ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-1

Έπειτα από τρεις καταδικαστικές ήττες, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Ο Κλέιτον σκόραρε στο 18' και το "τριφύλλι" των διοικητικών και οικονομικών προβλημάτων έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το "καυτό" Γεντί Κουλέ (1-0). Με καθυστέρηση λόγω έντασης και κροτίδων ολοκληρώθηκε ο αγώνας.

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-1

Η Ταυτότητα Του Αγώνα:

Αγωνιστική: 26η

Σκόρερ: Κλέιτον 18'

Διαιτητής: Τριτσώνης

Κίτρινες κάρτες: Βερόν 63', Παπουλής 63', Βάντο 65' / Βύντρα 49', Λαγός 75', Καρνέζης 90' + 4'

Κόκκινες κάρτες: -

Γήπεδο: "Γεντί Κουλέ"

Η εικόνα του αγώνα

O Παναθηναϊκός των συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων και των χιλίων οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων στάθηκε στα πόδια του και πήρε τη νίκη στην Κρήτη επί του ΟΦΗ με 1-0.

Ο Κλέιτον είχε κέφια και στο 18' άνοιξε το σκορ με ωραία ενέργεια που τη συνέθεσαν ταχύτητα, κοντρόλ, ντρίμπλα και πλασέ σε κενή εστία, αφού νωρίτερα ο Βραζιλιάνος απέφυγε τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

Ο Μάντζιος έχοντας κάποιες βοήθειες από τον Παπουλή προσπάθησε να πιέσει την άμυνα του Παναθηναϊκού. Η επιστροφή του Μπουμσόνγκ σε αγώνα του "τριφυλλιού", για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό στο ματς με τον Παναιτωλικό, έφερε ισορροπία στο κέντρο άμυνας του Παναθηναϊκού με τον Γάλλο να επεμβαίνει καθοριστικά στις μπαλιές προς τον Μάντζιο.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με έναν μόνο αμυντικό χαφ, τον Βιτόλο, και τους Νίνη, Ζέκα, Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλο και Κλέιτον να συνθέτουν μια δυνατή μεσοεπιθετική γραμμή ως προς τον τομέα της δημιουργίας.

Ο Κουίνσι, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, είχε την ευκαιρία για το 0-2 αλλά στο τετ α τετ με τον Σαχσανίδη πλάσαρε άουτ. Οι πράσινοι είχαν νέα ευκαιρία για γκολ και πάλι σε τετ α τετ. Ο Κλέιτον μπήκε κάθετα στην περιοχή του ΟΦΗ με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να βγαίνει σε σωστό χρόνο και να του κλείνει το δρόμο.

Οι Κρητικοί με ένα ξέσπασμα από το 58' έως το 60' έφτασαν κοντά στο γκολ της ισοφάρισης. Αρχικά ο Μάντζιος, αφού άδειασε τον Σαριέγκι, σούταρε στην αριστερή γωνία του Καρνέζη με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να αποκρούει.

Στην επόμενη φάση ο Βερόν με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη που για καλό και για κακό είχε πεταχτεί στην πορεία της μπάλας.

Τις ευκαιρίες του ΟΦΗ ακολούθησαν τα σουτ των Κουίνσι και Χόρχε Λόπεθ αλλά στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι συνεχόμενες διακοπές από τον Τριτσώνη λόγω των καπνογόνων και της ατμόσφαιρας που είχε δημιουργηθεί στο "Γεντί Κουλέ", πάγωσαν το ρυθμό.

MVP

Ο Σίλβα Κλέιτον πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, πέτυχε ένα γκολ που είχε στοιχεία του ταλέντου του και έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό μετά από τρεις σερί ήττες.

Κλειδί αγώνα

Η λειτουργία του Παναθηναϊκού στη μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Φερέιρα έβαλε πέντε παίκτες με ικανότητα στον δημιουργικό και εκτελεστικό τομέα και μετά από καιρό οι "πράσινοι" είχαν δραστηριότητα επιθετικά.

Αδύναμος κρίκος

Ο διαιτητής Τριτσώνης ήταν υπέρ το δέον σχολαστικός. Σταμάτησε πολλές φορές το παιχνίδι και "πάγωσε" το ρυθμό του αγώνα.

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK