Καλλονή - Παναιτωλικός 3-1

Η Καλλονή ήταν πολύ ανώτερη του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ, επικράτησε δίκαια με 3-1 και έκανε το καθοριστικό βήμα για την παραμονή στη Super League.

Καλλονή - Παναιτωλικός 3-1

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Με την Καλλονή να στέκεται καλύτερα στο γήπεδο, να κυκλοφορεί ωραία τη μπάλα και να επιβάλει το ρυθμό της, κύλησαν τα πρώτα λεπτά στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει νωρίς το σκορ για τους γηπεδούχους: ήταν μια μακρινή εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο στο 11', με τους αμυντικούς του Παναιτωλικού να μην συνεννοούνται (ο Κούσας το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης) και τον Κεϊτά να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό σουτ.

Ο Παναιτωλικός που βασιζόταν κυρίως στην ταχύτητα του Καμαρά, απέκτησε στη συνέχεια μια ελαφρά κατοχή, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει σοβαρές προϋποθέσεις για γκολ. Αντίθετα, σε μία από τις οργανωμένες επιθέσεις της στο 42', η Καλλονή κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της με μια καταπληκτική κεφαλιά του Μανούσου έπειτα από σέντρα ακριβείας του Γκαρσία. Ένα λεπτό αργότερα, ο Λεοζίνιο είχε ένα ωραίο σουτ που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπρακάλι.

Οι καλύτερες στιγμές του Παναιτωλικού για να σκοράρει, ήρθαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αρχικά με σουτ του Θεοδωρίδη που μπλόκαρε ο Χογκ και αμέσως μετά με εναέριο βολέ του Γοδόι που επίσης απέκρουσε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Οι Αγρινιώτες μπήκαν φορτσάτοι και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά μάταια... Στο 49' ο Λεοζίνιο έκανε μια ωραία ατομική ενέργεια που κατέληξε λίγο άουτ και στο 52' έγινε το 3-0: ήταν ένα μακρινό σουτ του Μαρσέλο, με τον Μπρακάλι να αντιδρά εντελώς λανθασμένα και να δέχεται ένα φθηνό γκολ.

Το παιχνίδι είχε κριθεί, με τον Παναιτωλικό να μην πετυχαίνει τίποτα περισσότερο από το να μειώσει το σκορ σε 3-1 στο 76', με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Νταλμά που δεν άφηνε περιθώρια στο Χογκ. Ένα άστοχο σουτ του Καμαρά στο 69' και από ένα των Νταλμά και Καλί στις καθυστερήσεις, ήταν οι ευκαιρίες των φιλοξενούμενων να μειώσουν κι άλλο το σκορ και να δώσουν νέο ενδιαφέρον. Ωστόσο, το σκορ δεν άλλαξε και η Καλλονή (που είχε άλλη μια σπουδαία στιγμή στο 75' με σουτ του Λεοζίνιο που απέκρουσε ο Μπρακάλι) έκανε ένα καθοριστικό βήμα για να βρίσκεται και του χρόνου στη "μεγάλη" κατηγορία...

MVP

Ένα καταπληκτικό σύνολο που δεν ξέρεις ποιον να ξεχωρίσεις, παρουσίασε η Καλλονή κόντρα στον Παναιτωλικό. Κορυφαίος όλων ο Κεϊτά, που άνοιξε το σκορ και συμμετείχε και στα άλλα, καθώς και στις περισσότερες φάσεις. Επίσης εξαιρετικός ο Λεοζίνιο, πανταχού παρών Μανούσος και Περόνε, σταθερός ο Χογκ.

Αδύναμος κρίκος

Προβληματική η άμυνα του Παναιτωλικού, επέτρεπε συχνά στους παίκτες της Καλλονής να κάνουν πάρτι στην περιοχή του. Ο Κούσας βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα (ειδικά στο πρώτο γκολ φέρει μεγάλη ευθύνη), ενώ ασταθής (και υπεύθυνος για το τριτο γκολ) και ο Μπρακάλι.

Σχόλιο

Το βραβείο του αγωνιστικού επιτεύγματος της χρονιάς πρέπει να απονεμηθεί χωρίς αμφιβολία στην Καλλονή. Έφτασε τους 32 βαθμούς και σχεδόν σώθηκε οριστικά, δίνοντας φέτος... 26 εκτός έδρας ματς! Πολύ καλή εμφάνιση και δικαιότατη νίκη, απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις, κυρίως ανασταλτικά όπου φέτος έχει διαπρέψει πολλάκις.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ: Χογκ, Γιορέντε, Αναστασιάδης, Ζακουανί, Ποντάνι, Κεϊτά, Μαρσέλο, Μανούσος, Λεοζίνιο (78' Καλτσάς), Γκαρσία (73' Ζος), Περόνε (84' Γκναμπούγιου).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπρακάλι, Γκάλο, Κούσας, Καλί, Ανέν, Γοδόι, Ζούνιορ, Σφακιανάκης (46' Νταλμά), Θεοδωρίδης (67' Μαρτίνες), Παπουτσογιαννόπουλος (46' Μπόγιοβιτς), Καμαρά.

Στιγμές από το ματς του ΟΑΚΑ

Καλλονή - Παναιτωλικός 3-1

Καλλονή - Παναιτωλικός 3-1
INTIME SPORTS

Καλλονή - Παναιτωλικός 3-1

Καλλονή - Παναιτωλικός 3-1
INTIME SPORTS

Καλλονή - Παναιτωλικός 3-1
INTIME SPORTS

Καλλονή - Παναιτωλικός 3-1
INTIME SPORTS

Καλλονή - Παναιτωλικός 3-1
INTIME SPORTS

Καλλονή - Παναιτωλικός 3-1
INTIME SPORTS

Καλλονή - Παναιτωλικός 3-1
INTIME SPORTS

Καλλονή - Παναιτωλικός 3-1
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK