Ατρόμητος-Skoda Ξάνθη 1-0

Ο Κώστας Μήτρογλου σκόραρε για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι, έφτασε τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα και ο Ατρόμητος πήρε το τρίποντο απέναντι στην αξιόμαχη και με παίκτη λιγότερο από το 53', Ξάνθη. Για όγδοο σερί ματς αήττητη η ομάδα του Περιστερίου, όγδοη συνεχόμενη ήττα για τους Ακρίτες.

Ατρόμητος-Skoda Ξάνθη 1-0

Η Ταυτότητα Του Αγώνα:

Γήπεδο: Περιστερίου

Διαιτητής: Μήτσιος

Βοηθοί: Τάτσης, Δημητριάδης

Σκόρερ: Μήτρογλου 82'

Δοκάρι: Μήτρογλου 37'

Κίτρινες: Τόμας 40', Πίτου Γκαρσία 69', Σκόνδρας 72', Αναστασάκος 90+4' - Σουάνης 34', Κομεσίδης 38'

Κόκκινη: Κομεσίδης 53' (2η κίτρ.)

Η εικόνα του αγώνα:

Έπρεπε να φτάσουμε στο 37ο λεπτό για να δούμε την πρώτη μεγάλη φάση στην αναμέτρηση του Πανιωνίου. Ηταν η αντεπίθεση των γηπεδούχων με τον Καραγκούνη να κάνει τον γύρισμα στον Μήτρογλου και αυτός να στέλνει τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία να πετύχει γκολ για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι.

Η απάντηση της Ξάνθης ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν ο Σουάνης πλάσαρε και οι γηπεδούχοι έδιωξαν τη μπάλα προτού περάσει τη γραμμή.

Μέχρι να δούμε αυτές τις φάσεις στην αναμέτρηση, παρακολουθήσαμε ένα άνοστο παιχνίδι με πολλά λάθη από τις δύο ομάδες -και δη τον Ατρόμητο- και χωρίς πολλές επισκέψεις στις περιοχές. Μόνο η Ξάνθη πήγε να κάνει κάτι στα πρώτα λεπτά όταν μπήκε φουριόζα και κέρδισε δύο απανωτά κόρνερ, αλλά από κει και πέρα τίποτε άλλο αξιοσημείωτο.

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση διαφοροποιήθηκε με την Ξάνθη να χάνει τον Κομεσίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 53ο λεπτό μετά από σκληρό φάουλ στον Σουάνη. Αν και με παίκτη λιγότερο, η ομάδα του Ουζουνίδη πίεσε τους γηπεδούχους και πήγε να τους αιφνιδιάσει χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες σε σουτ τον Μαρσελίνιο και Φλίσκα.

Η Ξάνθη τα έπαιξε όλα για όλα -εξάλλου αυτή ήταν που καιγόταν για τη νίκη- αλλά και ο Δώνης δεν άφησε τον Ατρόμητο... στη μοίρα του. Πέρασε στο παιχνίδι τους Αναστασάκο και Μπρίτο στις θέσεις των Επστάιν και Μπάλλα θέλοντας να γεμίσει την περιοχή και δημιουργήσει καταστάσεις για γκολ.

Ολα αυτά βέβαια είναι θεωρίες όταν στην ομάδα υπάρχει ο Κώστας Μήτρογλου. Ο Ελληνας επιθετικός έβγαλε την ποιότητά του στη φάση του 82ου λεπτού όταν πήρε τη μπάλα, την κράτησε, πέρασε παίκτες και εξαπέλυσε το σουτ που έκρινε την αναμέτρηση! "Αν έχεις τύχη, διάβαινε" λέει ο θυμόσοφος λαός, "Αν έχεις Μήτρογλου, διάβαινε" θα παραφράσουμε εμείς.

Με το τέρμα του Μήτρογλου (7ο συνεχόμενο και 15 στο πρωτάθλημα) η ομάδα του Περιστερίου πέτυχε την 13η νίκη της στο πρωτάθλημα και έσπασε το ρεκόρ των 12 που είχε στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία.

Το κλειδί του αγώνα:

Κώστας Μήτρογλου. Κρίνει ματς μόνος του!

ΜVP:

Κώστας Μήτρογλου. Σκοράρει ακατάπαυστα. Πού θα ήταν άραγε ο Ατρόμητος χωρίς αυτόν;

Ο αδύναμος κρίκος:

Κώστας Μήτρογλου! Γιατί, σύμφωνα με τον Νίκο Γιαννόπουλο, δεν πασάρει, είναι ατομιστής και με αυτή τη νοοτροπία δεν θα γίνει ο λεγόμενος μεγάλος παίκτης. Σεβαστό. Ο αντίλογος είναι απλός: πόσο ανούσιο θα ήταν το ποδόσφαιρο (και του Ατρομήτου) χωρίς αυτόν; Αυτή είναι η μόνιμη διαφωνία μας, αλλά τα βρίσκουμε στο φαΐ...

Ατρόμητος-Skoda Ξάνθη 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK