AEΚ-Παναιτωλικός 1-0

Το γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου στο 10' στάθηκε αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στην ΑΕΚ επί του Παναιτωλικού. Πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους Αγρινιώτες.

AEΚ-Παναιτωλικός 1-0

Η ταυτότητα του αγώνα

Αγωνιστική: 26η

Σκόρερ: 10' Λυμπερόπουλος

Κίτρινες κάρτες: Λαγός, Καφές, Μάκος, Μητρόπουλος, Λυμπερόπουλος

Κόκκινες κάρτες:-

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

H εικόνα του αγώνα

Η ΑΕΚ ήθελε και μπορούσε. Ο Παναιτωλικός είχε την επιθυμία αλλά όχι και την ικανότητα να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις μπροστά στα αντίπαλα καρέ. Μην φανταστείτε ότι η Ενωση δημιούργησε σωρεία ευκαιρίων, φρόντισε όμως να σκοράρει νωρίς (στο 10' με τον Λυμπερόπουλο) και να φορτώσει με άγχος έναν αντίπαλο που ψάχνει εναγωνίως βαθμούς.

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ήταν πολύ καλή τακτικά, έκλεισε όλους τους χώρους μπροστά από την εστία του Κωνσταντόπουλου και ο Παναιτωλικός, που είχε προβλήματα στην ανάπτυξη, μοιραία έμεινε μακριά από τις φάσεις.

Πρόκειται για σκηνικό που επαναλήφθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο παρά τις όποιες παρεμβάσεις του Λεμονή (κυρίως μιλάμε για την προσθήκη του Ονουάτσι). Ο Παναιτωλικός είχε μεγάλο πρόβλημα στην τελική πάσα, γεγονός που τον έκανε ακίνδυνο ακόμα και μετά από καλή ανάπτυξη ενώ η ΑΕΚ αμυνόταν σχετικά αποτελεσματικά.

Η μεγάλη στιγμής της επανάληψης ανήκει μάλιστα στην Ενωση η οποία με την προσθήκη του Κλωναρίδη απέκτησε την ταχύτητα που της έλειπε. Ο Μπέλεκ την σπατάλησε με άστοχο πλασέ στο 87' αλλά αυτό δεν στοίχισε στην ΑΕΚ που πήρε το πολύτιμο τρίποντο.

MVP

Δεν πέτυχε μόνο το γκολ της ΑΕΚ στην εν λόγω αναμέτρηση ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Βοήθησε αποφασιστικά την ομάδα του και στο δεύτερο μέρος τόσο με κράτημα της μπάλας όσο και στο κομμάτι των μαρκαρισμάτων. Μεστή εμφάνιση για τον Μεσσήνιο άσο.

Kλειδί αγώνα

Εξαιρετική η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ, δεν επέτρεψε στον Παναιτωλικό να φανεί απειλητικός σε κανένα σημείο του αγώνα.

Aδύναμος Κρίκος

Εντελώς ανούσιος ο Αγγελος Χαριστέας, δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα στον Παναιτωλικό. Ο Ελληνας φορ έμεινε μακριά από τη μεγάλη περιοχή, άρα και από το γκολ.

AEΚ-Παναιτωλικός 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK