουν.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σπυρόπουλος, Κάιπερ, Σο, Τριανταφυλλόπουλος (46' Φιγκερόα), Σισοκό, Εσπάρθα (77' Μπαρμπαρούσης), Μαυρίας (64' Φορναρόλι), Ζέκα.

Κέρκυρα (Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Σταμόγιαννος (83' Κρητικός), Αγρίτης (68' Βασιλόγιαννης), Λεόν, Έντερ (83' Σίμωσης), Τσουμάνης, Γκέσιος, Τσοκάνης, Κυβελίδης, Αθανασίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK